Advertisement

Antalya Eksiklere Rağmen Farklı (69-50)

Beko Basketbol Ligi'nin 10. Hafta mücadelesinde ligin güçlü ekiplerinden Olin Edirne'yi konuk eden Antalya Büyükşehir Belediye, rakibini 69-50 mağlup ederek ligdeki yedinci galibiyetini elde etti..

Sahaya tek yabancı oyuncu ile çıkan ve cezalı olan antrenörü Ahmet Kandemir'den de yoksun olarak parkeye çıkan Antalya ekibi, harika savunması ve James Christopher-Barış Hersek ikilisinin etkili hücum performansı ile önemli bir galibiyete imza atarak 2 maç aradan sonra galibiyetle tanışmayı başardı. Sezon başından beri kaybettiği maçlarda bile mücadelesi ile dikkat çeken Olin Edirne ise, bu maçta takım olarak vasatı aşamadı ve ligdeki beşinci mağlubiyetini aldı.
Mücadeleye etkili savunması ve Barış-Christopher ikilisinin hücum etkinliği ile giren Antalya Büyükşehir Belediye'ye konuk ekip pota altından Samardjiski'nin sayıları ile yanıt verdi. Savunma ağırlıklı başlayan mücadelede daha etkili olan Antalya ekibi, ilk çeyreği 21-11'lik skorla üstün geçen taraf oldu. Maçın ikinci çeyreğine de hücumda Christopher odaklı hücumlar ile giren Antalya ekibi, Barış Hersek'in pota altı etkinliği ile Daliboa'nın da faul problemine girmesi ile skor üstünlüğünü oyundaki üstünlük ile pekiştirdi. Bu iki oyuncu üzerinden gerçekleşen Antalya Büyükşehir Belediye hücumlarına bir türlü çare bulamayan Olin Edirne, Samardjiski dışındaki yabancılarının da oldukça etkisiz olması ile birlikte hücumda etkili olamadı ve ilk devre ev sahibi ekibin 32-20'lik üstünlüğü ile noktaladı. Maçın ilk devresi sonunda Christopher-Barış ikilisinin skoru, Olin Edirne'nin toplam skorundan da fazlaydı..

Maçın üçüncü çeyreğine de Christopher'ın sayıları ile başlayan Antalya ekibi, Polat ve Gökper ile de sayılar bularak farkı açmaya devam etti. Bu bölümde farkı eritmek için dış atışlara yönelen fakat bu bölgeden de etkili olamayan Olin Edirne, bir türlü farkı kapatmayı başaramadı. Ev sahibi ekip son çeyreğe 55-34'lük üstünlükle gitmeyi başardı. Maçın son çeyreğine dış atışlardaki isabetlerle giren Olin Edirne, Barış-Polat ikilisinin sayılarına da engel olamadı. Can Akın-Caner Ercan ikilisin dış atışları ile farkı kapatmaya çalışan Edirne ekibi, Samardjiski'nin de kenara gelmesi ile iyice potadan uzak atışlara yöneldi. Fakat dış atışlarda daha yüzdeli oynayan ev sahibi ekip, aradaki sayı farkının kapanmasına izin vermeyerek mücadeleden 69-50'lik galibiyetle ayrılmayı başardı..

Ev sahibi Antalya ekibi bu maçta 11/22 ile üçlük atarken, konuk ekip ise 7/26 ile üçlük atabildi. Bu maçta 4/5 üçlük atarak 22 sayı, 9 ribaundluk performans sergileyen Barış Hersek ve oyundan hiç çıkmadan 3/4 üçlük atarak 24 sayı, 7 ribaundluk performans sergileyen James Christopher ikilisi Antalya ekibi için galibiyetin baş mimarları oldu. Konuk ekibin en etkili ismi ise 11 sayı, 11 ribaundluk performansı ile Predrag Samardjiski oldu..

SALON: Antalya Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman, Yener Yılmaz, Altuğ Köselerli

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE (69): Muratcan Güler 10 (10 ribaund-4 asist), James Christopher 24 (7 ribaund-2 asist), Hadi Doğan (1 asist), Emre Bayav (1 ribaund), Gökper Gen 2 (3 ribaund-8 asist), Erdinç Balto, Barış Hersek 22 (9 ribaund), Polat Kocaoğlu 11 (5 ribaund-2 asist).

OLİN EDİRNE (50): Can Akın 9 (3 asist), Erdal Bibo (2 ribaund), Vidas Ginevicius 3, Ege Taşpınar (1 ribaund-1 asist), Renaldas Seibutis (1 ribaund-3 asist), Caner Ercan 6 (2 ribaund), Predrag Samardjiski 11 (11 ribaund), Tufan Ersöz 5 (2 ribaund), Reha Öz 4 (4 ribaund-2 asist), Seth Doliboa 9 (4 ribaund-1 asist), Ömer Ünver 3 (1 asist).

1. PERİYOT: 21-11
2. PERİYOT: 11-9
3. PERİYOT: 23-14
4. PERİYOT: 14-16
Antalya Eksiklere Rağmen Farklı (69-50) Antalya Eksiklere Rağmen Farklı (69-50) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:51 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.