Advertisement

Efes Ateşle Oynuyor (84-70)

Turkish Airlines Euro League D Grubundaki temsilcimiz Efes Pilsen, deplasmanda karşılaştığı İtalyan ekibi Armani Jeans Milano'ya 84-70 mağlup olarak bir deplasman maçından daha galibiyet çıkartamadı. CSKA Moskova'nın sahasında Power Electronics Valencia'yı mağlup etmesinin ardından galibiyeti halinde büyük bir avantaj yakalayabilecekken, bu mağlubiyetle birlikte averajla rakibinin arkasına düşen temsilcimiz grubunda dördüncü sıraya indi..

Temsilcimizde sakatlığı bulunan Igor Rakocevic bu maçta forma giymezken, Cenk Akyol ve Ersin Dağlı da süre almadılar. Ev sahibi ekipte ise sakatlıkları olan; Oleksiy Pecherov, Jonas Maciulis ve Marius Petravicius üçlüsü bu maçta forma giymeyen isimlerdi..

Karşılaşmaya oldukça etkili başlayan Milano ekibi, boyalı alanı etkili kullanarak skor üstünlüğünü kısa sürede eline geçirdi. Mancinelli-Hawkins ikilisi ile skor üreten ev sahibi ekip karşısında Thornton-Wisniewski ikilisi ile sayılar bulan temsilcimiz farkı kapattı ve ilk çeyrek ev sahibi ekibin 20-18'lik üstünlüğü ile geçildi. Karşılıklı sayılarla geçen ikinci çeyrekte hücumda özellikle Nachbar-Kerem Gönlüm ikilisi ile sayılar bulan Lacivert-Beyazlı temsilcimiz, savunmada ise Hawkins'e bir türlü çare bulamadı. Mücadelenin ilk yarısı A.J. Milano'nun 37-33'lük üstünlüğü ile tamamlandı..

Maçın ikinci yarısına oldukça hızlı giren temsilcimiz bir anda farkı kapatarak öne geçmeyi başardı. Fakat ardından Hawkins-Rocca-Finley üçlüsünün hücumdaki etkinliğine çare bulamayınca farkı yeniden lehine açmayı başardı. Hücumda Nachbar'a destek olan bir isim çıkmayınca temsilcimiz üçüncü çeyreği de 63-52'lik skorla geride tamamladı. Son periyota da boyalı alan sayıları ile başlayan Milano karşısında ribaundlarda da sıkıntı yaşayan Efes Pilsen, dış atışlardan da sonuç alamayınca farkı kapatmayı bir türlü başaramadı. Hawkins'in etkili oyunu maçın son bölümünde de devam ederken, Nachbar'ın sayıları ise farkı kapatmaya yetmedi ve temsilcimiz sahadan 84-70'lik mağlubiyetle ayrılarak TOP-16 şansını zora soktu..

Efes Pilsen'in iki oyun kurucusu Wisniewski ve Kerem Tunçeri toplam 9 top kaybı yaparken, Armani Jeans Milano takım olarak 10 top kaybı yaptı. Pecherov ve Petravicius gibi iki önemli pota altı oyuncusu olmamasına rağmen, ev sahibi ekip temsilcimize göre boyalı alandan 20 sayı fazla üretti. Sezonun en çok eleştirilen isimlerinden olan Wisniewski, 12 sayı üretmesine rağmen asist yapamadan tamamladığı bu maçta da yine takımın düzenini en çok bozan isim olarak göze çarptı. Lacivert-Beyazlı temsilcimiz, haftaya Panathinaikos'u konuk ettikten sonra CSKA Moskova deplasmanına gidecek. Bu maçlardan en az birini mutlaka kazanmak zorunda ama duruma göre bu bir galibiyet bile yetmeyebilir temsilcimize..


SALON: Mediolanumforum

HAKEMLER: Carl Jungebrand, Dubravko Muhvic, Jurgis Laurinavicius

ARMANI JEANS MILANO (84): Stefeno Mancinelli 12 (3 ribaund – 8 asist), Marco Mordente 2 (3 ribaund), Morris Finley 12 (3 ribaund – 4 asist), Ibrahim Jaaber 11 (3 ribaund), Mason Rocca 13 (5 ribaund), Nicolo Melli 2 (1 ribaund), Tomas Van Den Spiegel 8 (4 ribaund), David Hawkins 24 (3 ribaund – 5 asist)

EFES PİLSEN (70): Andrew Wisniewski 12, Edward Roberts 3 (2 ribaund), Kerem Tunçeri 13 (3 ribaund – 4 asist), Marvis Thornton 3 (1 ribaund), Kerem Gönlüm 11 (7 ribaund – 1 asist), Ender Arslan 1 (1 asist), Nikola Vujcic 2 (3 ribaund – 1 asist), Bostjan Nachbar 20 (3 ribaund), Sinan Güler 5 (2 ribaund – 1 asist)

1. PERİYOT: 20-18
2. PERİYOT: 17-15
3. PERİYOT: 26-19
4. PERİYOT: 21-18
Efes Ateşle Oynuyor (84-70) Efes Ateşle Oynuyor (84-70) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.