Advertisement

Kadınlar Avrupa Kupalarında Haftanın Ardından

Ülkemizi FIBA Kadınlar EuroLeague ve FIBA Kadınlar EuroCup'ta temsil eden takımlarımız, bu hafta içerisinde oynadıkları karşılaşmalarla Avrupa maceralarındaki durumlarına dair önemli adımlar attılar.

FIBA Kadınlar EuroLeague A Grubu'nda yer alan temsilcimiz Tarsus Belediyesi, beşinci haftada Macaristan ekibi Uni Seat Györ ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Rakibine 81-72 mağlup olan Tarsus ekibi, oynadığı dördüncü maçından da mağlubiyetle ayrılarak son sıradan kurtulamadı. Maç boyunca 1/7 ile üçlük isabeti bulan temsilcimiz, rakibine ribaundlarda 37-26, asistlerde ise 26-18'lik üstünlükler de verince mağlubiyet kaçınılmaz oldu. 17 sayı üreten İspanyol forvet Amaya Valdemoro ve 15 sayı bulan ABD'li guard Danielle Robinson'ın çabaları da mağlubiyeti önleyemedi.

FIBA Kadınlar EuroLeague B Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe, dördüncü maçında deplasmanda karşı karşıya geldiği grubun galibiyetsiz takımı olan Fransız ekibi Arras'ı 59-88'lik skorla mağlup etti ve averajla ikinci sırada yükseldi. Pota altında rakibine büyük üstünlük kuran Sarı – Lacivertliler’de Arras karşısında Ivana Matovic 17 sayı; Agnieszka Bibrzycka 15 sayı, Birsel Vardarlı 15 sayı, 5 ribaund, Anastasiya Verameyenka 19 sayı, 9 ribaund ve Angel McCoughtry de 11 sayı, 6 ribaundla mücadele etti.

FIBA Kadınlar EuroLeague C Grubu'ndaki temsilcimiz Galatasaray ise beşinci maçında deplasmanda karşı karşıya geldiği İspanyol ekibi Perfumerias Avenida Salamanca'yı 69-79'luk skorla mağlup ederek namağlup liderliğini sürdürdü. EuroLeague'in namağlup tek takımı olan Sarı-Kırmızılı temsilcimizde; 22 sayı kaydeden Lindsay Whalen, galibiyetin baş mimarı olurken, Işıl Alben; 17 sayı, 5 ribaund, 4 asist, Sancho Lyttle ise 15 sayı ve 5 ribaund ile mücadeleyi tamamladı.


FIBA Kadınlar EuroCup’ta ise beşinci hafta tamamlanırken, son 16’ya kalmayı garantileyen bazı takımlar da belli oldu.

B Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz TED Ankara Kolejliler, grubundaki son maçında Ankara'da konuk ettiği Belçika ekibi Lotto Young Cats'i 81-64 mağlup ederken, gruptaki diğer maçta Belarus ekibi Olimpia Grodno, rakibi Hainaut Basket’i yenerek üçüncü galibiyetini aldı. Grodno ikili averajda temsilcimizin üzerinde yer alırken TED Ankara Kolejliler ise kupaya veda etti. Temsilcimizde Ana Dabovic 18 sayı kaydederken, Makbule Amachree ise 17 sayı ve 12 ribaund ile maçı tamamladı.

C Grubu'ndaki temsilcimiz Mersin Büyükşehir Belediyesi, beşinci maçında Belçika ekibi Belfius Namur’u 80-68 yenerek ikinci tura yükseldi. Grupta oynanan diğer maçta ise Tarbes GB, Spartak Noginsk’i 65-47 yendi. Temsilcimiz ve Tarbes, son haftaya dörder galibiyetle girerken, gelecek hafta oynanacak son maçlarda alınacak sonuçlara göre birinci ve ikinci belli olacak. Mersin ekibinde Chantelle Handy, 23 sayı ve 9 ribaund ile galibiyetin baş mimarı olan isimdi.

3 takımlı E Grubu’nda yer alan temsilcimiz Kayseri KASKİ, deplasmanda karşılaştığı İsveç ekibi Telge Basket’i 80-61 yenerek dördüncü maçında üçüncü galibiyetini aldı ve grubunu lider bitirmeyi başardı. Temsilcimizde Asjha Jones, kaydettiği 20 sayıyla en skorer isim olurken, EuroCup'ın sayı kraliçesi olan Yunan forvet Evanthia Maltsi ise mücadeleyi 18 sayıyla noktaladı.

Bir diğer üç takımlı grup olan F Grubu’nda ise temsilcimiz Adana Botaş, bu hafta oynadığı son maçında Bulgar ekibi Dunav’ı 84-70 yenerek ikinci tur vizesini alırken, Dynamo Kursk ise bir maçı kalmasına rağmen grubu lider tamamladı. Dunav deplasmanında 22 sayı ve 18 ribaund kaydeden deneyimli pivot Courtney Paris, galibiyette öne çıkan isimlerin başında geldi.

Kupaya iyi bir başlangıç yapan temsilcimiz Homend Antakya Belediyesi ise H Grubu’nda bu hafta evinde kaybederek tur şansını son haftaya bıraktı. Grubundaki üçüncü maçında Litvanya ekibi Vilnius Kibirkstis'e 66-70 mağlup olan Antakya ekibi, bu sonuçla 2 galibiyette kaldı. Homend Antakya Belediyesi'nde 5 oyuncu çift haneli sayılarda skor bulurken, Jana Vesela 12 sayı ve 10 ribaund kaydetti. Temsilcimiz önümüzdeki hafta son maçında sahasında, 1 galibiyeti bulunan Slovak ekibi MBK Ruzomberok’u ağırlayacak.
Kadınlar Avrupa Kupalarında Haftanın Ardından Kadınlar Avrupa Kupalarında Haftanın Ardından Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:42 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.