Advertisement

Tofaş, Rum Ekibine Patladı (57-78)

FIBA EuroChallenge Cup A Grubu’nda yer alan temsilcilerimizden Tofaş, grubundaki ikinci maçında Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde oynadığı mücadelede Michelin ETHA’yı 57-78’lik skorla mağlup etti ve ilk galibiyetini aldı. Rum ekibi ise bu sonuçla ikinci maçından da mağlubiyetle ayrılmış oldu..

Mücadelenin genelinde çok iyi savunma yapan Tofaş, özellikle son periyotta rakibinin hücumdaki direncini yerle bir etti. Genel olarak yüzde 50’yle hücum eden temsilcimiz, 2 sayılık atışlarda yüzde 56.8'i; 3 sayılık atışlarda ise yüzde 33’ü yakaladı. Temsilcimizde 23 sayı, 4 ribaund, 4 asistle oynayan Steven Burtt karşılaşmanın en skoreri olurken, Austin Nichols 15 sayı, 5 ribaund ve Chinemelu Elonu da 12 sayı, 12 ribauntla oynadı. Elonu, ilk yarının bitimine 3 dakika kala double-double yaptıktan sonra ikinci yarıda daha rölanti bir oyun tercih etti.

Sakatlığı bulunan genç guard İbrahim Yıldırım'ın kadroda olmadığı karşılaşmaya Tofaş; Steven Burtt, Can Altıntığ, Austin Nichols, Tomislav Ruzic ve Chinemelu Elonu beşi ile başladı.

ETHA, karşılaşmaya McLain ve Cup basketleriyle başladı ve ilk dakikayı 4-0 önde geçti. Savunmada Can’ın performansı ile üst üste 6 sayı üreten temsilcimiz, skorda dengeyi sağladı. Savunmadaki gayretinin ardından hücumda; Can, Ruzic ve Burtt ile kolay sayı imkanları bulan Tofaş, ilk 5 dakikayı 6-14 önde geçti. Steven Burtt’un de hücumda katkı sağlaması ile farkı açan temsilcimiz, çeyreği 15-28 önde kapattı. İkinci çeyreğe hızlı başlayan taraf rakibimiz ETHA oldu. Üst üste buldukları üçlükler ile farkı 10 sayının altına indiren rakibine karşılığı Tofaş, Heytvelt ile verse de 6. dakikada skor 23-32’ye geldi. Karşılıklı basketlerle geçen aranın ardından Bursa ekibi ilk yarıyı 29-42 önde kapattı. Özellikle Elonu’nun savunma ve hücumdaki performansı dikkat çekiciydi.

İkinci yarıdaki ilk sayı Downey ile ETHA adına gelirken, temsilcimizin ilk sayılarını ise Burtt kaydetti. Hücumda istediği pozisyonları bulamayan temsilcimiz, savunma da rakibine verdiği hücum ribaundları sonucunda yediği sayılarla fark kapandı. Üçüncü çeyrek 48-55 Tofaş üstünlüğü ile sonuçlandı. Temsilcimiz son çeyreğe gayretli savunma ve Burtt’un sayıları ile başladı. Üçüncü çeyrekte verdiğimiz hücum ribaundlarından yediğimiz sayıların ardından azalan farkı temsilcimiz tekrar savunmadaki gayreti ile artırdı. Heytvelt’in de savunmada sorumluluk alması ile rahatlayan  ve maçın sonunda  genç oyuncularını da oynatma fırsatı bulan temsilcimiz, maçı da 57-78'lik skorla kazandı.


SALON: Eleftheria Sports Arena

HAKEMLER:  Ivo Dolinek (CZE), Tomislav Hordov (CRO), Petar Denkovski (MKD)

MICHELIN ETHA ENGOMI (57): Akida Mc Lain 6 (5 ribaund- 1 asist), Donte Poole 10 (8 ribaund), Taron Downey 5 (2 ribaund), Ogooluwa Adegboye 9 (3 ribaund- 2 asist), Riginos Kasinopoulos (1 ribaund), Dimitris Aristotelous, Alexandros Georgiades (2 asist), Dejan Cup 17 (5 ribaund- 1 asist), Jonas Bergstedt 8 (7 ribaund- 1 asist), Pavel Englicky 2 (5 ribaund).

TOFAŞ (78): Chinemelu Elonu 12 (12 ribaund- 1 asist), Austin Nichols 15 (5 ribaund- 2 asist), Uğur Dokuyan (2 ribaund), Samet Geyik 9 (2 ribaund), Can Altıntığ 8 (2 ribaund- 4 asist), Steven Burtt 23 (4 ribaund– 4 asist), İnanç Koç (2 ribaund- 1 asist), Tomislav Ruzic 4 (6 ribaund), İsmail Gülmez (1 ribaund), Kenan Sipahi 3 (2 ribaund- 3 asist), Joshua Heytvelt 4 (2 ribaund- 1 asist), Muhammed Doğan Şenli (1 ribaund).

1. PERİYOT: 15-28
2. PERİYOT: 14-14
3. PERİYOT: 19-13
4. PERİYOT: 9-23


Özet: Tofasspor.com
Tofaş, Rum Ekibine Patladı (57-78) Tofaş, Rum Ekibine Patladı (57-78) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:31 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.