Advertisement

Uşak Sportif, Holman İle Fark Yarattı (89-64)

Beko Basketbol Ligi'nin 22. haftasında sezonun formda ekiplerinden Uşak Sportif, Uşak Üniversitesi Spor Salonu'nda konuk ettiği Aliağa Petkim'i 89-64'lük skorla mağlup ederek zirve yarışını sürdürdü. Bu sonucun ardından Uşak Sportif, ligdeki 14. galibiyetini elde ederek haftayı beşinci sırada kapatırken, ligde kalma umutlarını iyice azaltan Aliağa Petkim ise yine 3 galibiyetle son sırada kaldı..

Her iki takımın da 19 hücum ribaundu aldığı mücadelede Uşak Sportif, konuk ettiği Aliağa Petkim'e ribaundlarda 44-41 üstünlük sağlarken, asistlerde ise Aliağa Petkim'in 15-10'luk üstünlüğü vardı. Özellikle pota altından etkili olan Uşak Sportif, mücadeleyi; 30/55 ikilik, 6/20 üçlük ve 11/15 serbest atış isabeti üretirken, rakibine oranla daha dar bir rotasyonla mücadele eden Aliağa Petkim ise; 18/39 ikilik, 7/26 üçlük ve 7/17 serbest atış isabeti bulabildi. Uşak Sportif'te 25 yaşındaki ABD'li pivot Elijah Holman, 10/15 saha içi isabetiyle 24 sayı ve 17 ribaundluk muazzam bir performans sergilerken, 5/6 ile şut isabeti bulan Chris Warren 13 sayı, 4/7 ile isabet kaydeden Justin Carter ise 9 sayı üretti. Takımdan ayrılan Sean Marshall ve forma giymeyen Dragan Labovic gibi iki önemli skor opsiyonundan yoksun Aliağa Petkim'de ise ABD'li guard Kevin Anderson, 6/15 saha içi isabetiyle 18 sayı üretirken, 6/13 ile şut atan Bora Hun Paçun 15 sayı ve 8 ribaund, 5/9 ile şut isabeti kaydeden Ceyhun Altay ise 11 sayı üretti.

Uşak Sportif, karşılaşmaya; Christopher Warren, İbrahim Yıldırım, Alper Saruhan, Miha Zupan ve Elijah Holman beşiyle başlarken, maç içerisinde bir pozisyonda burnunda kırık meydana gelen Emre Boztepe, oyuna devam edemedi. Maddi açıdan bir hayli sıkıntılı günler geçiren Aliağa Petkim ise; Kevin Anderson, Melih Yıldız, Ceyhun Altay, Ali Işık ve Bora Hun Paçun beşiyle parkeye çıkarken, takımdan ayrılan Sean Marshall ile birlikte; İhsan Yalçın Azizmahmutoğulları, Dragan Labovic ve Çağlar Karabulut da maçta forma giymeyen isimlerdi. 

Maça etkili başlayan Uşak Sportif, rakibinin sayı bulmakta zorlandığı periyodun 5. dakikasını 10-5 üstün geçti. Ev sahibi ekip, birinci periyodu 6 sayı farkla 22-16 önde bitirdi. İkinci periyotta aradaki farkı açmayı başaran Uşak Sportif, devreyi 11 sayı farkla 41-30 üstün tamamladı.  Üçüncü periyotta Holman ve Warren'la etkili oyununu sürdüren Uşak Sportif, periyodu 23 sayı farkla 66-43 önde geçti. Son periyotta Aliağa Petkim'in farkı azaltma çabalarına izin vermeyen Uşak Sportif, müsabakayı 89-64 kazandı. 

Uşak Sportif'in başarılı başantrenörü Ozan Bulkaz, maçın ardından katıldığı basın toplantısında Aliağa Petkim karşısında iyi oynadıklarını belirterek, "Anadolu Efes'i yenmek ne kadar anlamlıysa, bu maçı kazanmak da o kadar anlamlı. Galibiyet sayımızı 14'e çıkartarak play-off hedefine yaklaştık. Mutluyuz, Emre'nin sakatlığı bizi üzdü. Taraftarımızın desteğine teşekkür ediyorum" dedi.

Uşak Sportif oyuncusu Ogün Sevinç ise Emre Boztepe'nin sakatlığı nedeniyle galibiyete çok sevinemediklerini ifade ederek, "Sanırım Emre'nin burnu kırılmış. Rakibin durumu ortadaydı, motive olmakta zaman zaman zorlandık, iyi oynadık, önümüzde önemli TOFAŞ maçı var, ona hazırlanacağız" dedi.

Aliağa Petkim Başantrenörü Aclan Kavasoğlu ise Uşak Sportif 'i tebrik ederek, şöyle konuştu: "Mücadele güçlerini üst seviyede tutup, çok iyi sonuçlar aldılar. Her hafta bir olumsuzluk yaşıyoruz, oyuncu kazanmaya çalışırken oyuncu kaybediyoruz, bu da işleri kötüye götürüyor. Bundan sonraki mücadelede Türk oyuncuların mücadelelerini daha fazla oyuna sokmaya çalışacağız. Söyleyecek fazla bir şey yok."

Aliağa Petkim'den genç oyuncu Can Berk Değirmenci ise kötü oynadıklarını söyleyerek, "Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık, daha az hata yapmamız gerekirdi, iyi oynamadık. Uşak ekibini kutluyorum" dedi.


SALON: Uşak Üniversitesi Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman, Ziya Özorhon, Seher Ayşe Nur Yazıcıoğlu

UŞAK SPORTİF (89): Chris Warren 13 (1 ribaund- 2 asist), Orhan Hacıyeva 6 (6 ribaund- 1 asist), Özcan Sürücü 7 (2 ribaund), Yiğitcan Turna 8 (2 ribaund), Justin Carter 9 (1 asist), Miha Zupan 8 (7 ribaund- 2 asist), Mehmet Emre Boztepe (1 ribaund), Erdinç Balto 3, Alper Saruhan 2 (2 ribaund- 1 asist), İbrahim Yıldırım 7 (2 ribaund- 3 asist), Elijah Holman 24 (17 ribaund), Ogün Sevinç 2 (2 ribaund).

ALİAĞA PETKİM (64): Ahmet Ali Erdoğan 8 (5 ribaund- 4 asist), Can Berk Değirmenci, Serkan Menteşe 1 (1 ribaund- 3 asist), Melih Yıldız (2 ribaund- 1 asist), Sertan Şiyak 2, Ali Işık 6 (5 ribaund), Gani Erdi Gülaslan 3 (4 ribaund- 2 asist), Ceyhun Altay 11 (4 ribaund- 2 asist), Bora Hun Paçun 15 (8 ribaund- 1 asist), Kevin Anderson 18 (5 ribaund- 2 asist), Dragan Labovic.

1.PERİYOT: 22-16
2.PERİYOT: 19-14
3.PERİYOT: 25-13
4.PERİYOT: 23-21
Uşak Sportif, Holman İle Fark Yarattı (89-64) Uşak Sportif, Holman İle Fark Yarattı (89-64) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:27 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.