Advertisement

Antalya'dan Kritik Galibiyet (Maç Analizi)

Ligde son iki haftada aldığı iki kritik galibiyetin ardından düşme hattından biraz da olsa uzaklaşan Hacettepe Üniversitesi, Beko Basketbol Ligi'nin 9. haftasına galibiyetsiz giren Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni Ankara Spor Salonu'nda konuk etti. Bu zorlu maçta gülen taraf ise 76-79'luk skor ile Antalya ekibi oldu..

Mücadeleye ev sahibi ekip; Sherron Collins, Murat Kaya, Melvin Sanders, Ricardo Marsh ve Önder Külçebaş beşiyle başlarken, konuk ekip ise; Anthony Fisher, Melih Mahmutoğlu, Kedrick Brown, Rasim Başak ve DeAngelo Casto beşiyle karşılaşmaya başladı..

İlk bölüme taraftarlarının da desteği ile hızlı giren taraf Hacettepe Üniversitesi oldu. 7-0'lık seri ile bir anda farkı lehine açan ve rakibine mola aldıran Ankara ekibi, ardından ise Fisher - Melih ikilisin dış şutlarına engel olamadı. Bu iki oyuncunun, çoğu el üstü olan şutlarının ardından yakalanan seri ile skorda denge sağlanırken, kalan bölümde Marsh - Amaning ikilisinin yanı sıra Murat Kaya'nın da skor katkısı ile ilk periyot Hacettepe Üniversitesi'nin 22-21'lik üstünlüğüyle geçildi. İkinci periyotta ise üstün olan taraf Antalya ekibi oldu. Tofaş ve Trabzonspor maçlarının aksine bu kez tempoyu iyi ayarlayamayan Hacettepe Üniversitesi, doğal olarak da Marsh - Amaning ikilisini pek fazla hareketli olarak topla buluşturamadı. Konuk ekip ise hızlı hücumlarda daha dengeli olan taraftı. Hakemlerin birkaç tartışmalı kararı ile birlikte momentum tekrar konuk ekibe geçti. İkinci çeyrekte daha çok serbest atış sayılarıyla skor bulan Antalya ekibi, Fisher ve Brown'ın hücum etkinliği, Rasim'in de faul isabetleri ile farkı hızla açmayı başardı. Collins'in penetre, Marsh'ın da birebir sayıları ile farkı eriten Ankara ekibi, Murat Kaya'nın son saniye üçlüğü ile ilk yarı biterken skoru da 37-48'e getirerek farkı 11'e indirdi..

İkinci yarıya da yine hızlı giren taraf Hacettepe Üniversitesi oldu. Zaten diri olduğu bölümde form düzeyi olarak çok daha üstün oluyordu Ankara ekibi ama kilit oyuncularının yeterli katkıyı verememesi nedeniyle maç içerisinde çok fazla da diri kalamadı. Guardlara yapılan baskılı savunma ile farkı da kapatmayı başaran Hacettepe Üniversitesi, ardından yine Melih'in ve Fisher'ın sayılarına engel olamadı. Brown - Casto ikilisinin potaya yönelerek kaydettiği sayılarla da yine aradaki sayı farkı konuk ekip lehine artmaya başladı. Son periyota 57-62 geride giren Hacettepe Üniversitesi'nde Murat Kaya'nın sorumluluk alarak kaydettiği basketler aradaki sayı farkını indirirken, konuk ekibin pota altında Jelovac - Bora ikilisine dönmesiyle de pota altı üstünlüğü de ev sahibi ekibe geçti. Çünkü Marsh, eşleştiği Jelovac'a göre çok daha güçlü, Amaning ise eşleştiği Bora'ya göre çok daha atletikti. Bununla birlikte Collins'in de hücumda devreye girmesinin ardından Hacettepe Üniversitesi skoru 69-68'e getirerek uzun bir aranın ardından öne geçmeyi başardı. Tekrar Rasim - Casto ikilisini pota altı rotasyonuna alan Sakota, bu bölümde yine maça başladığı beşe döndü. Kalan bölümde Collins - Murat ve Fisher - Rasim arasında geçen hücum düellosunda Fisher faktörü biraz ağır basınca farkı da lehine açmayı başardı konuk ekip. Serbest atış çizgisinde rakibinden iki katı fazla atış kullanan Antalya Büyükşehir Belediyesi, bunu da avantaja çevirmeyi başardı. Tıpkı ilk yarının sonunda Murat Kaya'nın attığı gibi, maçın sonunda da Collins'in üçlüğü gelse de bu sadece skoru 76-79'a getirdi fakat galibi değiştirmedi..

