Advertisement

Beşiktaş Havluyu Attı (81-69)

ULEB Euro Cup B Grubundaki temsilcimiz Beşiktaş Cola Turka, tekrar maçında konuk olduğu Alman ekibi BG Goettingen'e 81-69 mağlup olarak tur şansını yitirdi. İki gün önce oynanan Hemofarm maçının yorgunluğunu fazlasıyla hisseden Siyah-Beyazlılar, bu maçta taktiksel açıdan da sınıfta kalarak turu adeta rakibine hediye etti..

Temsilcimizde sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan Allen Iverson ile birlikte, tekrar edilen ilk maçın listesinde yer almayan Cevher Özer de bu maçta forma giymediler. Sakatlığı geçmediği halde süre alan Cüneyt Erden ise, sakatlığı nüksedince maçın son çeyreğine devam edemedi..

Hemofarm karşısında yaklaşık 40 dakika oyunda kalarak 43 sayı üreten Mire Chatman, bu maçta oldukça tutuk bir performans sergiledi. Savunmada da oldukça aksayan ABD'li oyun kurucu, 10'u serbest atıştan olmak üzere 16 sayı üretirken, dış atışlarda ise 0/3 ile isabet kaydedemedi. Son dönemin formda ismi Michal Ignerski 4/8 üçlük atarak 20 sayı üretirken, 15 sayı üreten Fedor Likholitov da hücumda katkı veren diğer oyuncumuz oldu. Yerli oyuncuların oldukça vasat bir performans sergilediği Siyah-Beyazlılarda, süre alan 5 Türk oyuncudan sadece 3 tanesi sayı atabilirken, bu isimler toplamda da 12 sayıda kaldı..

Maç boyunca dış atışlarda oldukça kötü bir performans sergileyen temsilcimizde; 4/8 ile üçlük atan Ignerski ve 2/3 isabet oranıyla oynayan Cüneyt Erden dışında etkili olan isim çıkmadı. Siyah Beyazlılarda; Bekir 1/5, Mustafa 1/4, Serhat 0/4, Chatman 0/3 ile üçlük atabildi. Bu kadar kötü yüzde ile atılan dış atışlara rağmen, temsilcimizin ikilik atış sayısı üçlük atış sayısından sadece 2 tane fazla olması da hücum sistemindeki dağınıklığın en büyük göstergesi durumunda.

Günün en etkili ismi ise, kural hatası yapılan ilk maçta da oldukça etkili olan ve son saniye basketini de kaydeden, buna rağmen bu maçta da pek önlem alınmayan ABD'li guard Trenton Meacham oldu. 3/4 üçlük atan Meacham, karşılaşmayı; 31 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 3 top çalma ile tamamladı..

Bu sonucun ardından BG Goettingen gruptan lider çıkmayı garantilerken, temsilcimiz Salı günü rakibini grubun artık prestij niteliği taşıyan son maçında Akatlar BJK Cola Turka Arena'da konuk edecek ve bu sezonluk Avrupa Kupası macerasına noktayı koymuş olacak..


SALON: Lokhalle Goettingen

HAKEMLER: Luis Lopes (Portekiz), Nicola Maestre (Fransa), Joseph Bissang (Fransa)

BG GOETTINGEN (81): Mike Scott 6 (9 ribaund- 2 asist), Robert Kulawick 7, Trenton Meacham 31 (2 ribaund- 4 asist), Adam Waleskowski 12 (3 ribaund), Louis Dale 4 (1 ribaund- 3 asist), Christoph Tetzner, Michael Meeks 2 (4 ribaund- 1 asist), Jason Boone 8 (9 ribaund-1 asist), Dwayne Anderson 5 (5 ribaund), Jermain Raffington 6 (2 ribaund), Cornelius Adler.

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (69): Fedor Likholitov 15 (8 ribaund- 1 asist), İsmail Çevik (3 ribaund), Bekir Yarangüme 3 (6 ribaund- 1 asist), Mustafa Abi 3 (1 ribaund- 1 asist), Cüneyt Erden 6 (2 ribaund- 3 asist), Serhat Çetin (2 ribaund- 1 asist), Michal Ignerski 20 (6 ribaund- 1 asist), Mire Chatman 16 (1 ribaund), Andrew Ogilvy 6 (3 ribaund).

1. PERİYOT: 19-18
2. PERİYOT: 26-17
3. PERİYOT: 17-13
4. PERİYOT: 19-21
Beşiktaş Havluyu Attı (81-69) Beşiktaş Havluyu Attı (81-69) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:22 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.