Advertisement

Yılın Son Galibiyeti Karşıyaka'dan (74-72)

Beko Basketbol Ligi'nde hem 12. Haftanın hemde 2010 yılının son maçı olan çekişmeli randevuda gülen taraf Pınar Karşıyaka oldu. Karşıyaka Arena'da Olin Edirne'yi konuk eden İzmir ekibi, son bölüme kadar büyük çekişme içinde geçen mücadeleyi 74-72 kazanarak ligde yedinci galibiyetini elde etti. Karşılaşma sadece 2 farkla bitmesine rağmen, maçtaki son 2 dakika boyunca her iki takımın da sayı atamaması ise ilginç bir detay oldu..

İki takımın da savunmada dirençli başladığı mücadelenin ilk bölümünde konuk ekip Olin Edirne üstünlüğü vardı. Günün etkili isimleri Can Akın-Seth Doliboa ikilisi ile sayılar bulan Olin Edirne, skoru 3-9'a getirmesine rağmen, hemen ardından sert savunmasına hücumdaki etkinliğini de ekleyen ev sahibi ekip, skoru da 13-9'a getirmeyi başardı. Oyunu tekrar dengeleyen konuk ekip karşısında skor üstünlüğünü yinede koruyan Pınar Karşıyaka, ilk çeyreği 18-16'lık üstünlükle geçmeyi başardı. Maçın ikinci çeyreğine de Doliboa ve Can'ın sayıları ile hızlı başlayan Edirne ekibi, skoru lehine çevirmeyi başardı. Bu bölümde hücumda üst üste top kayıpları yapan ve 7 sayı geriye düşmesiyle birlikte şutlarda da isabet sağlayamayan Pınar Karşıyaka, Birkan'ın 2 sayısı ile farkı üçe kadar indirdi. Ardından Smith-Jovo ikilisinin sayıları ile üst üste sayılar bulan ev sahibi ekip, Caner Ercan'ın üçlüklerine engel olamadı ve karşılıklı sayılarla geçen bu bölümün ardından maçın ilk yarısı Pınar Karşıyaka'nın 38-37'lik üstünlüğü ile noktalandı..

Maçın üçüncü çeyreğine Holston'ın üçlüğü ile giren Kaf Kaf, üst üste üçlükler bulduğu bu bölümde Olin Edirne'nin sayılarına da engel olamadı. Seibutis ile sayılar üreten konuk ekip skoru dengede tutmaya devam etti. Holston-Birkan ikilisinin sayıları bulan ev sahibi ekip, farkı açmaya devam etti. Periyotun son bölümünde Smith'in sayıları ile farkı çift haneli sayılara çıkartan Pınar Karşıyaka, Can Akın ile sayılar bulan konuk ekibe karşı üstünlüğünü korudu ve son çeyreğe 62-56'lık üstünlükle giren taraf oldu. Son çeyreğin ilk bölümünde her iki taraf da skor üretmekte zorlanırken, yabancı oyuncuları ile sayılar bulan konuk ekibe Karşıyaka'nın yerli oyuncuları hücumda yanıt verdi. Seibutis ve Doliboa'nın sayıları ile son bölüme girilirken skoru 69-68'e getiren Olin Edirne, bu bölümde farkı kapatsa da Alper Saruhan'ın üçlüğü skoru 74-70 yaptı. Son 2 dakikaya girilirken Seibutis ile farkı ikiye indirdi. Kalan sürede her iki takım da karşılıklı hücumlardan boş dönünce ev sahibi ekip mücadeleyi 74-72'lik skorla kazanan taraf oldu..


SALON: Karşıyaka Spor Salonu

HAKEMLER: Erşan Kartal, Fatih Arslanoğlu, Ahmet Tatlıcı

PINAR KARŞIYAKA (74): Osiris Eldridge 1 (2 ribaunt), Uluğ Kaçaniku (1 ribaunt), Birkan Batuk 14 (3 ribaunt – 1 asist), Jovo Stanojevic 10 (6 ribaunt - 1 asist), David Holston 19 (3 ribaunt - 8 asist), Andre Smith 16 (4 ribaunt – 1 asist), Ahmet Ali Erdoğan 7 (4 ribaunt - 4 asist), Alper Saruhan 7 (5 ribaunt - 1 asist).

OLİN EDİRNE (72): Can Akın 20 (1 ribaunt - 3 asist), Erdal Bibo 3 (5 ribaunt), Vidas Ginevicius 1 (1 asist), Renaldas Seibutis 16 (3 ribaunt - 7 asist), Caner Ercan 9, Ahmet Kaplan, Predrag Samardjiski 2 (8 ribaunt – 2 asist), Reha Öz 4 (1 ribaunt – 1 asist), Seth Doliboa 17 (6 ribaunt – 1 asist), Ömer Ünver (1 ribaunt), Davud Kamer (2 ribaunt).

1. PERİYOT: 18-16
2. PERİYOT: 22-21
3. PERİYOT: 24-19
4. PERİYOT: 12-16
Yılın Son Galibiyeti Karşıyaka'dan (74-72) Yılın Son Galibiyeti Karşıyaka'dan (74-72) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:46 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.