Advertisement

Fenerbahçe Ülker 69-75 Regal Barcelona (Savaştık Fakat Kazanamadık)

Grup liderliği için ağırladığımız Barcelona müthiş savunma ve hücum konsantrasyonu ile başladı mücadeleye. Vazquez ve Lorbek ile sayılar bulan İspanyol ekibi savunmada da baskıyı potadan uzaklaştıracak şekilde yapınca sayı bulmakta oldukça zorlandık. Barça Morris ve N'Dong'un da devreye girmesiyle kısa sürede farkı 10'a çıkardı. Neven Spahija'nın molasından sonra biraz daha toparlandık. İyi gitmeyen işleri düzeltebilmek adına çeşitli kombinasyonlar denedi Hırvat koç. Kenardan gelen Tarance Kinsey ve Mirsad Türkcan'ın savunmadaki agresifliği ile savunmayı toparladık, rakibe sayı şansı vermedik fakat hücumda da bir türlü düzelemedik. Maçtan evvel oynayıp oynamamasının şüpheli olduğunu yazdığım Ukic'in de 0/3 atış - 1 top kaybı ile oynaması, altı Euroleague maçında seyrettiğimiz Ukic'in uzağında olması, Greer ve Preldzic'in 1 numarada etkili olamadığı günde ilk yarıda 28 sayı atmamıza neden oldu.

Sean May'ın ilk kez sarı - lacivertli formayı giydiğini belirtelim. Pota altında ittire kaktıra post -up oyunları ile faul aldırdı bir kaç kez May. Ama topu yere çok yakın alıyor sanki, bir de feykleri çok abartıyor. Bir pozisyonda arka arkaya 4 feyk yaptı hatta. Geri koşmada sorun yaşamadı şuan için, savunmada Vazquez ve Lorbek'e olan boy dezavantajını ise kalıbı ile kapatmaya çalıştı.

28-40 Barça'nın üstünlüğü ile geçilen ilk yarıda skor sıkıntısı yaşadık ciddi biçimde. Barcelona'nın attığı 40 sayının 29'u uzun oyunculardan geldi. Önemli bir detay. Neredeyse hiç zorlama veya düzen dışı atış yapmadan basketbolun doğrularını oynayarak 12 sayılık farkı yakaladılar.

Üçüncü çeyreğe fırtına gibi başladık ve Ukic - Kinsey ikilisiyle iki dakikada 7-0'lık seri yakaladık. Barcelona koçu Pasqual'e çalınan teknik fauller sonrası skoru dengelemeyi başardık. Marko Tomas'ın üçlükleri, Ukic'in akıl dolu pasları ve Rubio'nun çılgın ikili oyunları ile geçen üçüncü çeyreği 4 sayı geride tamamladık (51-56).

Son çeyrekte Ömer Onan ve Tomas'ın sayıları ile farkı 3'e çeken temsilcimiz bir türlü öne geçemedi. Öne geçecek fırsatlar gelmedi mi? Geldi aslında. Tomas'ın boş penetresinde kısa düşen topu mesela... Ardından Ömer'in Rubio'ya acemice yaptığı faulün ardından 3 kolay sayı yedik potamızda. Bitime üç dakika kala Kaya ve Kinsey ile 6 sayı birden bulduk ki, bitti denen maç tekrardan döndü. Son dakikada Rubio'nun yerine oyuna sürülen Lakovic'in kendini yere attığı pozisyon ise maçın kader anı idi ve o pozisyonda oyun devam etse muhakkak sayı bulacaktık. Taktik faullerle şansımızı sonuna kadar kullandık fakat bugün süper bir maç çıkaran Ricky Rubio serbest atış çizgisinden de boş geçmedi.

İspanya'da 8 sayı farkla devirdiğimiz Barcelona'yı İstanbul'da elimizden kaçırdık. Son Avrupa şampiyonuna karşı 6 sayı fark ile kaybettik. İkili averajda üstün olacağız olası bir durumda. Montepaschi maçı önemli artık. Sakat Ukic'in yine gözlerimizin pasını silen performansı -ikinci yarıda- mutlu ediyor herkesi. Onu izlerken gerçekten mest oluyorum. Pas zamanlamaları, cross- over ile bulduğu sayılar, stop jump shot'ları ile gerçekten komple bir oyun kurucu ve bugüne damga vuranlar da iki takımın oyun kurucuları Rubio ve Ukic oldu.

Son olarak Sinen Erdem'deki ambiansa değinmek istiyorum. Dolu tribünlere karşı oynamak çok başkadır, oyuncuları motive eder. Rakip oyuncuları da demoralize eder genelde. Bugün pek öyle olmasa da hiç susmayan binlerin desteği muazzamdı. İçerdeki her maçın dolu tribünler önünde oynanması dileğiyle...

FENERBAHÇE ÜLKER (69): Roko Ukic 13 (1 ribaund- 5 asist), Mirsad Türkcan 2 (12 ribaund), Ömer Onan 6, Lynn Greer 2 (2 asist), Darjus Lavrinovic 4 (1 ribaund- 1 asist), Kaya Peker 12 (3 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 5 (2 ribaund- 1 asist), Tarence Kinsey 10 (5 ribaund- 1 asist), Marko Tomas 11 (1 ribaund), Sean May 4 (3 ribaund), Emir Preldzic (1 ribaund- 1 asist)

REGAL FC BARCELONA (75): Victor Sada (1 ribaund- 1 asist), Ricky Rubio 10 (4 ribaund- 10 asist), Jaka Lakovic 10 (2 ribaund- 2 asist), Kosta Perovic 2(2 ribaund- 1 asist), Fran Vazquez 11 (9 ribaund), Ivan Garcia 2, Joe Ingles 4 (1 asist), Boniface Ndong 14 (1 ribaund), Terence Morris 9 (7 ribaund- 1 asist), Erazem Lorbek 11 (1 ribaund), Roger Grimau 2 (1 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 14-21
2. PERİYOT: 14-19
3. PERİYOT: 23-16
4. PERİYOT: 18-19
Fenerbahçe Ülker 69-75 Regal Barcelona (Savaştık Fakat Kazanamadık) Fenerbahçe Ülker 69-75 Regal Barcelona (Savaştık Fakat Kazanamadık) Reviewed by Adsız on 21:01 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.