Advertisement

Galatasaray Liderliği Derbiden Çıkardı (67-56)

Beko Basketbol Ligi'nin 12. Hafta mücadelesinde derbi heyecanı yaşandı. Abdi İpekçi Arena'da taraftarı önünde liderliği almak için Fenerbahçe Ülker'i konuk eden Galatasaray Cafe Crown, savunması ile sonuca giderek karşılaşmayı 67-56 kazanarak averajla liderliğe yükseldi..

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe Ülker, hızlı hücumlardan da sayılar bularak ilk bölümü 5-13 üstün geçti. Mola alan Oktay Mahmuti, Tutku ve Shumpert'ı oyuna alarak rakibinin hızını kesmeyi başardı. Tutku-Shipp ikilisi ile sayılar bulan Galatasaray Cafe Crown, farkı eriterek çeyrek sonunda skoru da 12-15'e getirdi. Maçın ikinci çeyreğine Tutku Açık'ın organizasyonu ile hızlı giren ve pota altından sayılar bulan Sarı-Kırmızılılar, skorda dengeyi sağladı. Karşılıklı kısa seriler ile geçen bölümde Shumpert-Andric ikilisi ile sayılar bulan Galatasaray Cafe Crown'a Mirsad-Oğuz ikilisi ile yanıt veren Fenerbahçe Ülker ilk yarıyı da 27-29'luk üstünlükle kapattı..

Maçın üçüncü çeyreğine pota altı oyuncularının sayıları ile giren Galatasaray Cafe Crown, bu bölümde skor üstünlüğünü sağlasa da, Ömer-Kinsey ikilisi ile sayılar bulan Fenerbahçe Ülker son bölüme 37-40'lık üstünlükle girdi. Her iki takımın da hücumda etkinliğinin azaldığı bu bölümde skor üstünlüğünü koruyan Sarı-Lacivertliler son çeyreğe de 42-44'lük üstünlükle geçti. Son çeyreğe Shipp-Shumpert ikilisinin sayılarıyla başlayan Galatasaray Cafe Crown, savunması ile de rakibine sayı şansı tanımadı. Günün etkili isimlerinden Rancik'in beş faulle oyun dışı kaldığı bu bölümde, Shumpert'ın da dördüncü faulü alması ile sıkıntılı bir sürece giren Sarı-Kırmızılı ekip, Tutku'nun sayıları ile farkı açmaya devam etti. Serbest atış çizgisinden sayılar bulan konuk ekip savunmada ise Galatasaray Cafe Crown'ın dış atışlarına engel olamadı ve fark 10 sayıya kadar çıktı. Son periyottaki ilk iç saha isabetini bitime 2 buçuk dakika kala Ukic'in asisti ile Preldzic'in üçlüğüyle bulan Fenerbahçe Ülker, skoru da 59-52'ye getirdi. Kalan bölümde hücumlardan boş dönen Fenerbahçe Ülker'e ürettiği sayılarla karşılık veren Galatasaray Cafe Crown, karşılaşmayı da Shipp'in üçlüğü ile 67-56'lık skorla kazanmayı başardı..


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman – Mehmet Serdar Ünal – Semih Vural

GALATASARAY CAFE CROWN (67): Joshua Shipp 11 (8 ribaund), Caner Topaloğlu 2 (1 ribaund), Preston Shumpert 16 (4 ribaund-1 asist), Taylor Rocheste (2 ribaund- 1 asist), Tutku Açık 12 (6 ribaund- 7 asist), Luksa Andric 5 (2 ribaund), Radoslav Rancik 11 (3 ribaund- 2 asist), Haluk Yıldırım (1 ribaund- 1 asist), Evren Büker 5 (3 ribaund), Sertaç Şanlı, Ermal Kurtoğlu 5 (4 ribaund).

FENERBAHÇE ÜLKER (56): Roko Ukic 8 (1 ribaund- 3 asist), Mirsad Türkcan 3 (3 ribaund), Ömer Onan 16 (2 ribaund- 1 asist), Lynn Greer (1 ribaund), Darjus Lavrinovic 1 (7 ribaund- 2 asist), Kaya Peker 6 (9 ribaund), Oğuz Savaş 14 (4 ribaund- 1 asist), Tarence Kinsey 2 (5 ribaund- 1 asist), Marko Tomas 3 (3 ribaund), Emir Preldzic 3 (1 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 12-15
2.PERİYOT: 15-14
3.PERİYOT: 15-15
4.PERİYOT: 25-12
Galatasaray Liderliği Derbiden Çıkardı (67-56) Galatasaray Liderliği Derbiden Çıkardı (67-56) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.