Advertisement

Kadınlar EuroCup’ta İlk Tur Maçları Tamamlandı

FIBA Kadınlar EuroCup’ta ilk tur sonunda temsilci sayımız dörde düşerken, sekizli finallerde iki temsilcimiz Kayseri KASKİ ile Mersin Büyükşehir Belediyesi birbirleriyle eşleşti.

FIBA Kadınlar EuroCup’ta sekiz grupta 29 takımın mücadele ettiği ilk tur maçları tamamlandı. 5 takımla temsil edildiğimiz ilk turda Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kayseri KASKİ, Adana Botaş ve Homend Antakya Belediyesi sekizli finallere kalmayı başardılar. TED Ankara Kolejliler ise grubunda üçüncü olarak kupaya veda etti.

İki maç üzerinden oynanacak olan sekizli finallerde ilk maçlar 6 Aralık Perşembe günü rövanş maçları ise 13 Aralık Perşembe günü oynanacak. Çeyrek final müsabakaları da iki maç üzerinden oynanırken ilk maçlar 17 Ocak 2013, rövanş müsabakaları da 24 Ocak 2012 tarihinde oynanacak.

Sekizli final eşleşmeleri şöyle;

VS Prague – Dynamo Kursk
Adana Botaş – Basket Lattes Montpellier
Horizont – Hainaut Basket
MBK Ruzomberok – Dynamo GUVD
Olimpia – Nantes Reze
Homend Antakya Belediyesi – Chevakata
Dynamo Moskova – Tarbes GB
Kayseri KASKİ – Mersin B.Ş.B

Adana Botaş sekizli finalde A Grubu birincisi Basket Lattes Montpellier ile karşılaşacak. Adana’da oynanacak ilk maç saat 20:30’da başlarken Fransa’daki oynanacak rövanş maçı TSİ 21:30’da başlayacak.

Homend Antakya Belediyesi de A Grubu’nu ikinci sırada tamamlayan BC Chevakata ile eşleşti. Temsilcimiz de ilk maçını evinde oynarken mücadele 20:30’da başlayacak. Rusya Vologda’da oynanacak rövanş maçı ise TSİ 18:30’da oynanacak.

İki temsilcimiz Kayseri KASKİ ile Mersin Büyükşehir Belediyesi arasındaki ilk maç Kayseri’de oynanacak ve maç saat 20:30’da başlayacak. Salonu tadilatta olan Mersin Büyükşehir Belediyesi ise rövanş maçında rakibini Adana’da ağırlayacak. Bu maç da yine aynı saatte başlayacak.

İlk turdaki gruplara tek tek baktığımızda ise A Grubu’nda Basket Lattes Montpellier 5 galibiyet 1 yenilgi ile grubunu lider tamamlarken BC Chevakata da averajla ikinci olarak üst tura yükseldi. B Grubu’nda Hainaut Basket 5 galibiyet ile lider olurken Olimpia Grodno ise ikili averajdan temsilcimiz TED Ankara Kolejliler’in üzerinde ikinci sırada kendisine yer bularak adını üst tura yazdırmayı başardı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yer aldığı C Grubu’nda Tarbes GB 5 galibiyet ile birinci olurken temsilcimiz de aynı galibiyete sahip olmasına rağmen averajla ikinci olarak sekizli finallere kaldı. D Grubu’nda Dynamo Guvd birinci, Nantes Reze ise ikinci oldu. 3 takımlı E Grubu’nda temsilcilerimizden Kayseri KASKİ birinci olarak adını üst tura yazdırırken Horizont ise ikinci oldu. Bir diğer 3 takımlı grup olan F Grubu’nda son şampiyon Dynamo Kursk namağlup birinci olurken Adana Botaş ise grubunu ikinci tamamladı.

G Grubu’nda bir başka rus takımı Dynamo Moskova 10 puanla birinciliği elde ederken hemen arkasından VS Prague geldi ve üst tura yükseldi. En can alıcı gruplardan birisi de temsilcimiz Homend Antakya Belediyesi’nin yer aldığı H Grubu idi. Dört takımla başlayan ve Elitzur Ramla’nın çekilmesiyle üç takımla oynanan grupta sıralama Homend Antakya Belediyesi – MBK Ruzomberok maçı ile belli oldu. Temsilcimiz maçı 65-77 kaybetmesine rağmen 3’lü averajla lider oldu ve adını bir üst tura yazdırdı. MBK Ruzomberok ise ikinciliği elde etti.  


Tbf
Kadınlar EuroCup’ta İlk Tur Maçları Tamamlandı Kadınlar EuroCup’ta İlk Tur Maçları Tamamlandı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:36 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.