Advertisement

Bu Nasıl Ceza?

Önceki gün oynanan Euro Challenge Cup maçının ardından Pınar Karşıyaka'lı oyuncularımıza ve teknik kadromuza Apoel taraftarlarının saldırısı ile sonlanan karşılaşmanın ardından FIBA heyeti bu konuyu görüşmek üzere akşam saatlerinde bir toplantı gerçekleştirdi..

Son dönemde FIBA ve ULEB'in birilerinin maşası olduğu sıkça konuşuluyor basketbol camiası içinde. Hatta rakibinin kafasına basan Mike Batiste'ye hiçbir ceza verilmemesinin yankıları halen sürerken, dün yaşanan Irkçılık ve Aşırı Milliyetçi saldırıların ne denli bir yaptırım ile cezalandırılacağı konusunda şüphelerimiz yokta değildi.

Ve FIBA Disiplin Kurulu bu gece açıkladı cezayı. Apoel'e gelecek sezon sahalarında oynayacakları Avrupa Kupası maçlarında geçerli olmak üzere 3 maç seyircisiz oynama cezası ve 40.000 Euro para cezası verildi..

Örnekte de gördüğümüz gibi, rakip takım heyetine sırf siyasi konulardaki sebeplerden dolayı; taş, gaz bombası, sandalye, sopa ve cop gibi cisimlerle saldırmanın cezası sadece bu. Tamamen organize şekilde cereyan eden bu olayların adeta görmezden gelinmesine ülke olarak sessiz kalmayacağımızı ümit ediyorum. Tüm Karşıyaka camiasına da tekrardan geçmiş olsun..
Bu Nasıl Ceza? Bu Nasıl Ceza? Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 00:18 Rating: 5

1 yorum:

Anıl Kıral dedi ki...

Bu kadar susan bir halk, arkamızda desteğini hissedeceğimiz bir tane siyasi insan olmazken herşeye sessiz kalırız biz. Mahkum oluruz bunları yaşamaya..

Bu olay Karşıyaka camiasının başına gelmiştir ama tüm Türk halkına yapılan bir saldırıdır.

En çok merak ettiğimde şu; eğer bu saldırı Galatasaray'a Fener'e Beşiktaş'a yapılsaydı acaba yankısı bu kadar mı olurdu yoksa Türkiye büyük bir galeyana mı getirilirdi, herkes ayaklanır mıydı?
Malesef basın bu konularda bile " 3 büyükler " kavramının dışında bir takımı gündeme oturtmuyor..

Canlarımız basketbolcularımıza tekrar geçmiş olsun.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.