Advertisement

TB2L 9.Hafta Değerlendirmesi

Pertevniyal :63 – 88 : Genç Telekom (Onlar da bu kadar kolay olacağına inanmıyordu )

Maç öncesi bana sorsalar "Maç ne olur?" diye emin olun başa baş bir mücadele ve seyir zevki çok iyi bir maç olur derdim. Ancak gelgelelim maçIN söylediklerimle alakası yok (ben kesin bu işten anlamıyorum J ).O gün Genç Telekom’un karşısında kim olursa olsun emin olun yenebilecek güçteydi.Özellikle guard Can takımını çok iyi oynatıyor. Pertevniyal ise beklenmedik şekilde kötü oynadı takım halinde. Gençlerin bitmek bilmeyen enerjilerinden eser yoktu.

Final Gençlik : 69 – 58 : Adanaspor ( Seriye devam ediyorlar )

Bursa ekibi sezona kötü başlamıştı ama çabuk toparlandılar ve üst üste kazanmaya başladılar.Özellikle gizli kahraman olarak Seyit’in performansı dikkat çekiyor. Hernol Hall da takımının skor ve ribaund yükünü çekerek bu performansa katkı yapıyor. Adanaspor ise Behçet Üner geldikten sonra toparlanmaya başladı ancak ihtiyaçları olan galibiyeti bir türlü alamıyorlar. Adanaspor kazanması gereken maçları kaybetmeye devam ederlerse sanırım TB2L’ye erken veda edecekler.

Gaziantep Bşb. : 86 – 62 : Gelişim Koleji ( Eksik Gelişim , Antep’e farklı kaybetti )

Gelişim ,hafta içerisinde kasığından sakatlanan Jayme Miller’dan eksik çıktığı maçta kötü savunma yaptı ve periyod başına ortalama 21 sayı yiyen İzmir ekibi farklı mağlup olmaktan kurtulamadı. Gelişim için şanssız bir hafta oldu. Ancak toparlanacaklarına inanıyorum ve bence ileriki maçlarda özellikle kendi evinde çok önemli galibiyetler alacaklardır. Antep ise takım oyunu oynamaya devam ediyor. Bu maçta takım olarak 17 asist yaptılar ve beş kişi çift haneli sayılara ulaştı. Antep ekibi ligin bence play-off lar için en sürpriz ekibi olacaktır.

Optimum Ted : 87 – 61 : İTÜ ( Bu kadar fark kimse beklemiyordu)

Teknik Üniversite , olumsuz hava koşulları nedeniyle Ankara deplasmanına ancak 10 saatte varabildi. Bu da eminim ki takımı olumsuz yönde etkilemiştir. En azından bu maçın hakkının 25 sayı fark olmaması gerekiyordu. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır umarım J . Optimum Ted’in ribaundlarda 42-27 ve şut yüzdesinde ki %54 - %34’lük üstünlüğü maçı da rahat kazanmalarında en büyük etken oldu. Nejat Sayman’ın takımı için biraz sabra ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İleriki haftalarda ritmini bulup kazanmaya başlayacaklardır. Çünkü iyi bir kadroya sahipler.

Selçuk Üniversitesi : 76 – 54 : Beykoz ( Konya evinde rahat )

Ev sahibi ekip ilk periyotta tabir-i caizse vurup gitti. Altar coach ile Konya ekibi yavaş yavaş ritmini buluyor. Beykoz bence Selçuk Üniversitesi'nin kadro olarak rakibi olacak bir takım değil ancak bu sezon TB2L’de her şey oluyor , kimin kimi yeneceği hiç belli olmuyor,her hafta sürpriz sonuçlar alınıyor. Beykoz kazanması gereken maçları kazanması gerekiyor bence , bu maçlar onlar için çok ekstra galibiyetler olur ancak kadro kalitesi ve kulüp olumsuzlukları yüzünden bu sezon ligde kalabileceklerini sanmıyorum. Ama yine de dediğim gibi bu sezon farklı bir TB2L izliyoruz J .

Orman :59 – 61 : Fmv Işıkspor ( Haftanın Sürprizi Işık’tan geldi )

FMW Işıkspor gerçekten çok ilginç bir takım. Geçtiğimiz hafta kendi evinde Final Spor'dan fark yediler ancak bu hafta Ankara gibi zor bir deplasmandan galibiyet çıkardılar. İstatistiklere baktığımızda da maçı kazandıracak bir farklılık gözükmüyor , şans yanındaymış gibi gözüküyor Işıkspor’un J .Ormanspor ise düşüşe devam ediyor. Beklenmedik yenilgiler alıyorlar ancak kadro kaliteleri çok yüksek ve iyi işler yapacaklarına inanıyorum. Bu haftaki Işıkspor maçı eminim ki onlar için bir kaza. Ama her zaman söylüyorum bu sezon TB2L çok ama çok farklı , her maç ayrı bir heyecan.

