Advertisement

Banvit'in Rakipleri Belirlendi

ULEB Euro Cup'taki tek temsilcimiz olan Banvit'in TOP-16 turundaki rakipleri belli oldu. E Grubu'nda oynadığı 6 maçtan 4 galibiyet elde ederek averajla lider olan temsilcimiz, bu turda ise K Grubu'nda; Rus ekibi Spartak St.Petersburg, Karadağ ekibi Buducnost Voli ve Sloven ekibi Krka Novo Mesto ile mücadele edecek. Grubu ilk 2 sırada tamamlayan takımlar ise üst tura yükselecekler..

İlk turda G Grubu'nda yer alan Rus ekibi Spartak Saint Petersburg, grubunda oynadığı 6 maçı da kazanarak namağlup lider olarak TOP-16 turuna kalmaya hak kazandı. Rus Ligi'nde oynadığı 5 maçta 3 galibiyet çıkartarak averajla 4. sırada yer alan Spartak, VTB Ligi'nde ise oynadığı 7 maçı da kazanarak B Grubu'nda lider durumda bulunuyor. İç sahada oldukça etkili bir takım olan Spartak St. Petersburg'u deneyimli Sloven coach Jurij Zdovc çalıştırıyor. Rus ekibinin en önemli oyuncusu ise ABD'li point guard Patrick Beverley. İsrailli skorer Yotam Halperin, Olympiakos'tan alınan Yunan pivot Loukas Mavrokefalidis ve Rus power forvet Valery Likhodey, Spartak'ın öne çıkan isimleri olarak göze çarpıyor. Geçtiğimiz sezon kadrosunda çok daha önemli yıldızlar bulunduran fakat bu sezon öncesi birçok oyuncusu ile yollarını ayıran Spartak, bu sezon kurduğu sert kadro ile daha mücadeleci ve daha iyi bir "takım" görüntüsünde. Spartak St. Petersburg, mevcut görüntüsüyle hem grubun hem de kupanın favorileri arasında gösteriliyor..

İlk turda F Grubu'nda yer alan Sloven ekibi Krka Novo Mesto, elde ettiği 4 galibiyetle namağlup lider Lietuvos Rytas'ın ardından ikinci sırada yer alarak üst tura yükselmeye hak kazandı. Henüz Slovenya Ligi'nde maç yapmayan Krka, Adriyatik Ligi'nde ise oynadığı 11 maçta 4 galibiyet alabildi. ABD'li guard Mustafa Abdul-Hamid ile birlikte genç forvet Zoran Dragic, Krka'nın en önemli isimleri olarak göze çarpıyor. Bir dönem Beşiktaş forması da giyen skorer guard Jimmy Baxter ve deneyimli power forvet Jure Balazic ise takımın öne çıkan diğer isimleri. Kadrosunda sadece 3 yabancı bulunan Krka Novo Mesto, kadro kalitesi olarak çok üst düzey bir takım olmasa da, fundamental olarak oldukça iyi sayılabilecek bir ekip. Buna rağmen özellikle Adriyatik Ligi'nde oynadığı tüm önemli maçlarda mağlubiyetler alan Krka Novo Mesto, grubun en zayıf takımı ve grupta sürpriz yapma adına mücadele edecek bir ekip görüntüsünde..

İlk turda H Grubu'nda yer alan Karadağ ekibi Buducnost Voli, grubunda oynadığı 6 maçta 3 galibiyet elde ederek lider Alba Berlin'in ardından TOP-16'ya yükselmeye hak kazandı. Henüz Karadağ Ligi'nde maç yapmayan Buducnost, Adriyatik Ligi'nde ise iyi bir performans sergileyerek oynadığı 12 maçta 8 galibiyet çıkarmayı başardı. Kadrosunda genelde Karadağlı ve Sırp oyuncular bulunan Buducnost, EuroLeague ön elemesinde Lietuvos Rytas'a elenerek Euro Cup'a katılmıştı. Takımın en önemli ismi olan Karadağlı genç pivot Nikola Vucevic'in lokavt sonrası NBA'e dönmesiyle birlikte önemli bir güç kaybeden Karadağ ekibinin en önemli hücum silahı ise Sırp forvet Cedomir Vitkovac. Kanadalı oyun kurucu Jermaine Anderson ile birlikte, geçtiğimiz sezon Hemofarm formasıyla Beşiktaş karşısında önemli maçlar çıkartan Sırp skorer guard Bojan Krstovic, Buducnost'un öne çıkan diğer isimleri olarak göze çarpıyor. Özellikle pota altında nispeten zayıf bir takım görüntüsünde olan Buducnost, buna rağmen şutör bir takım (uzunları da dahil) olarak dikkatleri çekiyor. Buducnost, Krka ile Adriyatik Ligi'nde oynadığı maçı 84-80'lik skorla kazanmıştı..
Banvit'in Rakipleri Belirlendi Banvit'in Rakipleri Belirlendi Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:23 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.