Advertisement

Başkentte Kazanan Aliağa Petkim (66-77)

Beko Basketbol Ligi’nin dördüncü haftasında Ankara Spor Salonu'nda oynanan maçta Aliağa Petkim, Türk Telekom’u 66-77 yendi ve ligdeki ikinci galibiyetini elde etti. Türk Telekom ise bu sonuçla haftayı 1 galibiyette kapattı. İzmir ekibi, bu maçta rakibine ribaundlarda 45-31'lik üstünlük kurmayı da başardı.

Türk Telekom’da deneyimli pivot Drago Pasalic’in 24 sayısı galibiyet için yeterli olmazken, Sloven power forvet Miha Zupan da 19 sayı kaydetti. Aliağa Petkim’de Orhan Hacıyeva; 15 sayı, 16 ribaund ile double-double yaptı. Torin Jamal Francis 18 sayı, 8 ribaund, 1 asist, Ersin Görkem 17 sayı, 7 ribaund, 2 asist, Lionell Chalmers ise 17 sayı, 3 ribaund ve 6 asist ile maçı tamamladı. Yeni transfer Terrell Holloway'in kadroda yer almaması nedeniyle Chalmers bu maçta oyun kurucu olarak oynarken, dış şutlarda etkili olamasa da penetreleri ile sonuca gitti. Türk Telekom'un iki önemli dış oyuncusundan Dee Brown 2/10, Cedrick Banks ise 1/4 saha içi isabetiyle vasatı aşamadılar.

Maça iki takım da karşılıklı basketlerle başlarken, Türk Telekom, Drago Pasalic, konuk takım ise Orhan Hacıyeva ile skor üretti. İlk periyot 17-24 Aliağa Petkim üstünlüğünde tamamlandı. İkinci periyotta da boyalı alandaki etkinliğini sürdüren İzmir temsilcisi, Ersin Görkem ile basketler buldu. Miha Zupan ile farkı eritmeye çalışan rakibi karşısında Aliağa Petkim ilk yarıyı 36-40 önde kapattı. Drago Pasalic’in 3 sayılık basketiyle 22. dakikada skora 44-44 ile dengeyi getiren ev sahibi takım, Ersin Görkem’i durdurmakta zorlandı. Son periyoda konuk takım farkı tekrar açarak 52-60 üstün girdi. Final periyodunda Lionell Chalmers ile sayılar bulan Aliağa Petkim, 3 sayı çizgisinin gerisinden skor bularak skor avantajını korudu ve maçtan 66-77 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında görüşler ise şu şekildeydi;

Koray Eş (Türk Telekom Antrenörü): Maç 48-48 iken 3 hücumdan üst üste boş dönünce bir daha maçı kazanma noktasına getiremedik. Bu kırılma noktasıydı. Fark maçın hakkı değildi. Aliağa Petkim’i tebrik ederim.

Hazer Avcı (Türk Telekom Oyuncusu): İyi başladığımız bir maçı savunmada yaptığımız hatalar yüzünden kaybettik. Birbirine yakın takımlar arasındaki küçük farklar bu sonuçları doğruyor. Rakip takımı kutlarım.

Burak Bıyıktay (Aliağa Petkim Antrenörü): Bizim için çok önemli bir maçtı. Kötü ve beklemediğimiz bir yenilginin ardından kazanmış olmamız memnuniyet verici. Savunmada özellikle Melih’i tebrik etmek istiyorum çünkü Dee Brown’u etkisiz bıraktı ve rakibin hücum düzenini bozdu. Galibiyeti hak ettik.

Ersin Görkem (Aliağa Petkim Oyuncusu): Savunmada istekdiklerimizi yaptık, Dee Brown’u iyi tuttuk. Pota altında zaman zaman açıklar versek de kazanmasını bildik. Önemli bir deplasmanda galip geldiğimiz için mutluyuz.


SALON: Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Kaan Büyükçil, Zeynep Funda Teoman

TÜRK TELEKOM (66): Can Uğur Öğüt 4 (5 ribaund), Mustafa Baki Görür 2 (3 ribaund), Hazer Avcı, Dee Brown 5 (3 ribaund- 7 asist), Alper Saruhan 7 (4 ribaund- 1 asist), Drago Pasalic 24 (7 ribaund- 2 asist), Polat Kocaoğlu (1 asist), Ceyhun Altay 3 (1 ribaund), Miha Zupan 19 (6 ribaund- 1 asist), Cedrick Banks 2 (2 asist).

ALİAĞA PETKİM (77): Lionel Chalmers 17 (3 ribaund- 6 asist), Orhan Hacıyeva 15 (16 ribaund- 1 asist), Melih Yıldız 2 (3 ribaund- 3 asist), Ahmet Ali Erdoğan, Caner Şentürk, Ersin Görkem 17 (7 ribaund- 2 asist), Marcus Jerome Arnold 8 (5 ribaund), Torin Francis 18 (8 ribaund- 1 asist).

1.PERİYOT: 17-24
2.PERİYOT: 19-16
3.PERİYOT: 16-20
4.PERİYOT: 14-17


Özet: Tbf

Başkentte Kazanan Aliağa Petkim (66-77) Başkentte Kazanan Aliağa Petkim (66-77) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:46 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.