Advertisement

Efes'i Zafere Vujacic Uçurdu (77-71)

Turkish Airlines Euroleague C Grubu'ndaki temsilcimiz Anadolu Efes, grubundaki altıncı maçında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda konuk ettiği İtalyan ekibi EA7 Emporio Armani Milano’yu Sasha Vujacic’in etkili oyunuyla 77-71’lik skorla mağlup etti.

İtalya’da oynanan ilk karşılaşmada rakibine 80-75’llik skorla kaybeden temsilcimiz, İstanbul’daki maçın ilk yarısını da 27-36 geride tamamladı. Ancak ikinci yarıda Sasha Vujacic’in önderliğinde toparlanan ve pota altını etkili kullanan Anadolu Efes, maçı kazanarak grubundaki galibiyet sayısını 4’e yükseltti. İtalyan ekibi EA7 Emporio Armani Milano ise bu mağlubiyetle üst üste dördüncü maçından da yenilgiyle ayrıldı. Lacivert-Beyazlılar, bu sonuçla ikili averajda da rakibini geçmeyi başardı.

Anadolu Efes’te ikinci yarıdaki etkili oyunuyla galibiyetin mimarı olan Sasha Vujacic, 6/8 üç sayı isabetiyle 29 sayı- 2 ribaund- 3 asistlik bir performans sergiledi. Kerem Gönlüm’ün 10 sayı- 12 ribaund ile double double yaptığı karşılaşmada ayrıca Jamon Lucas da 10 sayı- 5 asistle çift haneli rakamlara ulaştı. Efes'in formda yıldızı Jordan Farmar ise 24 dakika sahada kaldığı mücadeleyi 2/6 şut isabetiyle 5 sayıda tamamlayarak beklentilerin altında bir performans sergiledi.

EA7 Emporio Armani Milano’da ise Keith Langford 15 sayı- 5 ribaund- 6 asist, Malik Hairston 14 sayı- 2 ribaund- 1 asist ve Nicolo Melli de 10 sayıyla mücadeleyi noktaladı. Maçın son saniyelerinde taktik faullerde çizgiye giden Keith Langford'ın, averaj hesabı nedeniyle ikinci atışı kaçırıp ribaund almaya çalışarak potaya doğru sertçe fırlattığı topun panyaya çarpıp basket olması da maçın enterasan olaylarından biriydi.

Sakatlığı süren Stanko Barac'tan yoksun olarak bu maça çıkan Lacivert-Beyazlılar, karşılaşmaya; Jamon Lucas, Jordan Farmar, Sasha Vujacic, Kerem Gönlüm ve Semih Erden beşiyle başlarken, sakat olan Ioannis Bourousis'den yoksun olarak İstanbul'a gelen Emporio Armani Milano ise; Omar Cook, Keith Langford, Malik Hairston, Antonis Fotsis ve Richard Hendrix beşiyle parkeye çıktı. İtalyan ekibinin 20 yaşındaki genç forveti Alessandro Gentile ise sadece 2 dakika sahada kaldıktan sonra ayak bileğinden sakatlanarak ilk periyotta oyuna veda etmek zorunda kaldı.

Ribaundlarda rakibine 39-27'lik üstünlük kuran Efes, asist sayılarında da 19-14 ile üstün olan taraftı. Oldukça şutör oyunculardan oluşan Milano ekibi, bu maçta 6/26 ile üçlük isabeti bulabilirken, temsilcimiz ise üç sayı çizgisinin gerisinden 7/11 (%64) gibi önemli bir yüzde yakalamayı başardı.

Oyuna iyi başlayan temsilcimiz, savunmada kaptığı topları hücumda Jordan Farmar ile Semih Erden’in önderliğinde iyi değerlendirerek 3.dakikaya girilirken skoru 10-4’e getirdi. Televizyon molasının ardından hücumda toparlanan Armani Milano, 7.dakikada Malik Hairston’ın üç sayı isabetiyle durumu 16-14 yaptı. İlk periyotu Anadolu Efes 20-18 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk 2 dakikası içerisinde Rok Stipcevic ve Gianluca Basile ikilisiyle 5 sayı birden bulan İtalyan temsilcisi durumu da 20-23 yaptı. Temponun düştüğü dakikalarda iki takımda hücumda skor bulmakta zorlandı ve 18.dakikada Armani Milano farkı 6 sayıya çıkarttı (25-31). Savunma direncini arttıran konuk ekip ilk yarıyı da Antonis Fotsis’in üç sayılık basketiyle 27-36 önde tamamladı. Üçüncü periyotun başında savunmadaki direncini arttıran Anadolu Efes, hücumda da Sasha Vujacic ile basketler bularak farkı 1 sayıya indirdi (37-38). Pota altına top indirdiği her pozisyonda etkili olan temsilcimiz, 27.dakikada 43-40’lık skorla öne geçerken, periyotu da Jamon Gordon’un turnikesiyle 54-52 önde tamamladı. Son 10 dakikalık bölümde savunmada baskı yapan ve rakibini de top kayıplarına zorlayan Lacivert Beyazlılar, 34.dakikada farkı 11 sayıya çıkarttı (67-56). Temsilcimiz Anadolu Efes, aradaki farkı koruduğu mücadeleden de 77-71 galibiyetle ayrıldı.


