Advertisement

Eksik Telekom, Aliağa'ya Direnemedi (59-78)

Beko Basketbol Ligi'nin 8. hafta mücadelesinde Aliağa Petkim, deplasmanda karşılaştığı Türk Telekom'u 59-78'lik skorla mağlup ederek ligdeki beşinci galibiyetini elde etti. Bu sonuçla Türk Telekom da haftayı beş galibiyetle kapattı..

Türk Telekom'da sakatlıkları bulunan Darius Washington ve Simas Jasaitis ile birlikte, lokavtın sona ermesiyle takımdan ayrılan Mehmet Okur bu maçta forma giymediler. Deneyimli oyuncu Mehmet Okur'a, Türk Telekomspor Kulübü Başkanı Gökhan Bozkurt adına genel sekreter Mehmet Akif Üstündağ ile, Türk Telekom Asbaşkanı ve basketbol şube sorumlusu Celalettin Dinçer, karşılaşmadan önce birer teşekkür plâketi verdi. Aliağa Petkim'de ise hafta içerisindeki antrenmanlarda yer almayan Ryan Toolson ve Branislav Ratkovica, bu maçta görev yaptılar..

Washington'ın da sakatlığı nedeniyle oyun kurucu bölgesinde bir hayli sıkıntılı olan Türk Telekom'da mücadeleye oyun kurucu olarak Muratcan Güler başladı fakat ilk bölümdeki baskılı savunma onu top kayıplarına, Türk Telekom'u da sistem dışı zorlama hücumlara zorladı. Maçın ilk bölümünde her perdeleme sonrası Aliağa Petkim guardları kolay turnike şansı bularak bir anda farkı lehlerine açmayı başardı. Türk Telekom'un etkili bir dış şutörü olmaması nedeniyle savunmada boyalı alana yoğunlaşan Aliağa Petkim, burada Kambala - Ali Karadeniz ikilisinin etkili olmasına ikili sıkıştırmalarla izin vermedi. Savunmada alınan ribaundlardan sonra uzun toplarla hızlı hücuma çıkmak isteyen Türk Telekom'un üst üste yaptığı top kayıpları ile ilk periyotta potaya yönelerek attığı kolay turnikelerle sayılar bulan Aliağa Petkim, ilk periyotu 10-19 önde kapattı. Mücadeleye oldukça kötü başlayan Bekir - Kambala ikilisinin yerine Can Uğur Öğüt ve Nedim Yücel ikilisini oyuna alan Türk Telekom coachu Timuçin Meriç, alan savunması ile de rakibinin birebirlerdeki üstünlüğünü azaltmayı başardı. Bu kez de hücumda bocalayan taraf Aliağa Petkim olurken, Nedim - Can Uğur ikilisinin sayılarıyla ev sahibi ekip farkı eritmeyi başardı. Özellikle genç guard Can Uğur Öğüt, hırslı oyunuyla ev sahibi ekibi ilk periyottaki uykudan uyandıran isim oldu. İlk yarının son dakikasına doğru 3. faulünü alan Brian Qvale, yerine girecek olan Kevinn Pinkney daha değişiklik sandalyesinde beklerken dördüncü faulünü de alınca Aliağa Petkim adına oldukça kötü geçen ikinci periyot, kötü bir şekilde de noktalanmış oldu. Maçın oldukça düşük skorlu geçen ilk yarısı, Aliağa Petkim'in 24-27'lik üstünlüğüyle noktalandı..

Üçüncü periyotta ise tam anlamıyla Aliağa Petkim fırtınası esti. Yine birebirde rakibine büyük üstünlük kuran konuk ekip oyuncuları, farkı da hızla açmaya başladı. Bu periyotun başında üst üste hatalar yapan Kambala, kenara gelirken bir daha da oyuna geri dönmedi. Zaten Türk Telekom'un hücumdaki tek üretkenliği Nedim Yücel'in bireysel çabalarıyla attığı sayılara ya da Muratcan Güler'in potaya yönelirken aldığı faullerden kaydettiği serbest atış sayılarına endeksli ilerledi. Maç boyunca ellerinden gelen desteği sergileyen "Telekomgüçlüler" taraftar grubunun "Söyleyin taraftar daha ne yapsın" tezahüratı, skorun 31-51'e geldiği dönemlerde bir hayli manidar oldu. İlk yarıda sayı atamayan Ümit Sonkol, ikinci yarıda Aliağa Petkim'in birinci skor opsiyonu olmaya başladı. Deneyimli power forvet, hem içeriden hem de dışarıdan bulduğu isabetlerle farkın açılmasında başrol oynayan isimdi. Tabi Türk Telekom'un yeniden alan savunmasına dönmesi biraz rüzgârını dindirdi konuk ekibin. Son çeyreğe girilirken skor da 38-60'a geldi fakat Aliağa Petkim'in iki pivotu Qvale ve Pinkney, son periyota dörder faulle girdiler.

