Advertisement

Ligde 10. Haftanın Ardından

Beko Basketbol Ligi'nde 10. hafta heyecanı, geçtiğimiz hafta sonunda oynanan maçlarla yaşandı. Haftanın en kritik maçında Beşiktaş Milangaz, Sinan Erdem Arena'da konuk ettiği Galatasaray Medical Park'ı 73-65 mağlup ederken, lider Anadolu Efes ise Antalya Büyükşehir Belediyesi deplasmanında galibiyete uzatma periyotu sonunda ulaşabildi..

Ligde haftanın açılış mücadelesinde 17 Aralık Cumartesi günü Fenerbahçe Ülker, Sinan Erdem Spor Salonu’nda konuk ettiği Olin Edirne’yi rahat bir oyunla 80-63’lük skorla mağlup etti. Sezonun formda ekiplerinden Aliağa Petkim, Edip Burhan Spor Salonu’nda konuk olduğu Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 89-82 ile geçerken, son haftaların flaş ekibi Banvit ise, Ankara Spor Salonu’nda karşılaştığı Türk Telekom’u 84-60'lık skorla geçmeyi başardı. Play-Off yarışında olan iki ekibin mücadelesinde ise Pınar Karşıyaka, Erdemir’i 80-71’lik skorla mağlup etmeyi başardı..

Beşiktaş Kulübü'nün isteği üzerine Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan derbi mücadelesinde ise Beşiktaş Milangaz, üç yabancısı; Hawkins, Erceg ve Bonsu'nun toplam 50 sayı attığı maçta Galatasaray Medical Park’ı 73-65 ile geçerek çok önemli bir galibiyete imza attı. Cumartesi günü oynanan fakat ikinci periyotta yaşanan skorboard arızası nedeniyle 18 Aralık Pazar günü kaldığı yerden devam eden maçta Tofaş, Hayri Gür Spor Salonu’nda konuk olduğu Trabzonspor’u 78-72'lik skorla mağlup ederken, lider Anadolu Efes ise Atatürk Spor Salonu’nda Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni uzatma sonunda 106-102 ile geçmeyi başardı. Alt sıralardan kurtulmak isteyen iki ekibin mücadelesinde ise Hacettepe Üniversitesi, deplasmanda karşılaştığı Bandırma Kırmızı’yı 74-68’lik skorla mağlup ederek Play-Off umutlarını yeniden yeşertmeyi başardı..

Beko Basketbol Ligi’nde 10.haftanın toplu sonuçları ise şu şekilde:

Fenerbahçe Ülker: 80 – Olin Edirne: 63
Mersin Büyükşehir Belediyesi: 82 – Aliağa Petkim: 89
Trabzonspor: 72 – Tofaş: 78
Türk Telekom: 60 – Banvit: 84
Pınar Karşıyaka: 80 – Erdemir: 71
Beşiktaş Milangaz: 73 – Galatasaray Medical Park: 65
Bandırma Kırmızı: 68 – Hacettepe Üniversitesi: 74
Antalya Büyükşehir Belediyesi: 102 – Anadolu Efes: 106
Ligde 10. Haftanın Ardından Ligde 10. Haftanın Ardından Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:34 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.