Karşılaşmanın ardından her iki teknik adamın görüşleri ise şöyleydi:

Oktay Mahmuti (Anadolu Efes)
“İlk periyotta enerjik ikinci periyotta ise baskı yapmayan bir takım vardı. Böyle devam edersek sonucun belli olacağını biliyorduk. Daha agresif ve enerjik olmamız gerektiğini konuştuk. 3.periyotta öne geçtik ve sonrasında da istediğimiz farkı elde ettik. İkinci yarıda 50 sayı attık ama esasında o sayıların yarısı savunma direncinden kaynaklanıyor. Bu sporu diğer sporlardan ayıran özellikle de bu. Neticede 5 sayıyla kaybettiğimiz rakibi 6 sayıyla mağlup ederek hem galibiyet hem de skor farkı elde ettik. Sasha Vujacic ile ilgili ise; üst seviye oyuncuların sadece hücum ederek oynayabileceğini düşünemiyorum. Bu bir lütuf değil, mecburiyet. Bunu da yapmamız lazım. Sasha bugün en agresif olanlardı. Jamon da Kerem de çok agresifti. İkinci yarıda rotasyon minimum düzeydeydi. Sonuç da böyle geldi. Bu bir şut yarışması ya da tenis maçı da değildi. Kazanmak için de bunları yapmamız gerekiyordu. Öğrenirsek kazanırız ya da kaybederiz”

Sergio Scariolo (EA7 Emporio Armani Milano)
"Öncelikle rakibimiz Anadolu Efes’i tebrik ediyorum. Sasha Vujacic ikinci yarıda çok iyi bir oyun ortaya koydu. Onu da ayrıca tebrik ediyorum. İyi bir savunma yapmamıza rağmen onu durduramadık. Sasha da ne kadar özel bir oyuncu olduğunu gösterdi. İlk yarıdaki oyunumuzda savunmamız ön plandaydı. Bu savunmamızı en az 30 dakika boyunca yapmamız gerekiyor ki içinde bulunduğumuz bu kötü durumdan kurtulalım. İlk yarıda farkı daha fazla açma şansı yakaladık ancak rakibimiz üçüncü periyottan itibaren pota altını kullanarak farkı açmayı başardı."


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Sreten Radovic – Eddie Viator – Milija Vojinovic

ANADOLU EFES (77): Jordan Farmar 5 (2 ribaund- 5 asist), Sasha Vujacic 29 (2 ribaund- 3 asist), Semih Erden 9 (4 ribaund), Kerem Tunçeri 2 (1 ribaund), Josh Shipp 2 (4 ribaund- 2 asist), Kerem Gönlüm 10 (12 ribaund- 2 asist), Esteban Batista (2 ribaund), Dusko Savanovic 5 (5 ribaund- 1 asist), Jamon Lucas Gordon 10 (2 ribaund- 5 asist), Ermal Kurtoğlu 5 (1 asist), Sinan Güler (1 ribaund)

EA7 EMPORIO ARMANI MILANO (71): Rok Stipcevic 3 (1 ribaund), Malik Hairston 14 (2 ribaund- 1 asist), Antonis Fotsis 7 (6 ribaund- 2 asist), Omar Cook 2 (1 ribaund- 3 asist), David Chiotti 5 (2 ribaund), Nicolo Melli 10 (2 ribaund- 1 asist), Keith Langford 15 (5 ribaund- 6 asist), Alessandro Gentile 3, Richard Hendrix 8 (5 ribaund), Gianluca Basile 4.

1. PERİYOT: 20-18
2. PERİYOT: 7-18
3. PERİYOT: 27-16
4. PERİYOT: 23-19


Özet: Tbf
Efes'i Zafere Vujacic Uçurdu (77-71) Efes'i Zafere Vujacic Uçurdu (77-71) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:07 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.