Advertisement

Galatasaray Medical Park, Donetsk Engeline Takılmadı (72-68)

ULEB EuroCup’taki temsilcilerimizden Galatasaray Medical Park, E Grubu’ndaki ikinci maçında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Ukrayna ekibi BC Donetsk ile karşılaştı. Sarı-Kırmızılı ekip, ilk ve son periyot haricinde etkili bir oyun sergilerken, maçı da 72-68'lik skorla kazanmasını bildi ve ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı. BC Donetsk ise ikinci maçından da mağlubiyetle ayrılmış oldu.

Sarı-Kırmızılı temsilcimizde David Hawkins, 22 sayı ile en skorer isim olurken, Jamont Gordon 13, Ersin Dağlı da 12 sayı ile mücadele etti. Konuk ekipte ise Ramel Curry 17 sayı ile takımının en skoreri oldu.

Galatasaray Medical Park, mücadeleye; Ender Arslan, Jamont Gordon, David Hawkins, Milan Macvan ve Boniface N'Dong beşiyle başlarken, sakatlığı süren Henry Domercant ise maç kadrosunda yer almadı. Konuk ekipte ise sakatlığı bulunan Doron Perkins, bu maçta görev yapmadı.

Temsilcimiz iyi başlayamadığı periyotta bir ara kontrolü ele almasına rağmen son bölümlerde özellikle hücumda etkisiz kaldı ve periyodu 14-18 geride tamamladı. İkinci periyoda hızlı başlayan Galatasaray Medical Park’da Hawkins ve Ersin Dağlı oldukça etkili bir performans sergilerken devre 39-33 Sarı Kırmızılıların üstünlüğü ile sona erdi. İkinci periyoda her iki takım tutuk başlarken son bölümlere doğru farkı yeniden açmaya başlayan Galatasaray Medical Park final periyoduna 56-47 önde girdi. Final periyoduna temsilcimiz iyi başlasa da sonradan istediği şutları sokamadı. Başarılı savunması ile üstünlüğünü koruyan Galatasaray Medical Park maçı 72-68 kazanmasını bildi.

Karşılaşmanın ardından mücadele ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Galatasaray Medical Park antrenörü Ergin Ataman; “Zor bir maç olacağını düşünüyorduk. Donetsk bu kupanın önemli takımlarından birisi ve geçen hafta kaybettiler. Bu gece maça iyi başladılar ancak daha sonra yavaş yavaş oyuna ortak olduk. İkinci periyotta alan savunması onların ritmini bozdu ve kontrolü elimize aldık. Üçüncü ve dördüncü periyot biz kaçmaya çalıştık. Dediğim gibi kaliteli bir kadroları var ve hiçbir zaman oyunu bırakmıyorlar. İyi savunma yapmamıza rağmen son saniyelerde birkaç tane basket yedik ve farkı açamadık. Önemli olan galibiyetti ve istediğimizi aldık.” dedi.


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Matej Boltauzer, Zdravko Rutesic, Saso Petek

GALATASARAY MEDICAL PARK (72): Jamont Gordon 9 (8 ribaund-2 asist), Jaka Lakovic, Engin Atsür 6, Cenk Akyol, Furkan Aldemir 1 (1 ribaund), Boniface Ndong 7 (7 ribaund), Milan Macvan 6 (2 ribaund), Ender Arslan 4 (1 ribaund- 4 asist), David Hawkins 22 (2 asist), Ersin Dağlı 12 (3 ribaund- 1asist).

BC DONETSK (68): Denys Lukashov (3 ribaund-2 asist), D’or Fischer 10 (1 ribaund-1asist), Ramel Curry 15 (2 ribaund), Vojdan Stojanov 12 (4 ribaund-3 asist), Darius Songaila 9 (4 ribaund-2 asist), Andriy Malysh 3, Oleksander Lypovyy 3 (1 asist), Ivan Radenovic 2 (2 ribaund), Maksym Pustozvonov 4 (2 ribaund-2asist), Kaloyan Ivanov 2 (7 ribaund-1asist).

1.PERİYOT: 14-18
2.PERİYOT: 25-15
3.PERİYOT: 17-14
4.PERİYOT: 16-21

Özet: Tbf
Galatasaray Medical Park, Donetsk Engeline Takılmadı (72-68) Galatasaray Medical Park, Donetsk Engeline Takılmadı (72-68) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:23 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.