Advertisement

Aykon TED Ankara Kolejliler'de Sistem Değişikliği

Bu sezon ülkemizi ULEB Euro Cup'ta da temsil edecek olan Aykon TED Ankara Kolejliler'in deneyimli antrenörü Ercüment Sunter, yaptığı açıklamada; "Geçen seneye oranla daha genç bir kadroyla mücadele edeceğiz. Ayrıca bu sezon daha defansif bir sisteme geçiyoruz" dedi..

Ercüment Sunter, yaptığı değerlendirmede, çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve 3 turnuvanın yanı sıra Türkiye Kupası elemelerinde mücade ettiklerini belirterek, "Geçen sene daha tecrübeli bir kadroya sahiptik. Bu sezon daha genç bir oyuncu grubumuz var. Bu nedenle biraz zamana ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Sunter, lig ve Avrupa kupalarının başlamasıyla birlikte yoğun bir maç temposuna gireceklerini ifade ederek, şöyle devam etti: "Yılbaşına kadar Beko Basketbol Ligi ve ULEB Avrupa Kupası'nda 24 maç oynayacağız. Yoğun bir maç trafiği bizi bekliyor. Geçen seneki takıma bakıldığı zaman, daha hücuma yönelik bir sistemle oynamıştık. Bu sezon ise yeni kadromuzla birlikte daha defansif bir sisteme geçiyoruz. Buna alışmak da kolay değil, zamana gerek var. Bu sezon ligde yatırım yapan takım sayısı bir hayli fazla. Zorlu, bir o kadar da çekişmeli bir sezon bizi bekliyor. Kafamızdaki sistemi sahaya yansıttığımız zaman, iyi işler başaracağımıza inanıyorum."

Aykon TED Ankara Kolejliler Antrenörü Ercüment Sunter, ULEB Avrupa Kupası'nda da zorlu rakiplerin kendilerini beklediğini vurgulayarak, "Avrupa Kupası'nda ilk hedefimiz gruptan çıkabilmek" dedi.

Gruptan çıkmaları halinde önemli bir başarı elde edeceklerini söyleyen Sunter, "Açıkçası grubumuz kolay bir grup değil. Güçlü takımların yer aldığı bir gruptayız. Rusya'nın Novgorod ve Ukrayna'nın Khimik Yuzhne takımları iddialı takımlar. Yunan ekibi PAOK Thessaloniki çok tecrübeli bir takım. Karadağ'ın Buducnost takımı ise iki senedir Banvit'i eleyen bir ekip. Alba Fehervar ise Macaristan şampiyonu. Biz de elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtarak gruptan çıkmak çalışacağız" ifadelerini kullandı.
Aykon TED Ankara Kolejliler'de Sistem Değişikliği Aykon TED Ankara Kolejliler'de Sistem Değişikliği Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:44 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.