Advertisement

Akatlar'da Kaybeden Yok (89-65)

Beko Basketbol Ligi'nin 11. Hafta mücadelesinde Beşiktaş Cola Turka, Akatlar BJK Cola Turka Arena'da konuk ettiği Pınar Karşıyaka'yı 89-65 mağlup etmeyi başardı. Tabi parkeye çıkan Pınar Karşıyaka takımının 94-95 jenerasyonu olduğunu unutmamak gerekli. Bu olayların gelişimini daha önce paylaşmıştık sizlerle..

Beşiktaş Cola Turka takımı sahaya Pınar Karşıyaka'ya yapılan hain saldırıyı kınayan bir pankart ile çıktı. Zaten maç boyunca iki takım taraftarları arasındaki centilmence görüntüler, maç sonunda iki takım oyuncularının da tribünlere çağırılması ile doruk noktasına ulaştı. Açıkçası maçtan sonra pek kimse skora bakmamıştır bile. Başta Onur Kentli ve Güray Dalaman olmak üzere ellerinden geleni yapan genç Karşıyakalı oyuncular ve Murat Kutlu ile Akın Bergansa gibi genç Beşiktaşlılar alkışı fazlasıyla hak ettiler..

Uzun süre sakatlığı nedeniyle parkelerden uzak kalan ve bazı spor yorumcularının "sakat değildir, noel tatiline gitti" dediği Allen Iverson tam da Christmas gününün ertesinde çıktığı bu maçta hayli istekli göründü, belkide cevabını sahada verdi o kişilere. Üstelik 4/7 üçlük atarak kaydettiği 20 sayı ile. Son dönemin eleştirilen ismi A.J Ogilvy ise 20 sayı, 11 ribaund ile oynamasına rağmen halen yeterince güven vermiyor pota altında. Sakatlıkları bulunan Cüneyt Erden ve Fedor Likholitov ile birlikte eşinin ameliyatı nedeniyle ülkesine gittiği için antrenman eksiği bulunan Michal Ignerski, bugün forma giymeyen isimlerdi ev sahibi ekipte..

Pınar Karşıyaka cephesinde ise kadroyu 10 kişiye tamamlamak için İstanbul'a getirilen Birkan Batuk ve Ahmet Erdoğan bu maçta süre almayan isimlerdi. Geri kalan genç isimler ise takdiri hak ettiler fazlasıyla. Onur Kentli; 24 sayı, 11 ribaund ile maçın en etkili ismi olmayı da başardı. 40 dakika boyunca oyundan çıkmadan oynayan Güray Dalaman 17 sayı üretirken, Serkan Menteşe ise 16 sayı ile tamamladı bu karşılaşmayı. Belki tabelada kaybeden taraf oldu Pınar Karşıyaka ama, bu duruşları ile de aslında onların da kazanan taraf olduğunu söylemek hiçte yanlış olmaz..


SALON: Beşiktaş Cola Turka Arena

HAKEMLER: Rüştü Nuran – Mehmet Serdar Ünal – Ali Şakacı

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (89): Allen Iverson 20 (2 ribaunt – 3 asist), İsmail Çevik 2 (9 ribaunt - 2 asist), Bekir Yarangüme, Mustafa Abi (1 asist), Murat Kutlu 14 (3 ribaunt – 5 asist), Mustafa Akın Bergansa 2 (4 ribaunt), Serhat Çetin 3 (6 ribaunt – 3 asist), Mire Chatman 13 (7 ribaunt - 3 asist), Cevher Özer 15 (9 ribaunt), Andrew James Ogilvy 20(11 ribaunt – 2asist).

PINAR KARŞIYAKA (65): Güray Dalaman 17 (2 ribaunt – 4 asist), Serkan Menteşe 16 (5 ribaunt – 5 asist), Saygın Sop, Berk Yaman (1 ribaunt), Sinan Şen (3 ribaunt – 1 asist), Ersin Çilengiroğlu 2 (3 ribaunt – 1 asist), Onur Kentli 24 (11 ribaunt), Onur Çalban 6 (4 ribaunt – 3 asist).

1. PERİYOT: 22-15
2. PERİYOT: 30-22
3. PERİYOT: 20-21
4. PERİYOT: 17-7
Akatlar'da Kaybeden Yok (89-65) Akatlar'da Kaybeden Yok (89-65) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.