Advertisement

Banvit, Stefan Markovic İle Anlaştı

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Banvit, oyun kurucu pozisyonunda görev yapan Stefan Markovic ile anlaştı.

Son iki sezondur İspanya’nın Valencia Basket takımında forma giyen Sırp basketbolcu ile 1 senelik sözleşme imzalandı. 1.94 metre boyunda ve 25 yaşındaki oyuncu, Sırbistan’ın KK Hemofarm takımında başlayan profesyonel kariyerini sırasıyla İtalya’nın Benetton Treviso ve İspanya’nın Valencia Basket takımlarında sürdürdü.

Aynı zamanda Sırbistan Milli takımında da görev yapan Markovic, geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası’nda maç başına 27,3 dk. süre alarak 8,3 sayı, 4,3 ribaund ve 2,8 assist ortalamalarını yakaladı.

Kariyerine Banvit forması ile devam edecek olan başarılı sporcunun transferi ile ilgili olarak Genel Menajer Turgay Çataloluk şunları söyledi; “Bu sezon hem Beko Basketbol Ligi hem de Eurocup’da başarılı olmayı hedefleyen takımımızın her iki kulvarda da üst seviyede mücadele edebilmesine yardımcı olmak için kadromuza Stefan Markovic’i dahil etme kararı aldık. Coach Dimitris Itoudis’in isteği doğrultusunda kadro derinliğimizi artırmak adına yaptığımız bu hamle ile amacımız, kulübümüze çok yetenekli ve kaliteli bir ismi kazandırmanın yanı sıra yoğun ve yorucu maç trafiğinde en az hasarla mücadelemize devam etmek olacaktır. Stefan Markovic, basketbolseverlerin de hatırlayacağı üzere Avrupa’nın önemli Kulüplerinde ve en son olarak da geçtiğimiz Avrupa Şampiyonası’nda Sırbistan Milli takımı forması ile görev yapan, atletik yeteneği yüksek ve her iki guard pozisyonunda katkı verecek bir oyuncu. Özellikle Eurocup’da bize çok yardımcı olacağını düşünüyorum.”    
Banvit, Stefan Markovic İle Anlaştı Banvit, Stefan Markovic İle Anlaştı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:49 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.