Advertisement

Beşiktaş Milangaz'ın Rakipleri Belli Oldu

Beşiktaş Milangaz'ın, FIBA EuroChallenge Cup ikinci tur grubundaki rakipleri belli oldu. İlk tur grubunda oynadığı 6 maçı da kazanarak ikinci turda K Grubu’nda mücadele etmeye hak kazanan temsilcimiz, bu turda; İspanyol ekibi Fuenlabrada, Çek Cumhuriyeti ekibi BK Pardubice ve Rus ekibi Nizhny Novgorod ile eşleşti..

İlk turda A Grubu’nda yer alan İspanyol ekibi Fuenlabrada, grubunda oynadığı 6 maçta 4 galibiyet elde ederek, namağlup lider olan Alman ekibi Oldenburg’un ardından grubunu ikinci sırada tamamladı. İspanya Basketbol Ligi ACB’de geride kalan 11 haftada 6 galibiyet elde eden Fuenlabrada, averajla altıncı sırada yer alıyor. Tipik İspanyol ekipleri gibi özellikle iç sahada etkili olan Fuenlabrada’nın en önemli hücum silahı ise Yeni Zelandalı yıldız şutör Kirk Penney. Deneyimli Çek forvet Lubos Barton ile birlikte, takımın pota altında mücadeleci uzunları Muhammed Sene ve Gustavo Ayon, Fuenlabrada takımının öne çıkan ve dikkat edilmesi gereken diğer isimleri..

İlk turda C Grubu’nda yer alan Çek ekibi BK Pardubice, grubunda oynadığı 6 maçta 4 galibiyet elde ederek, C Grubu ikincisi olarak üst tura çıkmaya hak kazandı. İlk turda sahasında oynadığı tüm maçları kazanan Çek ekibi, liginde ise sahasındaki 8 maçtan 7 galibiyet çıkarmayı başardı. Çek Ligi’nde geride kalan 17 haftada elde ettiği 14 galibiyet ile ikinci sırada yer alan Pardubice’nin en etkili hücum silahı ise ABD’li pivot Marcus Arnold. İyi bir sistem takımı olarak göze çarpan BK Pardubice’de öne çıkan diğer isimler ise ABD’li oyun kurucu Maurice Hampton ve Jamaika asıllı Kanadalı forvet Corey Muirhead. Grubun en zayıf takımı olarak dikkat çeken BK Pardubice, buna rağmen güçlü rakiplerine karşı iç sahada her zaman sürpriz yapabilecek bir ekip..

İlk turda D Grubu’nda yer alan Rus ekibi Nizhny Novgorod ise, grubunda oynadığı 6 maçta 4 galibiyet elde ederek, aynı puandaki Letonya ekibi BK Ventspils’in önünde grubu averajla lider tamamladı. Kadrosunda Avrupa basketbolunun önemli isimlerini barındırmasına rağmen Rus Ligi’ne istediği başlangıcı yapamayan Nizhny, geride kalan haftalarda ligde oynadığı 6 maçtan sadece 1 galibiyet çıkartarak ligin son sırasında yer almaktan kurtulamadı. Aynı zamanda VTB Ligi’nde de mücadele eden Nizhny Novgorod, burada ise oynadığı 6 maçta 2 galibiyet elde edebildi. Kadrosunda Beşiktaş'ın eski oyuncusu Michal Ignerski’yi de bulunduran Rus ekibinin en etkili hücum silahı da yine Ignerski olarak göze çarpıyor. ABD’li deneyimli guard Ernest Bremer, savunmasıyla bilinen Sırp milli oyuncu Ivan Paunic, Sırp guard Nemanja Protic ve Rus forvet Semen Antonov, Nizhny takımının dikkat edilmesi gereken isimleri. Ayrıca 2.22’lik Sırp pivot Boban Marjanovic de Nizhny Novgorod takımının kadrosunda yer alıyor..


Temsilcimizin K Grubu’ndaki maç programı ise şöyle;

10 Ocak 2012 Salı
Beşiktaş Milangaz – BK Pardubice

17 Ocak 2012 Salı
BC Nizhny Novgorod – Beşiktaş Milangaz

24 Ocak 2012 Salı
Fuenlabrada – Beşiktaş Milangaz

31 Ocak 2012 Salı
BK Pardubice – Beşiktaş Milangaz

21 Şubat 2012 Salı
Beşiktaş Milangaz – BC Nizhny Novgorod

28 Şubat 2012 Salı
Beşiktaş Milangaz - Fuenlabrada
Beşiktaş Milangaz'ın Rakipleri Belli Oldu Beşiktaş Milangaz'ın Rakipleri Belli Oldu Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:50 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.