Advertisement

Efes Pilsen 79-78 Panathinaikos (Son Saniye, Kerem Tunçeri ve Yine Galibiyet)

Çok değil, bundan 3 ay önce yarı finalde oynadığımız Sırbistan'ı tartışmalı pozisyon sonrası Kerem Tunçeri'nin son saniye turnikesiyle geçmiştik. Yine aynı Kerem, benzer bir pozisyonla bu kez Yunanlar'ı yıktı ve Efes Pilsen'e galibiyeti getiren adam oldu.

Maça savunmadaki inanılmaz konsantrasyon ve sertlikle başlayan Efes, ilk 6 dakikada Pana'ya sadece 2 sayı attırdı. Kimsenin beklemediği bu tablo sonrası ilk on dakikayı Efes önde geçerken skorbordda 21-7'lik Efes üstünlüğü yazıyordu. İkinci çeyrekte de kaldığı yerden devam etti temsilcimiz. Igor Rakocevic'in isabet bulunması oldukça zor olan şutlarla kısa sürede 9 sayıya ulaşarak farkın da aynı şekilde sürmesini sağladı. Boyalı alandan oynamaya çalışan Pana'yı Kerem ve Thornton'dan gelen sayılarla 42-24 ile gönderdik soyunma odasına.

Üçüncü çeyreğe Perperoglou ile 5-0'lık bir seriyle giriş yapan Yunan ekibi Fotsis'in sayıları ile farkı azalttı. Hücumda organize olamadık ve dağınık bir görüntü çizdik. Perasovic kötü giden durumu düzeltebilmek adına mola aldıysa da başarılı olamadı. Pana, hücumlarında doğru adamı bulup top en uygun oyuncuya gelecek şekilde organize oldu bu çeyrekte. Ve neredeyse yarı yarıya (17-32) sayı dağılımları ile son çeyreğe girildi.

Son çeyreğe de top kayıpları ve isabetsiz şutlarla başlayan Efes karşısında Panathinaikos 59-61 ile maçta ilk kez öne geçti. Son topa kadar karşılıklı sayılar ve hırsız-polis kovalamacası misali geçen son çeyrekte Kerem Tunçeri ve Bootsy Thornton takımımızı sürükleyen isimlerdi. Son 2 dakikasına 74-74 berabere girilen maçta Rako'nun zor basketiyle öne geçtik. Diamantidis kendisine yapılan faulün ardından serbest atış çizgisinden 2'de 2 ile ayrıldı, Efes hücumunda Thornton faullerde 1/2 atarak ipleri Pana'ya verdi. Son 20 saniye kala top Pana'daydı ve ısrarla uygun adama top gelecek şekilde gerçekleştirilen hücum bitime 3,6 saniye kala Diamantidis'in köşeden attığı basketle son buldu. 1 sayı farkla öne geçti Pana. Perasovic'in molasının ardından Thornton, potadan uzak olan Kerem Tunçeri'ye bıraktı topu. Yaşanan karambolde Kerem boş koridoru gördü ve tıpkı Sırbistan maçındaki gibi tam süre biterken topu elinden çıkardı ve turnikeyle işi bitirdi.

Büyük gayretlerle oynadığımız maçı öyle ya da böyle kazanmak çok önemliydi ve TOP 16'ya ismimizi yazdırdık. Üçüncü çeyrekte berbat oynadık, izahı falan yok gerçekten. Bir Euroleague takımı görüntüsünden uzaktık, her pick & roll sayı oldu diyebiliriz herhalde. Açıkçası son top için pek umudum yoktu, Sırbistan maçı da aklımda değildi, Kerem Tunçeri de. :) Ama sonuç olarak çok değerli bir galibiyet tabii ki.

Takımımızda 18 sayı ile oynayan Rakocevic maçın en skorer oyuncularından oldu ama aslan payı kesinlikle Kerem'in. 15 sayı - 4 asistle oynadı tecrübeli guard ve son çeyreğe damgasını vurdu, son topta da Pana'nın kalbine vurdu. Thornton ve Nachbar da çift haneli rakamlara ulaştılar.

Panathinaikos'ta ise Vougioukas 18 sayı ile etkili olurken; eski Efes'li Drew Nicholas 8 sayı - 3 asistle tutuk performans sergiledi.

EFES PİLSEN (61): Andrew Wisniewski (1 ribaunt – 2 asist), Igor Rakocevic 18 (1 ribaunt - 2 asist), Lawrence Roberts (1 ribaunt), Kerem Tunçeri 15 (4 asist), Bootsy Thornton 15 (4 ribaunt - 2 asist), Kerem Gönlüm 10 (3 ribaunt), Nikola Vujcic 10 (3 ribaunt – 4 asist), Bostjan Nachbar 11 (5 ribaunt), Sinan Güler (1 ribaunt)


PANATHİNAİKOS (84): Milenko Tepic (1 asist), Stratos Perperoglou 7, Antonis Fotsis 9 (4 ribaunt – 2 asist), Romain Sato 11 (4 ribaunt - 2 asist), Drew Nicholas 8 (3 asist), Kostas Tsartsaris 2 (5 ribaunt – 1 asist), Dimitris Diamantidis 17 (3 ribaunt - 9 asist), Ian Vougioukas 18 (2 ribaunt – 1 asist), Nick Calathes, Kostas Kaimakoglou 6 (3 ribaunt – 4 asist)

1. PERİYOT: 21-7
2. PERİYOT: 21-17
3. PERİYOT: 17-32
4. PERİYOT: 20-22

Efes Pilsen 79-78 Panathinaikos (Son Saniye, Kerem Tunçeri ve Yine Galibiyet) Efes Pilsen 79-78 Panathinaikos (Son Saniye, Kerem Tunçeri ve Yine Galibiyet) Reviewed by Adsız on 00:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.