Advertisement

Efes, TOP-16 Vizesini Zagreb'de Aldı (73-81)

Turkish Airlines Euroleague’de C Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz Anadolu Efes, deplasmanda Cedevita Zagreb’i 73-81 skorla devirerek adını son 16 takım arasına yazdırdı.

Mücadelenin ikinci çeyreğinde skor üstünlüğünü eline alarak kontrolü eline alan temsilcimiz, kalan bölümde de rakibine geri dönüş şansı tanımayarak 8. maçında 5. galibiyetini elde ederek Beşiktaş’ın ardından TOP 16’ya kalmayı garantileyen bir diğer temsilcimiz oldu. Anadolu Efes’te Jordan Farmar 21 sayı ile en skorer isim olurken, Sasha Vujacic 17 sayı, Semih Erden de 10 sayı- 10 ribaundluk bir katkı verdi. Temsilcimiz, bu maçta 8/15 ile üçlük isabeti sağlarken, rakibine; ribaundlarda 31-26, asistlerde ise 18-12'lik üstünlükler kurmayı başardı.

Anadolu Efes, mücadeleye; Jamon Lucas, Sasha Vujacic, Joshua Shipp, Dusko Savanovic ve Semih Erden beşiyle başladı. Genç guard Doğuş Balbay ve Uruguaylu pivot Esteban Batista, maç kadrosunda yer almazken, Sinan Güler, Birkan Batuk ve Ermal Kurtoğlu üçlüsü ise maçta süre almadılar.

Karşılaşma, takımların yüksek yüzdeli hücumlarıyla başladı. Cedevita'da Bracey Wright sayıları bulan isim olurken temsilcimizde maça ilk 5 başlayan Joshua Shipp skor yükünü çekti. Periyodun ortalarında Cedevita'da Mickael Gelabale devreye girdi ve ilk çeyrekte sayı buldu. Anadolu Efes'te ise Dusko Savanovic ile oyuna sonradan dahil olan Jordan Farmar farkın açılmasına izin vermedi ve ilk periyod Cedevita'nın 24-21 üstünlüğü ile geçildi. Anadolu Efes, ikinci periyodun başında pota altından bulduğu 4 sayıyla öne geçti ancak Gelebale ve eski Galatasaraylı Luksa Andric'in sayıları Hırvat temsilcisini yeniden öne taşıdı. Temsilcimiz savunmada biraz daha toparlandı ve Sasha Vujacic'in dış atışları skora dengeyi getirdi. Lacivert-beyazlılar devrenin sonlarına doğru oyunun kontrölünü eline geçirerek 9-0'lık bir seri yakaladı. Bu çeyrekte potasında 11 sayı gören Anadolu Efes geriden gelerek devreyi 44-35 önde kapattı. Devre sonunda Cedevita Zagreb'te Gelabale 13 sayı ile oynarken Anadolu Efes'te Farmar 13, Vujacic 12 sayı buldu.

Üçüncü çeyreğin başında 7-2'lik bir seri yakalayan Anadolu Efes farkı 15 çıkardı ve Cedevita'ya molayı aldırdı. Mola sonrası Hırvat temsilcisinin sert savunması Anadolu Efes'in şut ritmini bozdu. Cedevita, Bracey Wright'ın liderliğinde şekilenen hücumlarında serbest atışlardan sayılar bularak farkı azalttı. Farmar'ın üçlüğü temsilcimize nefes aldırsa da çeyreğin sonlarında Ilievski'nin sayıları skor farkını eritti ve Anadolu Efes üçünçü periyodu 59-55 önde kapattı. Son periyoda ev sahibi ekip hızlı başladı ve Wright'ın skorer oyunu Hırvat temsilcisini tekrar oyuna ortak etti. Periyodun ortaları karşılıklı sayılarla geçilirken son bölümde Kerem Gönlüm ve Semih Erden'in etkili oyunu temsilcimizin skor üstünlüğünü korudu. Mücadelenin son saniyelerinde el yakan hücumu ABD'li yıldız Farmar sayıya çevirerek Anadolu Efes'in nefes almasını sağladı. Temsilcimiz deplasmanda Cedevita Zagreb'i 81-3 mağlup etti ve THY Euroleague'de Top 16'ya kalmayı matematiksel olarak garantiledi.


SALON: Kosarkaski Centar Drazen Petrovic

HAKEMLER: Luigi Lamonica, Oliver Krause, Ioannis Foufis

CEDEVITA ZAGREB (73): Bracey Wright 24 (5 ribaund- 3 asist), Predrag Suput 6 (1 ribaund), Luksa Andric 12 (6 ribaund- 2 asist), Goran Suton (2 ribaund), Miro Bilan 6 (4 ribaund- 1 asist), Vlado Ilievski 7 (2 ribaund- 1 asist), Mickael Gelabale 18 (2 ribaund- 1 asist), Marques Green (1 ribaund- 3 asist), Marino Bazdaric (1 ribaund- 1 asist)

ANADOLU EFES (81): Jordan Farmar 21 (1 ribaund- 4 asist), Sasha Vujacic 17 (2 ribaund- 1 asist), Semih Erden 10 (10 ribaund), Kerem Tunçeri (1 asist), Joshua Shipp 9 (1 ribaund- 2 asist), Kerem Gönlüm 11 (4 ribaund), Dusko Savanovic 8 (4 ribaund- 2 asist), Jamon Gordon (6 asist), Stanko Barac 5 (6 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 24-21
2.PERİYOT: 11-23
3.PERİYOT: 20-15
4.PERİYOT: 18-22


Özet: Ntvspor

Efes, TOP-16 Vizesini Zagreb'de Aldı (73-81) Efes, TOP-16 Vizesini Zagreb'de Aldı (73-81) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:37 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.