Advertisement

Banvit'e İkinci Devre Yetti (92-77)

Beko Basketbol Ligi'nin 11. Hafta mücadelesinde Türk Telekom'u konuk eden Banvit, ilk yarısı 46-46 eşitlikle sonuçlanan karşılaşmayı 92-77'lik skorla kazanarak ligdeki dokuzuncu galibiyetini elde etti ve haftayı averajla üçüncü sırada noktaladı. Yedinci mağlubiyetini alan Türk Telekom ise haftayı averajla onuncu sırada tamamladı..

Ev sahibi Banvitspor'da hafta içerisinde sakatlıkları nedeniyle durumları maç günü belli olacak denilen; Lance Williams, Chuck Davis ve Keith Simmons bu maçta forma giydiler. Türk Telekom da ise sakatlığı atlatan Yunus Çankaya da kadroda yer aldı. Maçın en etkili ismi ise, mücadeleyi; 20 sayı, 6 ribaund, 8 asist ile tamamlayan milli guard Barış Ermiş oldu. Bu arada maçın en ilginç istatistiği ise, Türk Telekom'un hem ikilik atışlarda hemde üçlük atışlarda 13/30 ile aynı yüzdeyi tutturması oldu..

Maça daha iyi başlayan ve özellikle pota altı oyuncuları ile etkili olan Türk Telekom, Rasim ve Ceyhun ile bulduğu dış atışlarla birlikte ilk çeyreği 24-26'lık üstünlükle geçen taraftı. Maçın ikinci çeyreğine Barış Ermiş organizeli hücumları ile iyi başlayan ev sahibi Banvitspor, kısa sürede skoru lehine açmayı başardı. Banvit'in serisine, bir seri ile karşılık veren Türk Telekom periyotun son bölümünde skoru dengede tutmayı başardı. Karşılıklı sayılarla geçen bu bölümün ardından mücadelenin ilk yarısı 46-46'lık eşitlikle noktalandı..

Mücadelenin üçüncü çeyreğine hızlı giren ev sahibi Banvitspor, yakaladığı seri ile kısa sürede farkı çift haneli sayılara taşımayı başardı. Bu bölümün ardından Rasim'in sayıları ile farkı eritmeye çalışan Ankara ekibinde, Becirovic-Wesson ikilisinin de katkısı ile periyotun son bölümüne girilirken skor yeniden dengelendi. Çeyreğin son dakikalarında Graves-Williams ikilisiyle sayılar bulan Banvit, 9-2'lik seri ile üçüncü çeyreği 72-65'lik üstünlükle noktaladı. Karşılıklı sayılarla başlayan son çeyrekte iki takım da savunmada etkili olurken, Banvit aradaki farkı korumayı başardı. Son dört dakikaya girilirken Becirovic'in üçlüğü ile skoru 77-73'e getiren Türk Telekom, son bölümde ise hücumda yeteri kadar etkili olamadı. Graves ve Mutlu ile üst üste sayılar bulan Banvitspor, farkı da açarak mücadeleyi 92-77'lik üstünlükle tamamlamayı başardı..

Hafta içerisinde Avrupa'ya veda eden iki takımımızdan Banvitspor yine oturmuş düzeni ile üst sıralarda uzun süre kalacak gibi görünüyor. Türk Telekom ise yine dengesiz ve kimi zaman da sistemsiz oyununa devam ediyor. Muhtemelen yakın zamanda bir kadro revizyonu olacak Ankara ekibinde. Ama mevcut tablo pekte iç açıcı değil onlar adına yapılan yatırımlar düşünüldüğünde..


SALON: Banvit Kara Ali Acar

HAKEMLER: Erşan Kartal – Serkan Emlek – Önder Yılmaz

BANVİT (92): İbrahim Yıldırım (1 asist), Barış Ermiş 20 (6 ribaund – 8 asist), Mutlu Akpınar 5 (3 ribaund – 3 asist), Charles Davis 10 (5 ribaund – 7 asist), Yiğitcan Turna 3 (2 ribaund – 4 asist), Keith Simmons 13 (7 ribaund), Vladimir Golubovic 16 (5 ribaund), Antonio Graves 15 (1 ribaund – 1 asist), Lance Williams 10 (3 ribaund – 1 asist)

TÜRK TELEKOM (77): Ray Wesson 13 (9 ribaund – 1 asist), Heiko Schaffartzik 7 (3 ribaund – 2 asist), Sani Becirovic 17 (4 ribaund – 2 asist), Rasim Başak 11 (3 ribaund), Mehmet Yağmur 7 (1 ribaund – 5 asist), Adem Ören 3 (1 asist), Yunus Çankaya 5 (1 ribaund – 4 asist), Gregory Stiemsma 6 (1 ribaund – 1 asist), Ceyhun Altay 8 (2 ribaund – 2 asist)

1.PERİYOT: 24-26
2.PERİYOT: 22-20
3.PERİYOT: 26-19
4.PERİYOT: 20-12
Banvit'e İkinci Devre Yetti (92-77) Banvit'e İkinci Devre Yetti (92-77) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:12 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.