Advertisement

Preldzic'e 3 Maç Ceza

TBF Disiplin Kurulu, yaptığı toplantının ardından 8 dosyayı karara bağladı. Kurul, Beko Basketbol Ligi'ndeki 2 dosya hakkında da kararlar aldı. Fenerbahçe Ülker'in milli oyuncusu Emir Preldzic, 3 maç müsabakalardan men cezası aldı. Yıldız oyuncu böylelikle, Sarı-Lacivertlilerin oynayacağı; Banvit, Galatasaray Medical Park ve Hacettepe Üniversitesi maçlarında forma giyemeyecek..

TBF Disiplin Kurulu tarafından açıklanan gerekçeli kararda şu ifadeler yer aldı;
"..müsabakanın 3. periyodunun bitimine 2.42 dakika kala Fenerbahçe Ülker sporcusu Emir Preldzic’in, aleyhine verilen faul kararına aşırı derecede itiraz ettiği ve teknik faul ile cezalandırıldığı, bu esnada itirazlarını sürdürerek müsabakanın baş hakemine vücuduyla çarparak diğer yardımcı hakeme küfürlü sözler söylediği ve neticesinde diskalifiye edildiği anlaşılmaktadır. Olay resmi raporların yanı sıra CD kaydıyla da vuzuha kavuşmuştur.

Dosya yukarıdaki şekilde değerlendirilerek;
Fenerbahçe Ülker sporcusu Emir Preldzic’in eylemine uyan Disiplin Yönergesi’nin 36.maddesi gereğince, kendisinin 3 (ÜÇ) MAÇ MÜSABAKALARDAN MEN VE 5.000-TL PARA CEZASI ile tecziyesine, iş bu kararın ilgiliye tebliğine, Disiplin Yönergesinin 51. maddesi çerçevesinde para cezasının 30 gün içinde ödenmesi gerektiğinin bildirilmesine oy birliği ile karar verildi."

TBF Disiplin Kurulu ayrıca, Türk Telekom - Banvit maçı öncesi ev sahibi takım taraftarlarının salonda davul çalması nedeniyle, Ankara ekibine de 1.000 TL para cezası verildiğini açıkladı..
Preldzic'e 3 Maç Ceza Preldzic'e 3 Maç Ceza Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:08 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.