İstanbulspor : 92 – 74 : Hacettepe Üniversitesi ( Bomba Bomba … )

Eminim ki bu skoru maç öncesi kimse tahmin edemezdi (Oynayan oyuncular bileJ ). Daha önceki yazılarımda da bahsetmiştim, İstanbulspor iyi takım ancak beklenen patlamayı yapamadılar ve sonunda patladılar hem de bomba gibi bir patlama oldu. Kendi evinde geçtiğimiz hafta yenilgisiz Optimum Ted’i yenen Hacettepe bu hafta deplasmanda beklenmedik bir şekilde İstanbulspor’a farklı mağlup oldu. İstanbulspor %52 (15/29 )‘de 3 sayı attılar. Cihan Bayrak’ın 7/11’lik inanılmaz 3 sayı yüzdesi de dikkat çeken diğer bir istatistik oldu. Hacettepe'de ise 21 top kaybı maçı kaybetmelerinde etken oldu. Ama bence İstanbulspor’un yüksek şut yüzdesi maçı kaybetmelerine en büyük etken oldu. İstanbulspor her zaman böyle atarsa önünde kimse duramaz J

Kepez Belediye : 79 – 69 : Ted İstanbul ( Kepez seriye devam ediyor )

Bence ligin en iyi basketbol oynayan ekibi Kepez Belediyesi. Sadece bir maçı kötü oynadılar onu da kaybettiler ( Deplasmanda Başakşehir'e kayebettiler ). Kadro kalitesi ile Beko Basketbol Ligi'ne geri döneceklerine inanıyorum. Maddi açıdan sıkıntı yaşıyorlar ama takım bunu umursamadan sadece işini yapıyor , bu da oyuncuların ne kadar karakterli oyuncu olduklarını gösterir. Ted İstanbul için kadrolarının yetersizliğinden dolayı bu maçlar çok ekstra , ancak bu sezon statü gereği ligde kalabileceklerini sanmıyorum.

Uşak Üniversitesi :67 – 55 : Darüşşafaka ( Rüya sona erdi )

Candan Tekin , Daçka’nın başına geçtiğinden beri İstanbul ekibi kadrosunun çok üst seviye basketbol oynuyordu ve bu güzel basketbolunu galibiyetlerle süslüyorlardı. Kendileri için çok ekstra galibiyetler aldılar. Ancak bu hafta Uşak deplasmanında beklenen olmadı ve düşük şut yüzdesi ile oynadıkları maçı kaybettiler. Yine de bu kadronun enerjisinin biteceğine inanmıyorum ve toparlanıp ekstra galibiyetlere devam edeceklerdir. Uşak Üniversitesi ise iyi ve sert savunma yapıyor. Kim gelirse gelsin kadro kalitesi ile kazanmasını biliyorlar. Grubun en önemli takımı olduklarını tekrar tekrar gösteriyorlar.

İzmir Bşb. : 64 – 65 : Genç Banvitliler ( Çok yaklaştılar ama yine olmadı )

Sekiz haftada henüz galibiyet alamayan İzmir ekibi , bu haftada da kazanamadı. Maçın genelinde kötü oynadılar ancak son periyot iyi bir enerjiyle geri gelip öne geçtiler. Bu dakikadan sonra şutlar giremeyince son topta dokuzuncu mağlubiyetlerini aldılar. İzmir Büyükşehir , ilk devrenin bitmesine üç maç kala fişi çekmek üzere. Genç Banvitliler’de , Banvit A takım kadrosunda da bulunan Erol Çinko 26 sayı ile takımını sürükleyen isim oldu. Bandırma ekibi elindeki genç kadro ile iyi işler yapıyor. Eminim ki play-off larda da iyi işler yapacaklardır.

Başakşehir : 72 – 69 : Akhisar Belediye ( Çin basketbolu oynandı )

İki takım da adetA Çin basketbolu oynadı. Rakip savunma yerleşmeden yapılan hücumlar sayesinde maçta toplam 100 ribaund oldu .Bu ribaundların 24 tanesini Başakşehir’in yabancı oyuncusu Tyrus Boswell aldı J . Başakşehir için bence geçen haftaki oyundan sonra bu galibiyet ilaç gibi geldi. Kendi evlerinde çok etkili oynuyorlar ve bunun sonucunda ekstra galibiyetler alıyorlar. Akhisar ise bence ligin en dengesiz takımı… Çok istikrarsız sonuçlar alıyorlar , bir hafta çok iyi oynuyorlar bir hafta inanılmaz kötü oynuyorlar, umarım bu istikrarsızlık ileride başlarına bela olmaz.

Vestel :86 – 83 :İstanbul Bşb. ( Belediye Manisa’da çalışamadı )

Olumsuz hava koşullarından etkilenen diğer bir takım ise İstanbul Büyükşehir Belediye oldu.Tam 20 saatte Manisa varabildiler ancak. Cumartesi günü yolda olduklarından maç salonunda antrenman yapamadılar. Bunun üzerine açıkcası maçın böyle geçeceğine inanmıyordum. Çok iyi mücadele ettiler. Kazansalardı onlar için çok iyi moral olucaktı. Ancak yine de bence problem olmaması gerekiyor sonuçta uzun bir yolculuk ve mükemmel bir mücadele var sonunda. Vestel ise geçen haftaki mağlubiyetten sonra biraz da olsa bu galibiyetle moral buldu. Bence ellerindeki kadro ligin en iyi kadrolarından biri ancak bir türlü bekleneni veremiyorlar. Ritmini bulurlarsa çok etkili olabilecek bir takım.


Sinan ATALAY

TB2L 9.Hafta Değerlendirmesi TB2L 9.Hafta Değerlendirmesi Reviewed by Adsız on 22:53 Rating: 5

1 yorum:

Unknown dedi ki...

tyrus boswell 24 değil 14 ribaund aldı, 24 ribaund alan akhisar'dan tyrone nelson..

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.