Advertisement

ULEB EuroCup Heyecanı Başlıyor

Bu sezon iki takımla temsil edileceğimiz ULEB Erkekler EuroCup’ta 2012-2013 sezonu, bu akşam Alman ekibi s.Oliver Basket ile Ukrayna ekibi BC Azovmash Mariupol arasında oynanacak maçla başlayacak.

Temsilcilerimizden Banvit, Eurocup D Grubu’nda yer alırken, Galatasaray Medical Park ise E Grubu’nda bulunuyor. D Grubu’ndaki temsilcimiz Banvit’in rakipleri; Valencia Basket (İspanya), BC Azovmash (Ukrayna) ve S.Oliver Baskets (Almanya), E Grubu’ndaki Galatasaray Medical Park’ın rakipleri ise; PBC Lokomotiv Kuban (Rusya), BC Donetsk (Ukrayna) ve Trefl Sopot (Polonya).

6 Kasım 2012 Salı günü oynanacak maçta temsilcimiz Banvit, ilk maçını güçlü İspanyol rakibi Valencia Basket ile deplasmanda oynayacak. TSİ 21:45’te başlayacak karşılaşma, Sports TV’den canlı olarak ekranlara gelecek. Banvit’in rakibi Valencia Basket, 6 haftası geride kalan İspanya ACB liginde topladığı 11 puan ve averajla üçüncü sırada bulunuyor. Ligdeki son maçında deplasmanda Cajasol karşısında 82-73 galip gelen Valencia Basket, Eurocup’ta 2010 yılında şampiyonluk yaşamış, geçtiğimiz yıl ise final oynama başarısı göstermişti.

Kupada mücadele edecek bir diğer temsilcimiz olan ve kupanın en büyük favorileri arasında gösterilen Galatasaray Medical Park ise ilk maçını 7 Kasım 2012 Çarşamba günü Polonya ekibi Trefl Sopot ile deplasmanda yapacak. Karşılaşma TSİ 20:00’da başlayacak. Antrenörlüğünü, bir dönem Fenerbahçe forması da giymiş olan Hırvat Zan Tabak'ın yaptığı Polonya ekibi, 6 haftası geride kalan liginde sadece 1 yenilgi alırken, 5 galibiyet ile ilk sırada bulunuyor.


İçerik: Tbf
ULEB EuroCup Heyecanı Başlıyor ULEB EuroCup Heyecanı Başlıyor Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:05 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.