Advertisement

Transferde Hareketli Günler

Beko Basketbol Ligi'nde 11. haftaya girilirken, bazı takımların transfer çalışamaları da sürüyor. Bu sezon transferde en dikkat çekici takımlardan olan Beşiktaş Milangaz, NBA patentli guard Carlos Arroyo ile anlaşma sağlarken, ligdeki bazı diğer takımlar da transfer konusunda çalışmalarını sürdürüyorlar..

NBA'deki lokavtın sona ermesinin ardından Deron Williams ve Semih Erden gibi iki önemli oyuncusunu kaybeden Beşiktaş Milangaz, pota altındaki eksiği Britanyalı yıldız Pops Mensah-Bonsu ile gideren Siyah-Beyazlılar, guard pozisyonu için ise geçtiğimiz sezonu Boston Celtics'te tamamlayan Porto Rikolu yıldız oyun kurucu Carlos Arroyo ile kesin anlaşma sağladı. 32 yaşındaki ve 1.88 boyundaki deneyimli oyuncu, Siyah-Beyazlı kulübün yönetim kurulundan da ödenek onayı çıktığı anda yeni takımına katılarak Beko Basketbol Ligi'nde kariyerine devam edecek. Arroyo'nun Anadolu Efes maçından önce takıma katılması ve bu maçta forma giymesi bekleniyor..

Lokavtın bitmesinin ardından Zaza Pachulia gibi önemli bir pota altı gücünü kaybeden Galatasaray Medical Park, Turkish Airlines EuroLeague'de de TOP-16 turuna kaldıktan sonra transferde önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Litvanyalı power forvet Darius Songaila'nın da beklenen çizgiye çıkamaması nedeniyle transferde önemli bir isim kadrosuna katmak isteyen Sarı-Kırmızılılar için bir süredir ismi gündemde olan Nancy'nin Nijeryalı pivotu Akin Akingbala'nın ardından, bonservisi Benetton'da olan ama Asseco Prokom forması giyen Litvanyalı genç yıldız Donatas Motiejunas'ın ismi de sıkça geçmeye başladı. NBA hakları Houston Rockets'ta olan Motiejunas'ın, Prokom'un EuroLeague'e veda etmesinin ardından bu takımdan ayrılabileceği yabancı basında da sıkça yazılmaya başlandı..

Bu sezon Galatasaray Medical Park'ta forma şansı bulamayan Evren Büker için Pınar Karşıyaka ve Türk Telekom'un devrede olduğu, bu iki takımın da Sarı-Kırmızılı ekipten bir yanıt beklediği açıklandı. Pınar Karşıyaka'nın "sezon sonuna kadar kiralık olarak, ücreti Galatasaray tarafından karşılanmak üzere, kadromuza katabiliriz" önerisinden sonra, Darius Washington'ın sakatlığı nedeniyle kısa rotasyonuna takviye düşünen Türk Telekom için de ilk alternatif Evren Büker oldu. Sakatlıktan dönerek Banvit maçında forma giyen fakat bu maçta sakatlığı tekrar nüksederek 1 ay daha formasından uzak kalacak olan Darius Washington'ın yokluğunda Türk Telekom'un Evren için daha ciddi teklifler yapması bekleniyor. Uzun rotasyonuna da bir takviye düşünen Ankara ekibi, bu konuda ise henüz somut bir adım atamadı..

Olin Edirne'nin sezon başında Uşak Üniversitesi'nden renklerine bağladığı deneyimli oyun kurucu Mahir Bayrak, Edirne ekibinde yeterli forma şansı bulamamasının ardından yeniden TB2L ekiplerinden Uşak Üniversitesi Belediyespor'a döndü. 32 yaşındaki Mahir Bayrak, bu sezon Beko Basketbol Ligi'nde sadece 3 maçta oynamış ve 4.15 dakika sahada kalarak; 1.7 sayı, 1 ribaund ve 0.3 asist ortalamaları yakalayabilmişti..

Sezon başında kadrosuna kattığı ABD'li power forvet Raymar Morgan'ı göndererek bir başka ABD'li oyuncu Brandon Bowdry'ı kadrosuna katan Pınar Karşıyaka, bu oyuncunun da performansından memnun kalmayarak bu hafta başında yollarını ayırmıştı. Bu pozisyon için transfer çalışmalarını sürdüren İzmir ekibi, EuroLeague tecrübeli bir oyuncuyu yakın takibe aldı. Sezonun geri kalanında takıma level atlatacak bir oyuncuyu transfer etmek isteyen Pınar Karşıyaka, henüz bu konuda somut adımlar atamasa da yakın zamanda bir power forvet takviyesi ile yoluna devam edecek..

Sıkıntılı başladığı ligde henüz tehlike bölgesinden uzaklaşamayan Trabzonspor'da coach Tolga Öngören, mevcut şartlar dahilinde iyi bir yerli transferi yapmak istiyor. Bordo-Mavili ekibin bu sezon Beko Basketbol Ligi'nde oynadığı 11 maçın ardından yerli oyunculardan sadece Kerem Özkan'ın 8 sayı ortalamasına ulaşabilmesi, diğer yerlilerin ise beklenen performansın çok altında kalması nedeniyle yerli rotasyonuna iyi bir takviye ihtiyacı hisseden Karadeniz ekibinin gündeminde şimdilik önemli bir aday olmasa da, şartlar dahilinde diğer takımlardan ayrılma olasılığı bulunan oyuncular için girişim olma olasılığı, deneyimli coach Tolga Öngören tarafından verildi. Hatırlanacağı gibi Bordo-Mavililer son olarak, Galatasaray Medical Park forması giyen Trabzonlu genç oyuncu Göksenin Köksal için nabız yoklamış fakat bir sonuç alamamıştı..
Transferde Hareketli Günler Transferde Hareketli Günler Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:14 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.