Advertisement

Pops Mensah-Bonsu, Beşiktaş'a Yakın

NBA'deki lokavtın sona ermesinin ardından, Deron Williams ve Semih Erden'in takımdan ayrılmasıyla birlikte transfer çalışmalarına hız veren Beşiktaş Milangaz, Gana asıllı Britanyalı power forvet Pops Mensah-Bonsu ile prensip anlaşmasına vardı..

EM-PA menajerlik şirketinin twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, oyuncunun sezon sonuna kadar geçerli olacak sözleşmesinin Siyah-Beyazlı kulübe ulaştığı bilgisi verildi. Artık son anda bir pürüz çıkmazsa Beşiktaş yönetiminin onayı ile kesin olarak sonuçlanacak bu transfer kısa bir süre içerisinde..

28 yaşındaki ve 2.06 boyundaki atletik oyuncu, geçtiğimiz sezon Fransız ekibi Asvel kadrosunda yer almış ama geçirdiği sakatlık yüzünden Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda da Britanya milli takımı kadrosunda yer almamıştı. Britanyalı oyuncu, geçtiğimiz sezon Asvel ile Fransa Ligi'nde 14 maça çıkmış ve ortalama 30.2 dakika sahada kaldığı bu maçlarda; 16.5 sayı, 9.3 ribaund ve 1.3 asist ortalamalarıyla görev yapmıştı..

2006-2011 sezonları arasında NBA'de; Dallas Mavericks, San Antonio Spurs, Toronto Raptors, Houston Rockets ve New Orleans Hornets kadrolarında yer alan Pops, NBA kariyerinde toplam 61 maçta görev yaparak; 3 sayı ve 3 ribaund ortalamaları yakaladı..

Bu arada guard pozisyonuna da bir takviye için çalışmalarını sürdüren Siyah-Beyazlılar, bir süredir gündemde olan Marko Jaric'ten olumsuz yanıt alınca yeni adaylara yöneldi. Beşiktaş Milangaz'ın gündemindeki bir numaralı isim ise 2009-2010 sezonunda Türk Telekom forması ile ülkemizde de forma giyen, şimdilerde ise EuroLeague ekiplerinden Belgacom Spirou kadrosunda yer alan ABD'li oyun kurucu Demont Mallet. 33 yaşındaki ve 1.88 boyundaki Mallet'nin, takımının TOP-16 şansı hemen hemen olmadığı için Belçika ekibinden ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Mallet'nin adı şu günlerde eski takımı Türk Telekom'la da anılıyor..
Pops Mensah-Bonsu, Beşiktaş'a Yakın Pops Mensah-Bonsu, Beşiktaş'a Yakın Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:42 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.