Son periyota iyi başlayan taraf ise Türk Telekom oldu. Muratcan Güler'in insiyatif alarak penetre ile kullandığı hücumlarda, eşleştiği Toolson ve Pertev'e kurduğu üstünlük, Nedim Yücel'in de boyalı alandaki gayretleriyle birleşince ev sahibi ekip farkı da 10 sayıya kadar indirdi. Bu bölümde her topa atlayan Can Uğur Öğüt'ün çabalarının da hakkını vermek gerek elbette. Hatta bir pozisyonda dışarı çıkan topa attığı kaleci plonjonundan sonra benchteki arkadaşının üzerine uçması da ev sahibi ekip taraftarından uzun süre alkış aldı. Fakat periyotun ikinci bölümünde ise kontrol yine konuk ekibe geçti. Bu bölümde topu iyi paylaşan Aliağa Petkim, Ümit Sonkol ve Ersin Görkem ile bulduğu üçer sayılık basketlerle farkı yeniden 20 sayı civarına çıkarttılar. Maç boyunca rakibine ribaundlarda büyük üstünlük kuran Aliağa Petkim'de özellikle son bölümde Ümit Sonkol üst üste aldığı hücum ribaundları ile rakibinin direncini kırmayı başardı. Aliağa Petkim bu maçta, 27'si hücum ribaundu olmak üzere toplam 50 ribaund aldı ki, bu şartlarda karşıdaki takımın kazanması da mucize olur sanırım. Çünkü Türk Telekom'un bu maçta aldığı savunma ribaundu sayısı 25'ti.

Türk Telekom'da ciddi bir saha içi organizasyon sıkıntısı göze çarpıyor. Çok kısa bir süre içerisinde bir oyun kurucu takviyesi gelecektir Ankara ekibi adına. Bir diğer düşündürücü konu ise geçtiğimiz sezon ligi domine eden iki deneyimli uzun; Kaspars Kambala ve Ali Karadeniz'in tanınmayacak halde kötü oynaması. Bu iki yıldız isim de hem güçsüz (o heybetli görüntülerinin aksine) hem de isteksiz görüntü çiziyor ilginç bir şekilde. Aliağa Petkim ise hedefleri yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ratkovica'nın takımı çok iyi organize etmesi, deneyimli oyuncular Ersin Görkem ve Ümit Sonkol'un da kritik bölümlerde sorumluluk alarak ekstra katkılar yapması, coach Burak Bıyıktay'ın elini güçlendiren önemli detaylar. Kısa bir süre sonra, İzmir ekibiyle ilgili de tıpkı geçen Hacettepe Üniversitesi'yle ilgili yazdığım analiz yazısınının benzeri bir yazı yazmayı düşünüyorum, orada daha detaylı şekilde paylaşabilirim Aliağa Petkim ile ilgili gözlemlerimi..


SALON: Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran – Mehmet Serdar Ünal – Ozan Çakar

TÜRK TELEKOM (59): Muratcan Güler 16 (8 ribaund- 4 asist), Nedim Yücel 18 (10 ribaund), Ali Karadeniz 11 (4 ribaund), Bekir Yarangüme 3 (3 ribaund- 2 asist), Barış Gökalp 3, Can Uğur Öğüt 5 (2 ribaund- 4 asist), Kaspars Kambala 3 (9 ribaund- 1 asist), Ceyhun Altay, Gökhan Karabıyık.

ALİAĞA PETKİM (78): Caner Şentürk 4 (2 ribaund), Branislav Ratkovica 10 (5 ribaund-7 asist), Pertev Öngüner 4 (1 ribaund), Ryan Toolson 19 (4 ribaund-3 asist), Ümit Sonkol 16 (14 ribaund), Buğrahan Tuncer (1 ribaund), Ersin Görkem 12 (5 ribaund-1 asist), Kevinn Pinkney 4 (7 ribaund), Orhan Hacıyeva 3 (1 ribaund), Brian Qvale 6 (7 ribaund).

1.PERİYOT: 10-19
2.PERİYOT: 14-8
3.PERİYOT: 14-33
4.PERİYOT: 21-18
Eksik Telekom, Aliağa'ya Direnemedi (59-78) Eksik Telekom, Aliağa'ya Direnemedi (59-78) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:34 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.