Advertisement

Gündemden Notlar

Beko Basketbol Ligi takımlarındaki gündeme dair kısa notlar belirledim haftanın ilk günü itibariyle. Takımlarımızdaki gelişmeler şu şekilde;

Cezalı olduğu halde Beşiktaş Cola Turka maçının devre arasında soyunma odasına giren Antalya Büyükşehir Belediyesi antrenörü Ahmet Kandemir'e 2 maç ceza daha verildi. Deneyimli teknik adam 2 maç ceza almış ve bu cezasını tamamlamıştı..

Sakatlığı nedeniyle takımını çok kritik karşılaşmalarda yalnız bırakan ve oynamadığı maçlarda Fenerbahçe Ülker'de gözle görünür düşüşün yaşandığı Hırvat guard Roko Leni Ukic'in Euro League'de grup ikinciliği için kritik önem taşıyan Cholet maçına yetiştirilmesine çalışıldığı açıklandı..

Euro Cup'ta üst tur şansı kalmayan ve Salı günü prestij maçında BG Goettingen'i Akatlar BJK Cola Turka Arena'da konuk edecek olan Beşiktaş Cola Turka'da sakatlıkları bulunan; Allen Iverson, Cüneyt Erden ve Fedor Likholitov üçlüsü ile birlikte eşinin ameliyatı nedeniyle ülkesine giden Michal Ignerski, BG Goettingen karşısında maç kadrosunda yer almayacaklar..

Sezonun flaş takımlarından Olin Edirne, TB2L'de İstanbulspor forması giyen Rahim Rızvanoğlu'nu sezon sonuna kadar kiralık olarak renklerine bağladı. 24 yaşındaki ve 1.84 boyundaki başarılı guard, ilk kez Beko Basketbol Ligi'nde forma giyecek..

Sezon başında Efes Pilsen'den Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne kiralık olarak giden fakat bu takımda forma şansı bulamadığı için ayrılan genç milli pivot Dusan Cantekin, Sırbistan Ligi ekiplerinden Mega Vizura'ya kiralandı. 13 haftası geride kalan Sırbistan Ligi'nde 8 galibiyet ile üçüncü sırada yer alan Mega Vizura takımı, 20 yaş ortalaması ile dikkat çekiyor..

Ve ekstra bir not ekleyeyim. Geçtiğimiz sezonu Türk Telekom'da tamamlayan NBA patentli ABD'li forvet Ricky Davis, bu sezon başında anlaşmaya vardığı Çin Ligi ekiplerinden Jiangsu Dragons ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor. Deneyimli oyuncu yeniden Avrupa takımlarında nabız yoklayacak gibi görünüyor..
Gündemden Notlar Gündemden Notlar Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:04 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.