Advertisement

Pınar Karşıyaka'nın Rakipleri Belli Oldu

Temsilcimiz Pınar Karşıyaka’nın, FIBA EuroChallenge Cup ikinci tur grubundaki rakipleri belli oldu. İlk tur grubunda oynadığı 6 maçtan üçünü kazanarak ikinci turda L Grubu’nda mücadele etmeye hak kazanan İzmir ekibi, bu turda; Alman ekibi Artland Dragons, Belçika ekibi Antwerp Giants ve Rus ekibi Triumph Lyubertsy ile eşleşti..

İlk turda E Grubu’nda yer alan Belçika ekibi Antwerp Giants, grubunda oynadığı 6 maçta 4 galibiyet elde ederek, lider Elan Chalon’un ardından grubunu ikinci sırada tamamladı. Belçika Ligi’nde oynadığı 10 maçta 6 galibiyet elde eden Antwerp Giants, maç eksiğiyle beşinci sırada yer alıyor. Kadrosunda birçok ABD’li oyuncu bulunduran Belçika ekibinin en önemli hücum silahı ise geçtiğimiz sezon Bornova’da forma giyen ABD’li skorer guard Michael Roll. ABD’li forvet Darnell Wilson ve yine ABD’li oyun kurucu Timothy Black de Antwerp ekibinin dikkat edilmesi gereken diğer isimleri olarak göze çarpıyorlar. Bu arada temsilcimiz, geçtiğimiz sezon da EuroChallenge Cup ikinci turunda Antwerp Giants ile aynı grupta yer almış, Belçika'daki maçı uzatma sonunda 82-89 temsilcimiz kazanırken, İzmir'deki maçı ise 80-86 ile Belçika ekibi kazanmıştı..

İlk turda H Grubu’nda yer alan Alman ekibi Artland Dragons, grubunda oynadığı 6 maçta 5 galibiyet elde ederek, H Grubu lideri olarak üst tura çıkmaya hak kazandı. Beko Bundesliga’da oynadığı 12 maçtan 8 galibiyet elde eden Artland, Euro Cup ön elemesinde Gran Canaria’ya elenerek EuroChallenge Cup’a katılmıştı. Özellikle iç saha maçlarında yüksek tempo ile sonuca gitmeye çalışan Artland Dragons’un kadrosunda, eski Pınar Karşıyakalı David Holston da yer alıyor. Skor dağılımı konusunda dengeli bir ekip olan Artland Dragons’un öne çıkan isimleri ise, David Holston ile birlikte; ABD’li forvet Nathan Peavy, ABD’li pivot Anthony King ve ABD’li skorer guard Anthony Hilliard. İlginç bir detay ise Alman ekibinin oyun kurucu pozisyonunda, TBL tecrübesi olan iki guard David Holston ve Goran Jeretin’in forma giymesi..

İlk turda F Grubu’nda yer alan Rus ekibi Triumph Lyuberts ise, grubunda oynadığı 6 maçta 4 galibiyet elde ederek, grubu lider tamamladı. Son maçta temsilcimiz Olin Edirne’ye mağlup olan Rus ekibi, son dönemde sıkıntılı bir süreç geçiriyor. Rus Ligi’nde oynadığı 4 maçtan 1 galibiyet çıkartabilen Triumph, Baltık Ligi’nde ise oynadığı 6 maçtan 4 galibiyet çıkartmayı başardı. Oldukça genç bir kadroya sahip olan Triumph’un kadrosunda ise sadece 3 yabancı yer alıyor. Rus ekibinin en önemli hücum silahı, geçtiğimiz sezonu Asvel’de geçiren ABD’li power forvet Davon Jefferson. Hücum potansiyeli çok fazla olan ABD’li oyuncu, yarattığı eşleşme sorunu nedeniyle temsilcimizin en fazla dikkat etmesi gereken isim durumunda. Kanadalı pivot Kyle Landry ve efsane guard Vasily Karasev’in oğlu olan 18 yaşındaki genç forvet Sergey Karasev de Moskova ekibinin öne çıkan diğer isimleri. Bu sezon öncesi birçok temsilcimiz ile hazırlık maçları yapan Rus ekibi, özellikle dinamik ve oyundan kopmayan yapısıyla öne çıkan tempolu bir takım olarak göze çarpıyor..


Temsilcimizin L Grubu’ndaki maç programı ise şöyle;

10 Ocak 2012 Salı
Triumph Lyubertsy – Pınar Karşıyaka

17 Ocak 2012 Salı
Pınar Karşıyaka – Antwerp Giants

24 Ocak 2012 Salı
Pınar Karşıyaka – Artland Dragons

31 Ocak 2012 Salı
Pınar Karşıyaka – Triumph Lyubertsy

21 Şubat 2012 Salı
Antwerp Giants – Pınar Karşıyaka

28 Şubat 2012 Salı
Artland Dragons – Pınar Karşıyaka
Pınar Karşıyaka'nın Rakipleri Belli Oldu Pınar Karşıyaka'nın Rakipleri Belli Oldu Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:15 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.