Advertisement

Derbide Zafer Fenerbahçe Ülker'in (83-74)

Beko Basketbol Ligi’nde 4.haftanın derbi mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, sahasında konuk ettiği Beşiktaş’ı 83-74'lük skorla mağlup ederek yenilgisizliğini sürdürdü. Son şampiyon Beşiktaş ise dört haftada ikinci mağlubiyetini almış oldu.

Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynanan mücadelede ev sahibi ekipte Bo McCalebb, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Bo'nun yokluğunda süreleri artması beklenen Barış Ermiş ise 3 dakikanın altında sahada kalırken, Bremer'ın da beklenenin altında bir performans sergilemesi nedeniyle Sarı-Lacivertlilerin hücum düzenini sağlayan isim olan Emir Preldzic; 12 sayı- 2 ribaund- 7 asistlik performansıyla galibiyetin baş mimarı oldu. Bojan Bogdanovic üç sayı çizgisinin gerisinden 4/6 ile oynayarak 18 sayı kaydetti. Bogdanovic ayrıca 3 ribaund alıp 3 de asist yaptı. Fenerbahçe Ülker'de ayrıca; David Andersen 17 sayı ve Ömer Onan da 14 sayı üretti. Sadece 3 dakika sahada kalan Mike Batiste ise sayı atamadan maçı tamamlarken, Kaya Peker de yine süre alamadı.

Dördüncü haftada ikinci yenilgisini alan Beşiktaş’ta ise 1/5 üçlük isabetiyle oynayan Curtis Jerrells 15 sayı- 2 ribaund- 5 asistlik performans sergiledi. Siyah-Beyazlıların power forvetleri Damir Markota ile Cevher Özer de 12’şer sayı kaydetti. Maça art arda iki üçlük isabetiyle başlayan Patrick Christopher ise 10 sayıyla çift haneli rakamlara ulaştı. Son haftaların formsuz ismi Vladimir Dasic, bu maçta kadroda yer almazken, coach Erman Kunter, yabancı oyuncu tercihini bu isim yerine Randal Falker'dan yana kullandı.

Ribaundlarda 28-27, asistlerde ise 19-17'lik Fenerbahçe Ülker üstünlüğü göze çarparken, her iki takımın da yüksek üç sayılık atış yüzdesi de bir başka önemli detaydı. Sarı-Lacivertliler, 10/22 (%45) ile isabet bulurken, Siyah-Beyazlılar ise 10/24 (%42) ile üç sayılık atış isabeti sağladılar.

Oyuna hızlı başlayan Beşiktaş, Christopher, Vidmar ve Jerrells’ın sayılarıyla ilk 3 dakikada skoru 0-10’a getirdi. Ömer Onan’ın turnikesiyle maçtaki ilk sayılarını bulan Sarı Lacivertliler, 5.dakikaya girilirken de farkı 8 sayıya indirdi (6-14). Tempoyu arttıran ve Emir, Bogdanovic ve İlkan üçlüsüyle etkili olan Fenerbahçe Ülker, farkı da 1 sayıya indirdi (17-18). Ancak ilk periyotu Beşiktaş 17-20 önde tamamladı. İkinci periyoda daha kısa bir ilk 5 ile başlayan Beşiktaş, hücumda topu iyi çevirdi ve Serhat Çetin ve Damir Markota'nın üstüste bulduğu 3 sayılık isabetlerle Fenerbahçe Ülker'in öne geçmesine izin vermedi. Ev sahibi ekibi Fenerbahçe Ülker'de David Andersen orta mesafeden bulduğu sayılarla takımını sırtladı ve 11 sayı ile ilk devrenin en skorer ismi oldu. Periyodun büyük bir bölümü karşılıklı sayılarlarla geçilirken Beşiktaş ilk devreyi Fenerbahçe Ülker karşısında 44-39 önde kapattı.

Üçüncü periyodun başında Fenerbahçe Ülker Sato ve Bremer ile 3 sayılık isabet buldu ancak Beşiktaş'ta Cevher Özer rakip potaya gönderdiği 5 sayı ile cevap verdi. Periyodun ortalarına doğru iki takım da topu boyalı alana indirerek oynamaya başladı ve Fenerbahçe Ülker Oğuz Savaş ile Beşiktaş ise Gasper Vidmar ile pota altından sayılar buldu. İlerleyen bölümde Beşiktaş defansta Bogdanovic'i boş bıraktı ve Hırvat oyuncu 3 üçlük bularak takımını ve seyirciyi ateşledi. Fenerbahçe Ülker'de üçüncü periyodun bitimine 2 dakika kala David Andersen'in serbest atışları maça 62-62 eşitliği getirdi. Periyodun son bölümünde Ömer Onan ve David Andersen'in sayıları Fenerbahçe Ülker'e 4 sayılık farkı getirdi ve sarı-lacivertli ekip 68-64 ile üçüncü periyodu önde geçti. Beşiktaş son periyoda acele atışlarla başlarken Fenerbahçe Ülker Ömer Onan ve Andersen ile sayılar bulmaya devam etti ve rakibine molayı aldırdı. Taraflar mücadelenin verdiği yorgunlukla düşük yüzdeli atışlar buldu. Curtis Jerrells, Beşiktaş hücumlarında etkin rol oynasada takım arkadaşlarından fazla destek gelmeyince tek başına yetersiz kaldı. Maçın bitimine 2 dakikaka kala Fenerbahçe Ülker'de Ömer Onan'ın üçlüğü skoru 79-70'e getirdi ve Beşiktaş Antrenörü Erman Kunter molayı almak zorunda kaldı. Mola sonrası Beşiktaş istediği oyunları uygulayamazken Fenerbahçe Ülker bu fırsatı iyi değerlendirdi ve Emir Preldzic ile sayılar bularak derbide rakibini 83-74 mağlup etti.


SALON: Fenerbahçe Ülker Sports Arena

HAKEMLER: Murat Biricik, Aytuğ Ekti, Semih Vural

FENERBAHÇE ÜLKER (83): Ernest Bremer 4 (5 asist), Ömer Onan 14 (2 ribaund- 1 asist), Romain Sato 5 (4 ribaund- 2 asist), Oğuz Savaş 6 (4 ribaund- 1 asist), Mike Batiste, Barış Ermiş, İlkan Karaman 7 (3 ribaund), Bojan Bogdanovic 18 (3 ribaund- 3 asist), Emir Preldzic 12 (3 ribaund- 7 asist), David Andersen 17 (3 ribaund).

BEŞİKTAŞ (74): Curtis Jerrells 15 (2 ribaund- 5 asist), Muratcan Güler 2 (4 ribaund- 3 asist), Patrick Christopher 10 (2 ribaund), Cevher Özer 12 (1 asist), Gasper Vidmar 8 (3 ribaund- 1 asist), Serhat Çetin 8 (1 ribaund- 3 asist), Barış Hersek 2, Damir Markota 12 (7 ribaund- 1 asist), Tutku Açık 3 (2 asist), Randal Falker 2 (5 ribaund- 1 asist).

1.PERİYOT: 17-20
2.PERİYOT: 22-24
3.PERİYOT: 29-20
4.PERİYOT: 15-10


Özet: Tbf - Ntvspor
Derbide Zafer Fenerbahçe Ülker'in (83-74) Derbide Zafer Fenerbahçe Ülker'in (83-74) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:22 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.