Advertisement

Eksik Banvit, Mersin'de Kazandı (71-80)

Beko Basketbol Ligi'nin 10. Hafta mücadelesinde ligin sıkıntılı ekiplerinden Mersin Büyükşehir Belediye'ye konuk olan Banvitspor, rakibini 71-80 mağlup ederek ligdeki sekizinci galibiyetini elde etti ve haftayı üçüncü sırada tamamladı. Bu sonucun ardından dokuzuncu mağlubiyetini alan Mersin ekibi ise yine son sırada yer almaktan kurtulamadı..

Ev sahibi ekipte sakatlığı olan Aubrey Reese ve annesi vefat eden Hakan Köseoğlu bu maçta forma giymediler. Konuk ekipte ise rahatsızlığı bulunan Chuck Davis ve sakatlığı süren Lance Williams-Barış Özcan ikilisi maç kadrosunda yer almayan diğer isimlerdi..

Mücadeleye pota altından ürettiği sayılar ile başlayan ev sahibi Mersin Büyükşehir Belediye, Asım Pars'ın 8 sayısı ile maça başlangıç yaptı. Ardından Golubovic ve İbrahim'in sayıları ile farkı biraz da olsa eriten konuk ekip, ilk çeyreği 15-10 geride tamamladı. Maçın ikinci çeyreğine iki takım da hücumda etkili başlarken, ev sahibi ekip özellikle Asım-Nedim ikilisi ile sayılar bulmaya devam etti. Yabancı oyuncularının ürettiği sayılarla bir seri yakalayan Banvit, skor üstünlüğünü eline alarak maçın ilk yarısını 30-35'lik skor ile üstünlükle kapatan taraf oldu..

Maçın ikinci yarısına da boyalı alandan ürettiği sayılarla giren Mersin Büyükşehir Belediye, periyotun ilk üç dakikası sonunda skoru eşitlemeyi başardı. Ardından Bora-Graves ikilisi ile yeniden hücumda etkili olan konuk ekip, farkı yeniden açmayı başardı. Oyun kurucusuz oynamanın sıkıntılarını yaşayan ev sahibi Mersin Büyükşehir Belediye, rakibinin hızlı hücumlarına da çare bulamayınca üçüncü çeyrek Banvit'in 48-53'lük üstünlüğü ile noktalandı. Son çeyreğe Scales-Nedim ikilisinin sayıları ile başlayan Mersin ekibi, Graves-Yiğitcan ikilisinin üç sayılık isabetlerine engel olamadı. Periyotun son bölümünde Scales-Christmas ikilisinin sayıları ile farkı eritmeye başlayan Mersin Büyükşehir Belediye, son dakikaya girilirken farkı da 2 sayıya kadar indirdi. Son dakika içerisinde serbest atıştan sayılar bulan konuk ekibe karşı üst üste hücumlardan boş dönen Mersin ekibi, mücadeleden de 71-80'lik mağlubiyetle ayrılarak ligin dibine adeta demir attı..


SALON: Edip Buran Spor Salonu

HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu – Ahmet Ersan Ergüler – Uğur Özen

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (71): Asım Pars 16 (6 ribaund – 1 asist), Nedim Yücel 11 (15 ribaund – 5 asist), Orhun Güngören (1 asist), Alex Scales 15 (4 ribaund – 2 asist), Vincent Grier 10 (4 ribaund – 2 asist), Valentin Pastal 2 (1 asist), Andrej Stimac (4 ribaund), Dionte Lamont Christmas 12 (2 ribaund – 5 asist), Mutlu Demir 5 (1 ribaund).

BANVİT (80): Şafak Edge (1 ribaund), İbrahim Yıldırım 11 (3 ribaund – 1 asist), Barış Ermiş 5 (5 ribaund – 7 asist), Mutlu Akpınar 6 (2 ribaund – 2 asist), Yiğitcan Turna 3, İzzet Türkyılmaz 4 (2 ribaund – 1 asist), Keith Simmons 9 (5 ribaund), Vladimir Golubovic 10 (12 ribaund), Antoino Graves 17 (3 ribaund – 3 asist), Bora Hun Paçun 15 (8 ribaund).

1. PERİYOT: 15-10
2. PERİYOT: 15-25
3. PERİYOT: 18-18
4. PERİYOT: 23-27
Eksik Banvit, Mersin'de Kazandı (71-80) Eksik Banvit, Mersin'de Kazandı (71-80) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:04 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.