Advertisement

Arena'dan Fenerbahçe Ülker de Çıkamadı (72-66)

Beko Basketbol Ligi’nin beşinci haftasında zorlu Pınar Karşıyaka deplasmanına giden Fenerbahçe Ülker, maçtan 72-66'lık skorla mağlup ayrıldı...

Hafta içinde Turkish Airlines Euroleague’de Mapooro Cantu’ya karşı aldığı yenilgi sonrasında Karşıyaka maçında da istediğini alamayan Sarı-Lacivertli ekip, bu sonuçla ligdeki ilk mağlubiyetini alırken, Beşiktaş'tan sonra Fenerbahçe Ülker'i de Karşıyaka Arena'dan eli boş gönderen Pınar Karşıyaka ise bu sonuçla dördüncü galibiyetini aldı.

Özellikle pota altında Aminu - Thomas ikilisiyle rakibine önemli bir atletizm üstünlüğü kuran ev sahibi ekipte Nijeryalı pivot Alade Aminu 18 sayı ile takımının en skorer ismi olurken, Jon Diebler de 12 sayı-7 ribaundla destek verdi. ABD'li guard Robert Dixon ise 9 sayı üretmesine karşın 1/10 üçlük isabetiyle maçı tamamladı. Kaf Kaf, Sarı-Lacivertli rakibine; ribaundlarda 36-27, asistlerde ise 15-10'luk üstünlükler kurmayı başardı.

Sakatlığı bulunan Bo McCalebb'den yoksun olarak bu maça çıkan Fenerbahçe Ülker'de ise 7/9 saha içi isabetiyle oynayan Ömer Onan'ın 20 sayılık performansı yeterli olmadı. Konuk ekipte çift haneli sayıda skor üretebilen diğer isim ise 10 sayı kaydeden Romain Sato oldu. Üç sayı çizgisinin gerisinden 3/12 ile isabet bulabilen Fenerbahçe Ülker, iki sayılık atışlarda ise tıpkı rakibi gibi 23/40 ile isabet sağladı.

Mücadeleye seyircisinin de desteğini arkasına alarak hızlı bir şekilde başlayan Pınar Karşıyaka, ilk 3 dakikada 9-0’lık bir seri yakalarken, ilk çeyreği de 20-10’luk üstünlükle tamamladı. İkinci periyotta Ömer Onan’ın içeri kat ederek bulduğu sayılar dışında kolay sayı şansı bulamayan Fenerbahçe Ülker, verdiği hücum ribaundlarıyla da skora ortak olmakta zorlandı. Sadece ilk yarıda 12 hücum ribaundu alarak ikinci şans sayıları yakalayan ev sahibi ekip, soyunma odasına 32-27 önde girdi. İkinci yarının hemen başında skoru 32-32’de eşitleyen Sarı-Lacivertliler, Jon Diebler ile yeniden vites arttıran Karşıyaka ekibine engel olamayınca final periyoduna 48-43’lük skorla girildi. Abdul Aminu’nun hızlı hücumlardan bulduğu smaçlar sonrasında rüzgarı arkasına alan Pınar Karşıyaka, son bölümde dış atışların da girmesiyle farkı açarak maçtan 72-66'lık skorla galip ayrıldı.

Bu arada Pınar Karşıyakalı taraftarlarının salonu tamamen doldurduğu karşılaşma öncesinde Fenerbahçe Ülker yönetimi, Türkiye Basketbol Federasyonu'na başvurarak, Fenerbahçe Ülker seyircilerine 50 liradan satılan biletlerin 20 liraya indirilmesini sağladı.


Karşılaşmanın ardından her iki teknik adamın da maç ile ilgili görüşleri ise şöyleydi:

Ufuk Sarıca (Pınar Karşıyaka Antrenörü): ''Çok değerli bir rakibi yenmeyi başardık. Bu kadroyu kurarken, son topa kadar mücadele eden, arenada kaybetmeyen bir takım oluşturmayı hedeflemiştik. Bu, bugün için geçerliliğini koruyor. Fenerbahçe Ülker gibi çok derin bir kadroyu taraftarımızın da desteğiyle mağlup ettik. Hücum ribaundlarındaki üstünlüğümüz oyun içindeki isteğimizle ilgili. Bunun için zaman zaman çalışıyoruz. Bugün oyunu domine etmeyi başardık. Maç daha da farklı bitebilirdi. İzmir'de Beşiktaş'tan sonra Fenerbahçe'yi de yendik. Ancak çok erken hayallere kapılmamak lazım ve ayaklarımızın yere basması lazım.''

Simone Pianigiani (Fenerbahçe Ülker Antrenörü): ''Bugün fazla ribaund vermeyerek fazla fast break atma imkanımız olacaktı. Maçın başında doğru bir savunma mantığıyla başladık. Ancak verdiğimiz 20 hücum ribaundu inanılmaz bir rakam, her şeyi alt üst ediyor. Oyun içinde bütün uzunlarımızı kullansak da Sato'nun 10 ribaundunu çıkardığımızda geri kalan uzunlar 17 ribaund bütün fotoğrafı ortaya koyuyor. Genç oyuncularımız Bogdanovic, İlkan ve Preldzic, sezon başında evimizdeki maçlarda takıma katkı verdiler. Ancak bu oyuncularında aynı performansı deplasmanda da istikrarlı bir şekilde almamız gerekir.''


SALON: Karşıyaka Spor Salonu

HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Fatih Arslanoğlu, Ali Şakacı

PINAR KARŞIYAKA (72): Robert Dixon 9 (4 ribaund- 6 asist), Evren Büker 6 (2 ribaund- 3 asist), Jon Diebler 12 (7 ribaund- 1 asist), William Thomas 9 (3 ribaund- 1 asist), Bora Hun Paçun 6 (1 ribaund), Alade Aminu 18 (5 ribaund- 1 asist), Caner Topaloğlu 7 (3 ribaund- 1 asist), Ümit Sonkol 5 (4 ribaund- 2 asist), Soner Şentürk (1 ribaund).

FENERBAHÇE ÜLKER (66): Barış Ermiş (1 asist), Bojan Bogdanovic 6 (1 ribaund- 1 asist), Romain Sato 10 (10 ribaund), İlkan Karaman (1 ribaund), David Andersen 1 (1 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 20 (1 ribaund- 1 asist), Ernest Bremer 6 (2 asist), Kaya Peker 4 (2 ribaund), Oğuz Savaş 4 (1 ribaund- 1 asist), Mike Batiste 8 (4 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 7 (4 ribaund- 2 asist).

1.PERİYOT: 20-10
2.PERİYOT: 12-17
3.PERİYOT: 16-16
4.PERİYOT: 24-23


Özet: Tbf

Arena'dan Fenerbahçe Ülker de Çıkamadı (72-66) Arena'dan Fenerbahçe Ülker de Çıkamadı (72-66) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:36 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.