Advertisement

Royal Halı Gaziantep BŞB'den Dorsey Bombası

Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, transferde önemli bir hamle yaparak geçtiğimiz sezon BC Olympiakos ile Turkish Airlines EuroLeague ve Yunanistan Ligi'nde şampiyonluk sevinci yaşayan ABD'li pivot Joey Dorsey'i renklerine bağladı. Gaziantep ekibi, sezon başında kadrosuna kattığı Vernon Macklin'le ise yollarını ayırdı.

Bugün yapılan imza töreni ile Dorsey, kendisini Gaziantep BŞB'li yapan sözleşmeye imza atarken, sonrasında yeni forması ile basına poz verdi.

Kolej kariyerine Memphis Tigers’ta başlayan 29 yaşındaki ve 2.06 boyundaki Joey Dorsey, 2008 yılında NCAA finali oynadı. NBA’de; Houston Rockets, Sacramento Kings ve Toronto Raptors'da geçen 3 sezonun ardından, İspanya Birinci Ligi takımlarından Caja Laboral’e transfer olarak Avrupa Basketboluna adım atan Dorsey, son olarak Ocak 2012’de Yunanistan’ın Olympiakos takımıyla anlaşırken, burada Olympiakos ile hem Yunanistan Ligi şampiyonluğu, hem de Euroleage şampiyonluğu yaşadı. Geçtiğimiz sezon BC Olympiakos ile Turkish Airlines EuroLeague'de 11, Yunanistan Ligi'nde ise 21 maçta görev yapan Maryland doğumlu Richard Elmer 'Joey' Dorsey, EuroLeague'de görev yaptığı maçlarda ortalama 17.3 dakika sahada kalarak; 5.4 sayı ve 5.3 asist ortalamaları yakalarken, Yunan Ligi'nde ise ortalama 17.6 dakika sahada kalarak; 6.6 sayı ve 5.6 ribaund ortalamaları ile sezonu tamamlamıştı.

Grand Otel'de yapılan törende, Joey Dorsey gibi bir yıldız transfer ettikleri için mutlu olduğunu belirten Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Basketbol Şube Başkanı Metin Uzer, "6 haftadır maalesef istediğimiz sonuçları alamadık. 6 haftada hedeflemiş olduğumuz üç galibiyetten sadece bir galibiyet çıkarabildik. Buna rağmen şuan itibariyle ana hedefimizden sapmış durumda değiliz. Bu takım Beko Basketbol Liginde kalıcı olabilmesi için yönetim olarak bugüne kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık, bundan sonrada kaçınmayacağız. Takımımıza olan inancımız tamdır. İnşallah Tofaş maçıyla birlikte bu takım çıkışa geçecek ve başarılı işler yapacaktır. Basketbol takımı olarak bugün itibariyle yabancı oyuncularımızdan Vernon Macklin ile sözleşmemizi fesh etmiş bulunuyoruz. Bu oyuncunun mevkisini dünya basketbol kamuoyunun yakından tanıdığı bir yıldız transfer etmiş olmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

Joey Dorsey ise Gaziantep'e geldiği için mutlu olduğunu belirterek, "Burada bulunmaktan son derece heyecanlı ve mutlu olduğunu belirtiyor. Takımda daha önce tanıdığı isimler olduğunu onlarla beraber, iyi işler yapacağım" diye konuştu.
Royal Halı Gaziantep BŞB'den Dorsey Bombası Royal Halı Gaziantep BŞB'den Dorsey Bombası Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:14 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.