Advertisement

Fenerbahçe Ülker, Olympiakos'u Farklı Devirdi (86-70)

Turkish Airlines EuroLeague A Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, grubundaki yedinci maçında Sinan Erdem Arena'da konuk ettiği Yunan ekibi BC Olympiakos'u 86-70'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla dördüncü galibiyetini elde eden Sarı-Lacivertliler, Bennet Cantu'nun da sahasında Caja Laboral'i yenmesiyle birlikte haftayı bu iki takımın üstünde averajla lider kapattı..

Mücadeleye; Roko Ukic, Ömer Onan, Thabo Sefolosha, James Gist ve Gasper Vidmar beşiyle başlayan temsilcimizde ABD'li guard Curtis Jerrels, kaydettiği 17 sayı ile hem takımının en skorer ismi olarak galibiyette baş rolü oynadı hem de Sarı-Lacivertli forma ile en iyi maçını çıkarttı. 14 Bin'in üzerinde taraftarının desteği ile maç boyunca çok iyi mücadele eden Fenerbahçe Ülker, ribaundlarda ve pota altı sayılarında büyük üstünlük kurduğu rakibini 17 top kaybına da zorlayarak son çeyrekte farkı lehine açmayı başardı. Bu arada NBA'deki lokavtın sona ermesi nedeniyle Sarı-Lacivertli forma ile son maçına çıkan Thabo Sefolosha'ya, Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş bir plaket ve hediye verdi..

Dev maçın skor perdesi Roko Ukic’in üçlüğüyle açılırken, Vasilis Spanoulis’ten basket faulle cevap geldi. Gasper Vidmar’ın hücum ribaundundan sonra bulduğu basketle tekrar öne geçen Sarı-Lacivertliler, bu kez de Dimitrios Katsivelis’in 3 sayılık oyununa engel olamadı. Temsilcimiz, Ömer Onan’ın devreye girmesiyle yeniden üstün duruma geldi. Konstas Papanikolau’nun üçlüğüyle skoru bir kere daha lehine çeviren konuk ekibe Thabo Sefolosha - James Gist ikilisi yanıt verdi. Georgios Printezis’in isabeti ise ilk periyodun sonucunu belirledi: 16-17. Yunan takımı ikinci çeyreğe Martynas Gecevicius’un üçlüğüyle girdi. Ardından 4. faulünü alan Gasper Vidmar yerini Oğuz Savaş’a bırakırken, Kyle Hines’ın serbest atışları farkı 6’ya çıkardı. Gecevicius’un ikinci üçlüğü ve Marko Keselj’in hızlı hücumdaki turnikesiyle üstünlüğünü koruyan konuk ekip karşısında Curtis Jerrells sorumluluk aldı. Fenerbahçe Ülker bitime 2 dakika 16 saniye kala Oğuz Savaş ve Bojan Bogdanovic’in de katkısıyla 36-32 öne geçti. Son dakikaya da 5 sayı sığdıran temsilcimiz soyunma odasına 42-36 avantajlı gitti.

Olympiacos üçüncü periyodun başında bulduğu basketlerle farkı 2’ye düşürdü. Hemen toparlanan Fenerbahçe Ülker’de Roko Ukic, James Gist ve Gasper Vidmar’ın arka arkaya isabetleri 8-0’lık seriyi beraberinde getirdi. Fark çift hanelere yükseldikten sonra Yunanistan temsilcisi Kalin Lucas’ın üçlüğüyle nefes alırken, Ukic güzel bir turnikeyle durumu 52-43 yaptı. Oğuz Savaş ile sayı üretmeye devam eden Sarı-Lacivertlilerde Vidmar 5 faulle oyun dışı kaldı. Konuk ekip, çeyrek sonunda Marko Keselj’in üçlüğü ve Vasilis Spanoulis’in turnikesiyle farkı 3’e indirdi: 59-56. Fenerbahçe Ülker final periyoduna Curtis Jerrells’ın skorer oyunuyla girdi ve Kyle Hines’ın çabasına rağmen skoru 70-60’a getirmeyi bildi. Georgios Printezis’in gayretiyle arayı kapatmaya çalışan Yunanistan temsilcisine yanıt veren isim Roko Ukic’ti. Son 2 dakikaya 9 farkla üstün giren Sarı-Lacivertliler, savunma direncini daha da artırıp rakibini top kayıplarına zorladı ve Ömer Onan’ın hızlı hücum basketiyle rahatladı. Gecenin son basketi de Ömer’den geldi ve Fenerbahçe Ülker kritik sınavdan 86-70’lik galibiyetle ayrıldı.

Temsilcimiz grubundaki sekizinci maçında, Fransız ekibi SLUC Nancy ile 7 Aralık 2011 Çarşamba günü saat 22:00'de deplasmanda karşı karşıya gelecek..


SALON: Sinan Erdem Arena

HAKEMLER: Guerrino Cerebuch (İtalya), Miguel Perez (İspanya), Vicente Bulto (İspanya)

FENERBAHÇE ÜLKER (86): Roko Ukic 16 (3 ribaund- 2 asist), Curtis Jerrells 17 (3 ribaund- 5 asist), Ömer Onan 11, Gasper Vidmar 6 (1 ribaund), Kaya Peker (3 ribaund), James Gist 7 (7 ribaund), Oğuz Savaş 9 (3 ribaund- 1 asist), Thabo Sefolosha 6 (6 ribaund- 2 asist), Bojan Bogdanovic 8 (1 ribaund), Emir Preldzic 6 (2 ribaund- 1 asist)

BC OLYMPIAKOS (70): Kyle Hines 14 (7 ribaund- 2 asist), Kalin Lucas 13 (3 ribaund- 2 asist), Pero Antic (1 ribaund), Vasilis Spanoulis 7 (2 ribaund- 4 asist), Matt Howard, Marko Keselj 5 (3 ribaund), Michalis Pelekanos 2 (1 ribaund), Martynas Gecevicius 7 (2 asist), Andreas Glyniadakis 8 (2 ribaund), Georgios Printezis 6 (3 ribaund- 4 asist), Konstas Papanikolau 5 (2 ribaund), Dimitrios Katsivelis 3 (1 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 16-17
2.PERİYOT: 25-17
3.PERİYOT: 17-20
4.PERİYOT: 27-14

Özet: Tbf
Fenerbahçe Ülker, Olympiakos'u Farklı Devirdi (86-70) Fenerbahçe Ülker, Olympiakos'u Farklı Devirdi (86-70) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:37 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.