Advertisement

Banvit, Ankara'da da Kayıpsız (73-81)


Beko Basketbol Ligi'nin üçüncü haftasında Banvit, başkent deplasmanında konuk olduğu Türk Telekom'u 73-81 mağlup ederek ligdeki üçüncü maçından da galibiyetle ayrılmayı başardı. Türk Telekom ise bu mağlubiyetle birlikte ikinci yenilgisini almış oldu..

Türk Telekom'da sakatlıkları bulunan Ramel Bradley ve Cemal Nalga ile birlikte, takıma henüz katılmayan yeni transfer Terrence Williams da maç kadrosunda yer almadı. Başkent ekibi, karşılaşmaya; Kerem Tunçeri, Murat Kaya, Joshua Shipp, Luka Bogdanovic ve Luksa Andric beşi ile başlarken, Banvit ise parkeye; Earl Jerrod Rowland, Samuel Mejia, Keith Simmons, Cevher Özer ve Drew Gordon beşi ile çıktı. 

Ribaundlarda rakibine 35-25'lik üstünlük kuran Banvit'te Chuck Davis ve Duşan Cantekin, 15'er sayıyla en skorer isimler oldular. Özellikle ikinci ve üçüncü periyotlarda müthiş bir katkı sağlayan Duşan Cantekin, son periyotta ise coach Itoudis tarafından hiç oyuna alınmadı. Son çeyrekte Chuck Davis'i beş, Erkan Veyseloğlu'nu dört numarada deneyen Yunan coach, bazı bölümlerde ise Cevher-Davis ikilisini denediği maçta Ermal Kurtoğlu'nu oyuna hiç almadı. Türk Telekom'da ise yine savunma zaafları ön plana çıkarken, hücumda da Can ve Kerem Tunçeri'nin penetre sonrası paslarıyla dış şut arayışları vardı. Luksa Andric, önemli hatalar yapsa da kaydettiği 21 sayıyla en skorer isim olurken, Başkent ekibinin en hırslı ismi olarak göze çarpan ve liderliğiyle takımı oyun içinde tutan Kerem Tunçeri de 16 sayı kaydetti. Coach Vrankovic, bu maçta uzun süre Can Akın - Kerem Tunçeri ikilisini aynı anda oyunda tutarak Tunçeri'nin üzerindeki baskıyı da bir nebze azalttı.

Karşılaşmaya Bogdanovic-Andric ikilisiyle pota altından sayılar bularak başlayan Türk Telekom, 4-0'lık seri yakaladı. Türk Telekom oyuncularının hücuma çıkarken kaptırdığı topları Chuck Davis ile değerlendiren Banvit, 6. dakikada 11-9 öne geçti. Bandırma ekibini boyalı alanda durdurmayı başaran Türk Telekom, Hüseyin Beşok'un üçlüğüyle periyodun son 2 dakikasına 17-13 üstün girdi. Başkent ekibi, ilk periyotta 7 sayıyla oynayan Chuck Davis'e önlem almakta zorlanınca Banvit, çeyreği 18-17 önde tamamladı. İkinci periyodun ilk bölümlerinde hücumda daha etkli olan Banvit, 6 sayılık farka ulaştı: 17-23. Kerem Tunçeri önderliğinde maça tekrar ortak olan Türk Telekom, 14. dakikada farkı bir sayıya (24-25) kadar indirdi. Savunmasını sertleştiren başkent temsilcisi, Kerem Tunceri ve Josh Shipp ile dış atışlardan sonuca gitmeye çalıştı. Savunma ribaundlarını Chuck Davis ile alan Banvit, Duşan Cantekin'in turnikeleriyle devreyi 40-34 üstün geçti.
      
Üçüncü çeyreğe hızlı giren Bandırma ekibi, Duşan Cantekin ve Keith Simmons'un basketleriyle farkı 10 sayıya kadar çıkardı: 34-44. Çeyreğin ilk 5 dakikasında Banvit, pota altından özellikle Duşan ile rahat sayılar üretirken, Türk Telekom da Shipp ile ayakta kalmaya çalıştı. Banvit, Rowland'ın serbest atıştan kaydettiği basketlerle çeyreğin son üç dakikasına 55-45 önde girdi. Hücumlardan üst üste eli boş dönen Türk Telekom, üçüncü periyodu 61-50 geride bitirdi. Son periyotta alan savunması yapan Türk Telekom, rakibini dış atışlara zorladı. Banvit, pota atındaki başarısını dış atışlarda tekrarlayamazken, Tük Telekom, Can Akın ve Luksa Andric'in basketleriyle aradaki farkı maçın son 5 dakikasında 2 sayıya kadar eritti: 62-64. Chuck Davis'in devreye girmesiyle oyunun kontrolünü tekrar ele geçiren Banvit, 8 sayılık farka ulaştı: 62-70. Maçın son bölümlerinde taktik faulleri sayıya çeviren Banvit, karşılaşmadan 81-73 galip ayrıldı.


SALON: Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Fatih Aslanoğlu, Ali Şakacı, Osman Sinan İşgüder

TÜRK TELEKOM (73): Joshua Shipp 15 (6 ribaund- 4 asist), Can Akın 2 (3 ribaund), Murat Kaya (1 asist), Pertev Öngüner, Kerem Tunçeri 16 (2 ribaund- 9 asist), Ümit Sonkol (1 ribaund- 1 asist), Hüseyin Beşok 5 (1 ribaund- 1 asist), Polat Kaya, Luka Bogdanovic 14 (4 ribaund- 1 asist), Luksa Andric 21 (8 ribaund- 3 asist), Fırat Töz, Okan Bostancı.

BANVİT (81): Earl Jerrod Rowland 9 (2 ribaund- 3 asist), İsmail Cem Ulusoy, Drew Gordon 2 (3 ribaund), Şafak Edge 3 (1 ribaund- 4 asist), Chuck Davis 15 (6 ribaund- 4 asist), Samuel Mejia 7 (3 ribaund- 2 asist), Duşan Cantekin 15 (6 ribaund), Ermal Kurtoğlu, Keith Simmons 10 (6 ribaund- 2 asist), Klemen Prepelic 4 (1 ribaund- 2 asist), Erkan Veyseloğlu 8 (4 ribaund), Cevher Özer 8 (2 ribaund).

1.PERİYOT: 17-18
2.PERİYOT: 17-22
3.PERİYOT: 16-21
4.PERİYOT: 23-20
Banvit, Ankara'da da Kayıpsız (73-81) Banvit, Ankara'da da Kayıpsız (73-81) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.