Advertisement

Fenerbahçe Ülker - Beşiktaş Maçının Ardından..

Beko Basketbol Ligi’nin 4.haftasında oynanan ve Fenerbahçe Ülker'in, sahasında Beşiktaş’ı 83-74'lük skorla mağlup ettiği derbi karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında, her iki takımdan da karşılaşma ile ilgili olarak değerlendirmeler geldi..

Basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Ülker'in deneyimli antrenörü Simone Piangiani, bu maça kötü başladıklarını ve EuroLeague'de oynayacakları Cantu maçında benzer bir şeyin yaşanmasının önemli sıkıntı olacağının altını çizerek; “Çok sert bir karşılaşma oldu. Bunu da bekliyorduk. Turkish Airlines Euroleague’de son 16’ya kalmak için mücadele eden bir takıma karşı oynadık. İki takımda yeni oyunculardan kuruluydu. Rakibimiz oyuna iyi bir başlangıç yaptı. Bunun sonucunda da ciddi bir fark oldu. Ancak biz iyi bir geri dönüş yaptık. Oyuncularımın mücadelesinden dolayı mutluyum. Emir’den zaman zaman dört ve üç oynamasını isterken bugün oyun kurucu olmasını istedik. Mike Batiste'ı bugün çok fazla kullanmadım. David Andersen'in beş numara rotasyonunda oynamasının Beşiktaş maçı özelinde daha faydası olacağına inanıyordum ve öyle bir tercih yaptım. Sürekli yeniliklere adapte olmak zorundayız. Oyuncularım alan savunmasına karşısında topu doğru şekilde kullandılar. Takımın beraber hareket ederek maçı kazanması da önemliydi. Biz organizasyon olarak genç oyuncuların seviyesini yükseltmek ve doğru işler yapmasını bekliyoruz. İlkan saha içerisinde iyi işler yaptı. Yeni bir takımız ve tepeden tırnağa yeni bir ekibiz. Bu ekibin bir arada olması kolay bir şey değil. Zamana ihtiyacımız var. Cantu karşısında bugün oynadığımız gibi geri dönemeyiz. Deplasmanda Cantu ve Pınar Karşıyaka ile üst üste maçlar oynayacağız. Gittikçe iyi olacağımıza inanıyorum. Oyuncularımın sağlıklı olması önemli. Her hafta bunu kontrol ediyoruz.” dedi.

Fenerbahçe Ülker'in tecrübeli kaptanı Ömer Onan ise mücadele ile ilgili olarak; “Oyuna iyi başlamadık. Beşiktaş’ı tebrik ediyorum. Çok iyi bir takımlara sahipler. CSKA Moskova maçından sonra bu karşılaşmanın zorlu geçeceğini biliyorduk. Çok iyi bir direnç gösterdiler. Çok kolay sayı yedik ve normalde hiç beklemediğimiz bir fark oluştu. Takımımız dağılmadı ve geri gelmeyi bildi. Rakibimizi yakaladıktan sonra yüksek yüzde ile rakibimiz şut isabeti bulunca öne geçmekte zorlandık. Bu süreci kayıpsız atlatmak önemli. Sakatlık sorunları olan oyuncularımız da var. David Andersen ve Mike Batiste de daha iyi olacaktır” açıklamasında bulundu.


Beşiktaş'ın deneyimli antrenörü Erman Kunter ise kaybettikleri derbinin ardından; “Arka arkaya maçlar oynuyoruz ve hazırlık da yapmaya çalışıyoruz. Oyun disiplinimizi koruduğumuz sürece hep oyunun içindeyiz. Ne zaman disiplini kaybediyoruz ve bireysel işlere dönüyoruz o zaman olmuyor. 29 sayı yedik üçüncü periyotta. Sonrasında tekrardan oyunu tuttuk ama çok geçti. Maç içerisinde oyunda inişler ve çıkışlar olabiliyor. CSKA Moskova maçında çok kötü oynadık ve şimdi de Fenerbahçe Ülker ile karşılaştık. Maç sonunda olumlu noktalarımız olduğu kadar olumsuz noktalarımız da bulunuyordu. Oyun disiplinimizi koruduğumuz sürece oyunun içindeyiz. Bu bir gerçek. CSKA maçında 15-16 dakika koruduk bugün ise bu süreç biraz daha fazlaydı. Ne zaman ferdi işler yapıyoruz, o zaman kaybediyoruz. Üçüncü periyotta 29 sayı yemişiz, maç da orada koptu zaten. Sonra biraz daha tuttuk oyunu ama çok geç, bunu ne zaman 30 dakikaya yayarsak o zaman maçları kazanabilecek konuma geliriz. Kolay değildi, CSKA'ya karşı kötü oynadık ve evimizde 25 sayıyla yenildik. Sonra Fenerbahçe maçı sert geldi ama Euroleague oynarsanız bu normal. Pozitif şeyler gördüm özellikle ilk yirmi dakika çok çok iyi oynadık. Bundan ötürü memnunum. Son iki kaybettiğimiz maçın birini Euroleague şampiyonluk adayına, öbürünü de Türkiye Ligi şampiyonluk adayına kaybettik. Biraz daha zamana ihtiyacımız var” açıklamasını yaptı.

Siyah-Beyazlı takımın kaptanı Muratcan Güler ise; “Zorlu bir CSKA Moskova maçı sonrasında burada da iyi bir oyun ortaya koyduk. Zor bir deplasmandı. Maçı kazanabilirdik. 8-10 sayılarda giden bir maçtı. Rakibimiz sayıyla geri döndüler. Bizim için şuan Lietuvos Rytas karşılaşması çok büyük önem taşıyor. O maçı kazanarak Top 16’da yer almak istiyoruz” dedi.

Fenerbahçe Ülker - Beşiktaş Maçının Ardından.. Fenerbahçe Ülker - Beşiktaş Maçının Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:45 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.