Advertisement

Antalya'nın Yeni Pivotu Davidson Oldu

Uzun rotasyonuna takviye için çalışmalarını bir süredir sürdüren ve gündemine aldığı Lance Williams ile son anda anlaşamayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2009-2010 sezonunda Darüşşafaka forması da giyen ABD'li power forvet Jermareo Davidson ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladı.

Takım menajeri Serhat Özbek yaptığı açıklamada; ”Jermareo Davidson ile bu sezon için anlaşma sağladık. Oyuncumuzu Cumartesi günü oynayacağımız Mersin maçına yetiştirmeye çalışacağız. İyi bir transfer yaptığımızı düşünüyorum, kendisinin takıma olumlu anlamda katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

1984 yılında Atlanta’da doğan Jermareo Davidson, 4-5 numaralı pozisyonlarda görev alıyor. Özellikle ribaund konusundaki başarısıyla dikkat çeken 2.08 boyundaki Davidson, basketbol kariyerine NCAA takımlarından Alabama’da başladı. 2007 yılında NBA Draft'ında 2. tur 36. sırada Golden State Warriors tarafından seçilen Davidson, 2007-2008 sezonuna Charlotte Bobcats'te başladıktan sonra sezonunun büyük bölümünde D-League takımlarından Sioux Falls Skyforce ve Idaho Stampede formaları giymişti. 2008-2009 sezonu başında kısa süreli bir kontrat ile Golden State Warriors forması giyen Davidson, sezonu da Darüşşafaka Cooper Tires'ta tamamlamış ve TBL'de forma giydiği 27 maçta; 15.9 sayı ve 10.7 ribaund ortalamaları yakalamış, aynı zamanda ligin ribaund kralı olmuştu.

Daçka macerasının ardından Porto Riko ekibi Humacao ve Rus ekibi Krasnye Krylya takımlarında görev yapan ABD'li oyuncu, geçtiğimiz sezonu ise Alman ekibi Fraport Skyliners'da tamamlamıştı. Beko Bundesliga'da geçtiğimiz sezon 26 maçta görev yapan başarılı oyuncu, pivot olarak oynadığı bu takımda sezonu; 12.8 sayı ve 6.3 ribaund ortalamalarıyla tamamlamıştı. ULEB Euro Cup'ta ise 6 maçta görev yapan Davidson, 28.8 dakika sahada kaldığı bu maçları ise; 12.5 sayı ve 8.2 ribaund ortalamalarıyla tamamlamıştı.
Antalya'nın Yeni Pivotu Davidson Oldu Antalya'nın Yeni Pivotu Davidson Oldu Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.