Advertisement

Hacettepe, Beşiktaş'ı Eli Boş Gönderdi (Maç Analizi)

Beko Basketbol Ligi'nin 11. hafta mücadelesinde Hacettepe Üniversitesi, Ankara Spor Salonu'nda konuk ettiği Beşiktaş Milangaz'ı 81-80'lik skorla mağlup ederek ligdeki beşinci galibiyetini elde etti. Geçtiğimiz hafta Galatasaray Medical Park'ı mağlup ederek önemli bir galibiyet alan Beşiktaş Milangaz ise, bu sonuçla haftayı sekiz galibiyetle noktalamış oldu..

Ev sahibi Hacettepe Üniversitesi bu maça tam kadro çıkarken, konuk ekipte ise sakatlığı süren Marcelus Kemp maç kadrosunda yer almadı. Takımla birlikte ısınmalara katılan Mehmet Yağmur ise hazır olmadığı gerekçesiyle bu maçta görev yapmadı. Mücadeleye ev sahibi ekip; Sherron Collins, Murat Kaya, Melvin Sanders, Ricardo Marsh ve Hüseyin Beşok beşiyle başlarken, konuk ekip ise; Can Akın, David Hawkins, Serhat Çetin, Ersin Dağlı ve Pops Mensah Bonsu beşiyle karşılaşmaya başladı..

Mücadelenin ilk bölümünde etkili olan taraf ev sahibi Hacettepe Üniversitesi oldu. Sherron Collins'in perde sonrası boş turnikeleri ve isabetli dış atışları ile skorda bir anda öne fırlayan Mor-Beyazlılar, bu bölümde rakibinin savunma zaaflarını iyi değerlendirdi. Can Akın'ın savunması karşısında skor üretmekte zorlanmayan Collins'e önce Sanders ardından da Marsh'tan destek gelince, ev sahibi Hacettepe Üniversitesi oyundaki üstünlüğünü bu bölümde skor üstünlüğüne de çevirdi. Serhat Çetin ve Pops Mensah Bonsu ile bir seri yakalayan Beşiktaş Milangaz, periyotun son bölümünde boyalı alanda yardım savunması getirse de, her iki takımın da hücumda öne çıktığı ilk periyot Zoran Erceg'in son saniye üçlüğüyle konuk ekibin 25-27'lik üstünlüğüyle noktalandı. İkinci periyota da hızlı giren yine Hacettepe Üniversitesi olurken, burada yakalanan 9-2'lik seri de yine farkın ev sahibi lehine açılmasını sağladı. Bu bölümde yine Ricardo Marsh'ın fiziksel avantajını kullanarak kazandırdığı sayılar gelirken, Amaning'in üst üste 3 steps yapması ise rüzgârın yeniden ters esmesini sağladı. Kaptan Hawkins ve Can Akın ile birlikte serbest atış sayılarıyla farkı yeniden kapatan Beşiktaş Milangaz, 40-35 geride olduğu bölümün ardından önemli bir seri yakalamayı başardı. Kısa süreli denenen alan savunması ile birlikte rakibini top kayıplarına zorlayan Siyah-Beyazlılar, yine Zoran Erceg'in periyot biterken kaydettiği üçlük isabeti ile soyunma odasına da 40-45'lik üstünlükle gitmeyi başardı..

İkinci yarıya da yine ev sahibi ekip hızlı girdi. Tabi her periyotun başında Hacettepe'nin yakaladığı bu seriler tesadüf değildi. Rakibine oranla maçı daha çok isteyen Başkent ekibi, fiziksel nedenlerden ötürü diri olduğu bölümlerde yakaladığı seriyi periyot sonlarına yansıtamıyor sadece bu maçta değil ligin geri kalan bölümünde. Bu arada Sherron Collins'in hücumda sorumluluk alarak sayılar bulduğu bu maçta, onu Can Akın'ın savunması pek mümkün olmadı. Bu bölümlerde savunmada David Hawkins ile onun hızını biraz kesebildi konuk ekip, çünkü Hawkins, Collins'in fiziksel oyununa yanıt verebilecek belkide tek oyuncuydu Siyah-Beyazlılarda. Fakat Collins'in baskılı savunma ile karşılaştığı bu devrede ise sorumluluk alan isim Murat Kaya oldu. Oyunu onun üzerinden kuran Hacettepe, içeride de Marsh'ın rakiplerine kurduğu üstünlüğü iyi değerlendirmeyi başardı. Bu bölümde rakibine birebirlerde yanıt vermeyen Beşiktaş Milangaz'ın aslında alan savunması denemesi belki çözüm olabilirdi ama coach Ergin Ataman bu sezon çok zorda kaldığı maçlarda bile (örneğin Euro Cup'taki Dexia maçı) alan savunmasını pek tercih etmiyor. Üçüncü periyotta hücumda bir türlü organize olamayan Beşiktaş Milangaz karşısında Hacettepe Üniversitesi son periyota 67-62'lik üstünlükle girdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında hiç oyuna girmeyen genç guard Kartal Özmızrak ile son periyota başlayan Beşiktaş Milangaz (onun da eli sargılıydı, sağlam olduğu söylenemez yani), rakibinin baskılı savunması karşısında beklenildiği gibi yine organizasyon dışı ve tamamen bireysel çabalara yönelik hücumlarına devam etti. Collins ve Murat ile sayılar bulan rakibine Hawkins'in sorumluluk alarak kaydettiği basketlerle yanıt veren Beşiktaş Milangaz, oldukça dar bir rotasyonla oynamanın da etkisiyle savunmada pek gayret göstermedi. Buna karşın Hacettepe'nin basit top kayıpları nedeniyle de skor son bölümde yeniden dengeye geldi. Bonsu ve Serhat'ın potaya yönelerek bulduğu sayılara Marsh ve Murat'ın sayılarıyla yanıt veren Hacettepe Üniversitesi, deneyimli kaptanı Hüseyin Beşok'un da önce üçlük ardından serbest atış isabetleri ile skor bulmaya devam etti. Erceg ve Bonsu ile sayılar bularak son 50 saniyeye 79-80'lik üstünlükle giren Beşiktaş Milangaz, bitime 31 saniye kala savunmadaydı. Bu hücumda Collins ile turnikeden faydalanamayan ancak seken topu Sanders ile alarak önce Murat'a ardından da kaptan Hüseyin Beşok'a kazandıran ev sahibi ekip, deneyimli oyuncunun bitime 11 saniye kala Erceg'in üzerinden attığı fade-away basketi ile maçta 81-80 öne geçmeyi başardı.

