Advertisement

Cumhurbaşkanlığı Kupası, Fenerbahçe Ülker'in (64-62)

29. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda iki ezeli rakip Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker karşılaştı. Samsun'daki karşılaşmayı Emir Preldzic'in son bölümdeki etkili oyunuyla 64-62 kazanan Fenerbahçe Ülker kupanın da sahibi oldu.

Fenerbahçe Ülker'de Emir Preldzic, altısını son 8 saniyede olmak üzere kaydettiği 14 sayıyla kupayı getiren isim olurken, Luka Zoric 12, Linas Kleiza da 11 sayı üretti. Galatasaray Liv Hospital'de ise Jamont Gordon'un 16 sayı-9 ribauntluk performansı mağlubiyete engel olamadı. Galatasaray Liv Hospital, rakibine ribaundlarda 36-34, asistlerde ise 15-9'luk üstünlükler kurmayı başardı. Üç sayı çizgisinin gerisinden Sarı-Kırmızılılar, 10/29 ile isabet sağlarken, Fenerbahçe Ülker ise sadece 3/18 ile isabet bulabildi. Buna karşın, Sarı-Lacivertli takım iki sayılık atışlarda rakibinin iki katı sayı üretirken, Fenerbahçe Ülker 22/39 ile, Galatasaray Liv Hospital ise 11/27 ile iki sayılık isabet sağladı.

Bu karşılaşmaya, sakatlığı süren; Ömer Onan, İlkan Karaman, Oğuz Savaş ve Nemanja Bjelica'dan yoksun çıkan Fenerbahçe Ülker, mücadeleye; Bo McCalebb, Melih Mahmutoğlu, Emir Preldzic, Linas Kleiza ve Luka Zoric beşiyle başladı. Kadroda yer alan İzzet Türkyılmaz, maçta süre almadı. Galatasaray Liv Hospital ise; Carlos Arroyo, Jamont Gordon, Cenk Akyol, Ersin Dağlı ve Furkan Aldemir beşiyle parkeye çıkarken, sakatlığı süren Manuchar Markoishvili ve yabancı kontenjanına takılan Milan Macvan, maç kadrosunda yer almadı. Kadroda bulunan Sinan Güler ise maçta süre almadı.

Karşılaşmaya iki takım da sert savunmayla başladı. Büyük çekişmeye sahne olan ilk 5 mücadelenin ilk 5 dakikası 10-8 Galatasaray Liv Hospital'in üstünlüğü ile geçildi. Periyodun sonlarında sarı-kırmızılılar Jamont Gordon ile etkili olurken, Fenerbahçe Ülker pota altında Vidmar ile sayı üretti. İkinci periyoda etkili başlayan taraf Fenerbahçe Ülker oldu. Sarı lacivertliler ilk yarının bitimine 8 dakika kala 23-22'lik skorla maçın başından beri ilk defa skor üstünlüğünü eline geçirdi. Skor üstünlüğünü eline geçiren sarı-lacivertliler bu dakikada Emir Preldzic ile farkı daha da açtı. Çabuk toparlanan Galatasaray, çeyrek sonlarında yaptığı sert savunmayla ve hücumdaki skorer oyunuyla tekrar öne geçti ve ilk yarısı 37-33'lük skorla önde kapattı. İlk yarıda sarı-kırmızılılarda Jamont Gordon 11 sayı- 6 ribauntla dikkat çekti. Fenerbahçe Ülker'de ise Emir Preldzic, 8 sayı ile oynadı. 

Skor üstünlüğünü karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde koruyamayı başaran Galatasaray Liv Hospital, uyguladığı sert savunma ile Fenerbahçe Ülker'in farkı kapamasına izin vermedi. Çeyrek boyunca oranla hem hücumda hem de savunmada daha etkili bir performans sergileyen sarı-kırmızılılar, son on dakikaya 48-44 önde girdi.
Son çeyreğe sert savunmayla başlayan sarı-lacivertliler, periyodun ilk 3 dakikasında rakibine sayı şansı tanımadı. Savunmada rakibini durdurmayı başaran Fenerbahçe, maçın bitimine 7 dakika kala Zoric'in basketiyle 49-48 ile öne geçti. Maçın son dakikaları nefes kesti. Sarı-lacivertliler, Emir Preldzic'in bitime 2 saniye kala attığı basketle 64-62 yenerek kupayı müzesine götürdü.

Maçın ardından düzenlenen törende Cumhurbaşkanlığı adına kupayı Sarı Lacivertlilere Samsun Valisi Hüseyin Aksoy verdi.


SALON: Yaşar Doğu Spor Salonu

HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu, Emin Moğulkoç, Kaan Büyükçil

GALATASARAY LİV HOSPİTAL (62): Zoran Erceg 3 (2 asist), Jamont Gordon 16 (9 ribaund-2 asist), Göksenin Köksal 2 (1 ribaund), Nathan Javai 4 (1 ribaund), Cenk Akyol 8 (1 ribaund), Furkan Aldemir 11 (8 ribaund-1 asist), Carlos Arroyo 9 (4 ribaund -4 asist), Ender Arslan (1 ribaund-2 asist), Ersin Dağlı 6 (10 ribaund-3 asist), Henry Domercant 3, Doğukan Sönmez, Sinan Güler.

FENERBAHÇE ÜLKER (64): Bo McCalebb 4 (2 ribaund - 2 asist), Barış Ermiş (3 ribaund), Melih Mahmutoğlu 2 (2 ribaund), Linas Kleiza 11 (6 ribaund), Gasper Vidmar 8 (10 ribaund), Luka Zoric 12 (6 ribaund), Kenan Sipahi 7 (1 asist), Metecan Birsen, Bojan Bogdanovic 6 (1 ribaund-3  asist), Emir Preldzic 14 (3 ribaund-3 asist), İzzet Türkyılmaz, Ayberk Olmaz.

1.PERİYOT: 19-16
2.PERİYOT: 18-17
3.PERİYOT: 11-11
4.PERİYOT: 14-20


Özet: Ntvspor
Cumhurbaşkanlığı Kupası, Fenerbahçe Ülker'in (64-62) Cumhurbaşkanlığı Kupası, Fenerbahçe Ülker'in (64-62) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:44 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.