Hacettepe Üniversitesi'nde Murat Kaya dışında yerli oyunculardan beklenen katkı pek gelmedi. Onur Altınmakas ve Önder Külçebaş'ın savunmadaki gayretleri de sonucu değiştirmeye yeterli olmadı. Derya Yannıer, Özgür Adıgüzel ve Hüseyin Beşok üçlüsünün de çok kötü bir maç çıkardıklarının altını çizmek gerek. Bu maçtan alınacak bir galibiyetle düşme hattından tamamen uzaklaşıp artık Play-Off hesaplarına bile girebilecek olan Hacettepe Üniversitesi, kazanmaya yetecek bir oyun da maç boyunca sergileyemedi. Düşük tempo, az pas, zorlama şutlar ve ribaundlarda yaşanan sıkıntılar nedeniyle son iki haftanın aksine yeniden bir başa dönüş yaşandı diyebiliriz Mor-Beyazlı ekip adına..

Antalya Büyükşehir Belediyesi adına ise adeta son şans olarak bakılan maç, sistemsel başarıdan ziyade bireysel performanslarla kazanıldı. Maça oyun kurucu olarak başlayan Fisher, bu maçı oyundan hiç çıkmadan tamamladı. Melih ve Gökper'in değişmeli olarak oynadığı bölümde Fisher, Gökper'in top getirdiği kısımlarda 2 numaraya kayarak saha içerisinde aktif dinlenmeye geçti bir nevi. Bu bölümde de şutör özelliğini kullandı yıldız oyuncu. Melih'in oyunda olduğu bölümde ise tekrar oyun kurucu rolüne geçiyordu ABD'li guard. Zaten onu kenara alabilecek lüksü de yoktu coach Sakota'nın. DeAngelo Casto ise iyi niyetli ama tecrübesiz bir oyuncu olarak göze çarptı. İyi bir ribaund sezgisi var fakat hücumda çok basit hatalar da yaptı maç boyunca. Rasim çok düşük yüzdeli şut attığı maçta takımına serbest atışlardan katkı sağlarken, çabukluğunu iyi kullanan Kedrick Brown da eşleştiği Sanders'a üstünlük kurmayı başardı.

Melih Mahmutoğlu için ise ekstra birşeyler söylemek gerek elbette. Onda hep bir Harun Erdenay veya İbrahim Kutluay potansiyeli olduğundan bahsedildi yıllardır. Gerçekten muhteşem bir bileğe sahip ve gününde olduğunda çok yüzdeli şut atabiliyor ama halen tam potansiyeline ulaşamamış gibi görünüyor genç oyuncu. Çoğu zaman zorlama atışlara yöneliyor. Penetresi halen kuvvetli değil ve sanki sol tarafı da biraz fazla zayıf gibi. Umarım en kısa sürede, savunma zaaflarıyla birlikte, hücumdaki bu eksiklerini kapatır da Türk basketbolu çok önemli bir şutör kazanır. Ligin ilk bölümünde bu özelliğini çok da iyi kullanamadı genç oyuncu çünkü..


SALON: Ankara Arena

HAKEMLER:Erşan Kartal-Alper Özgök-Kaan Büyükçil

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (76): Özgür Adıgüzel, Derya Yannier, Onur Altınmakas 5 (1 asist), Murat Kaya 19 (2 ribaund-3 asist), Önder Külçebaş (2 ribaund-1 asist), Sherron Collins 17 (5 ribaund-3 asist), Hüseyin Beşok (2 ribaund), Ricardo Marsh 16 (5 ribaund-2 asist), Matthew Amaning 9 (7 ribaund-1 asist), Melvin Sanders 10 (8 ribaund-1 asist)

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (79): Anthony Fisher 24 (4 ribaund-2 asist), Rasim Başak 9 (5 ribaund), Melih Mahmutoğlu 13 (1 ribaund), Gökper Gen 6 (1 ribaund-2 asist), Deangelo Lincoln 9 (11 ribaund-2 asist), Stevan Jelovac 3, Kedrick Brown 11 (8 ribaund-3 asist), Bora Hun Paçun 4 (6 ribaund)

1.PERİYOT: 22-21
2.PERİYOT: 15-27
3.PERİYOT: 20-14
4.PERİYOT: 19-11
Antalya'dan Kritik Galibiyet (Maç Analizi) Antalya'dan Kritik Galibiyet (Maç Analizi) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.