Maçtaki son 11 saniye için mola alan Ergin Ataman, muhtemelen yine Armia maçındaki (izleyenler hatırlayacaktır) son seti çizdi takımına. Sahadaki beş içerisinde en güvenilir el olan kaptan Hawkins'in 4 faullü Sanders karşısındaki birebirinden faydalanmak elbetteki en akıllı seçimdi konuk ekip adına. Fakat nedendir bilinmez Pops Mensah ve Zoran Erceg perdeleme yapmak yerine kenarlara çekilerek koridori açmayı tercih ettiler. Fakat Hawkins'in reverse hareketi sonrası karşısına çıkan Amaning (ki yardıma gelmekte 1 saniye geç kalsa, top içerideki bomboş Bonsu'ya inecekti) topa müdahale edince Hawkins kaybetmek üzere olduğu topu üç sayı çizgisinin gerisine çıkan Zoran Erceg'e doğru gönderdi. Erceg'in şutuna el kaldıran Önder Külçebaş'ın üzerinden attığı şut ise bir basket atma isteği değil tamamen faul almaya yönelik bir hareketti ve böyle olunca elden dengesiz çıkan şut sayı olmadı ve Hacettepe Üniversitesi bu çekişmeli maçtan 81-80'lik galibiyetle ayrılmayı başardı..

Hiç kuşkusuz ki Beşiktaş Milangaz bu maça mental olarak yeterince hazırlanmamıştı. Buna birde dar rotasyon eklenenince (Serhat hiç oyundan çıkmadı, Hawkins 39, Can Akın 36 dakikadan fazla oyunda kaldı) hesapta olmayan bir mağlubiyet aldı Siyah-Beyazlılar. Maçı rakibine oranla çok daha isteyen taraf olan Hacettepe Üniversitesi ise fiziksel dezavantajları nedeniyle zora soktuğu maçı yine de kazanarak artık ligde kalma değil, play-off'a kalma hesapları yapma konumuna geldi..


SALON: Ankara Arena

HAKEMLER:Mehmet Keseratar-İsmail Aydın-Tunçtan Durmuşcan

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (81):Derya Yannier (3 ribaund-4 asist), Onur Altınmakas, Murat Kaya 14 (3 ribaund-7 asist), Önder Külçebaş, Sherron Collins 17 (1 ribaund-2 asist), Hüseyin Beşok 12 (4 ribaund), Ricardo Marsh 23 (4 ribaund), Matthew Amaning 3 (3 ribaund-1 asist), Melvin Sanders 12 (10 ribaund-1 asist).

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ (80): Barış Hersek 2 (2 ribaund), Kartal Özmızrak, Zoran Erceg 13 (3 ribaund-3 asist), Can Akın 10 (3 ribaund-1 asist), Serhat Çetin 16 (1 ribaund-4 asist), David Hawkins 17 (5 ribaund-7 asist), Ersin Dağlı 5 (8 ribaund), Pops Mensah-Bonsu 17 (8 ribaund-2 asist).

1.PERİYOT: 25-27
2.PERİYOT: 15-18
3.PERİYOT: 27-17
4.PERİYOT: 14-18
Hacettepe, Beşiktaş'ı Eli Boş Gönderdi (Maç Analizi) Hacettepe, Beşiktaş'ı Eli Boş Gönderdi (Maç Analizi) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:56 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.