Advertisement

Aleksandar Rasic, Aykon TED Ankara Kolejliler'de.

Bu sezon ülkemizi ULEB Eurocup'ta da temsil eden Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Aykon TED Ankara Kolejliler, 29 yaşındaki ve 1.95 boyundaki tecrübeli Sırp oyun kurucu Aleksandar Rašić'i renklerine bağladı..

2006-2007 sezonunda kısa bir süre Efes Pilsen, 2010-2011 sezonunda da Trabzonspor forması da giyen Sırp milli oyuncu, geçtiğimiz sezon ise İtalyan ekibi Montepaschi Siena forması giydi. Profesyonel kariyerine 2003 yılında Borac Čačak'ta başlayan Aleksandar Rašić, ardından sırasıyla; FMP Zeleznik, Efes Pilsen, Dynamo Moscow, Alba Berlin, Partizan Belgrade, Trabzonspor ve Lietuvos Rytas kadrolarında yer aldı.

2010 yılında ülkemizde düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'nda dördüncü olan Sırbistan milli takımı kadrosunda da yer alan deneyimli oyun kurucu, ertesi yıl Litvanya'da düzenlenen 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda da görev yapmıştı. 

Geçtiğimiz sezon Montepaschi Siena formasıyla İtalya Ligi'nde 38, Turkish Airlines Euroleague'de ise 16 maçta görev yapan Aleksandar Rašić, İtalya Ligi'nde oynadığı maçlarda ortalama 8.9 dakika sahada kalarak; 2 sayı ve 0.8 asist ortalaması yakalayabilmiş, Turkish Airlines Euroleague'de ise ortalama 12.1 dakika sahada kalıp; 4.4 sayı ve 0.8 asist ortalaması tutturmuştu. Rašić, geçtiğimiz sezon en yüksek skorunu, 4/4 üçlük isabeti bulduğu maçta Fenerbahçe Ülker potasına bıraktığı 16 sayıyla kaydetmişti. Aleksandar Rašić, Beşiktaş karşısında oynadığı 2 maçta ise toplam 6 dakika sahada kalarak sayı üretememişti.
Aleksandar Rasic, Aykon TED Ankara Kolejliler'de. Aleksandar Rasic, Aykon TED Ankara Kolejliler'de. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 05:10 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.