Advertisement

Avrupa Arenasında Zorlu Randevu

Ülkemizi FIBA EuroChallenge Cup’ta temsil eden Pınar Karşıyaka ile Tofaş, bugün saat 20:00’da Karşıyaka Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek. Bu zorlu mücadeleyi TRT Spor naklen yayınlayacak.

Gruptaki ilk üç maçını kayıpsız geçen ve lider durumda bulunan Pınar Karşıyaka, bugün sahasında Tofaş'ı mağlup etmesi halinde iki maç kala bir üst tura çıkmayı garantileyecek. Üst tur şansını sürdürme hedefinde olan Tofaş ise haftaya iki galibiyetle ikinci sırada giriyor.

Pınar Karşıyaka gruptaki ilk maçta Tofaş'ı deplasmanda Caner Topaloğlu’nun son saniye basketiyle 64-63’lük mağlup etmişti. Bursa Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Pınar Karşıyaka adına Robert Dixon 17 sayı- 8 asist, Caner Topaloğlu ile Jon Diebler de 12’şer sayı kaydetmişti. Tofaş’ta ise Steven Burtt 13 sayı kaydederken, Chinemelu Elonu da 12 sayıyla oynamıştı.

Pınar Karşıyaka'nın genel menajeri Levent Türknas, ''Karşıyakalıyım diyen herkesi maça davet ediyoruz'' dedi. Türknas, yaptığı yazılı açıklamada, ligde son saniye basketiyle kaybettikleri Banvit maçının psikolojisinden kurtulmaya çalıştıklarını, bugün FIBA EuroChallenge Cup'da oynayacakları Tofaş maçının kendileri açısından çok önemli olduğunu belirtti. Tofaş'ı yenmeleri durumunda grubu lider bitireceklerini kaydeden Türknas, açıklamada ''Tofaş iyi basketbol oynayan, kaliteli yabancılara sahip bir ekip. Bizim için çok zor bir maç olacağı kesin. Bursa'daki ilk maçta da zorlanmış ve son saniyede kazanabilmiştik. Yarınki maçta seyircimizin itici gücüne ihtiyacımız var. Karşıyakalıyım diyen herkesi maça davet ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

Tofaş'ın genç antrenörü Ahmet Çakı ise, bu maçla ilgili olarak önceki gün yaptığı açıklamada; ''Bu maçın hazırlıklarını tamamlayıp, bugün yola çıkacağız. Bizim için önemli bir karşılaşma. Gruptan çıkmak ve Avrupa'da yolumuza devam etmek için mutlaka kazanmalıyız'' demişti.
Avrupa Arenasında Zorlu Randevu Avrupa Arenasında Zorlu Randevu Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:04 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.