Advertisement

Royal Halı Gaziantep'ten Galatasaray Liv Hospital'e Geçit Yok (69-65)

Beko Basketbol Ligi'nin 23. hafta mücadelesinde Royal Halı Gaziantep, sahasında konuk ettiği Galatasaray Liv Hospital'i 69-65 mağlup etmeyi başardı. Galibiyet sayısını 11'e çıkartan Royal Halı Gaziantep, haftayı averajla 9. sırada kapatırken, gelecek hafta ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'e konuk olacak olan Galatasaray Liv Hospital ise 15 galibiyette kalarak haftayı averajla dördüncü sırada noktaladı.

Galatasaray Liv Hospital, rakibine ribaundlarda 33-29'luk üstünlük sağlarken, asistlerde ise Royal Halı Gaziantep'in 15-11'lik üstünlüğü vardı. Dış atışlarda potansiyelinin çok altında kalmasına rağmen ikili oyunlarda pota altını çok iyi kullanan Royal Halı Gaziantep, bu maçta; 20/37 ikilik, 4/22 üçlük ve 17/23 serbest atış isabeti kaydederken, hücumda sık sık serbest atış çizgisine giden Galatasaray Liv Hospital ise; 12/28 ikilik, 6/16 üçlük ve 23/27 serbest atış isabeti kaydetti. Royal Halı Gaziantep'in formda guardı Ernest Bremer, 4/8 saha içi isabetiyle 17 sayı üreterek yine takımının en skorer ismi olurken, 6/10 saha içi isabeti bulan Sırp pivot Dejan Borovnjak ve 4/15 şut isabeti kaydeden Sloven forvet Domen Lorbek ikilisi 12'şer sayı, 2.07'lik Sırp power forvet Oliver Stevic de 5/7 saha içi isabetiyle 11 sayı ve 8 ribaund kaydetti. Galatasaray Liv Hospital'de Sırp power forvet Zoran Erceg, 4/7 saha içi isabetiyle 16 sayı ve 8 ribaund kaydederek en etkili isim olurken, 4/11 ile şut atan Carlos Arroyo 15 sayı, 4/7 ile isabet kaydeden Ender Arslan 10 sayı üretti. Sarı-Kırmızılı ekibin iki pivotu Furkan Aldemir ve Pops Mensah-Bonsu, sadece 1'er sayı atabilirken, 20 dakika parkede kalan ABD'li forvet Malik Hairston ise 0/5 ile sayı üretemedi.

Ev sahibi Royal Halı Gaziantep, mücadeleye; Barış Ermiş, Ernest Bremer, Domen Lorbek, Mutlu Akpınar ve Dejan Borovnjak beşiyle başlarken, konuk ekip Galatasaray Liv Hospital ise; Carlos Arroyo, Göksenin Köksal, Malik Hairston, Zoran Erceg ve Furkan Aldemir beşiyle parkeye çıktı. Sarı-Kırmızılı ekipte uzun süreli sakatlıkları süren; Nathan Jawai, Ersin Dağlı ve Jamont Gordon'ın yanı sıra, bu maçta; Milan Macvan, Manuchar Markoishvili, Doğukan Sönmez ve Engin Atsür de kadroda yer almadı.

Maça, Royal Halı Gaziantep hızlı başladı. Oyunun ilerleyen dakikalarında toparlanan Galatasaray Liv Hospital, ilk 5 dakikada 7-7'lik beraberliği yakaladı. Bu dakikadan sonra serbest atışlarda başarı kazanan Gaziantep ekibinin çabasına rağmen, savunma ve özellikle üçlük atışlarda başarılı olan Galatasaray Liv Hospital ilk periyodu 17-14 önde bitirdi. İkinci periyoda üstün başlayan Galatasaray Liv Hospital ilk beş dakikada 26-21 üstünlük yakaladı. Buna karşın Royal Halı Gaziantep, Bremer'in kazandığı ve sayıya çevirdiği serbest atışlarla karşılık verdi. Devrenin bitmesine 4.40 dakika kala 27-26 öne geçen Gaziantep ekibi çaldığı toplarla farkı 6 sayıya çıkardı: 32-26 Galatasaray Liv Hospital ise farkın açılmasının ardından özellikle Arroyo ve Erceg'in serbest atışlarıyla rakibine cevap verdi. Devrenin son bir dakikasına 37-37 beraberlikle girildi. Royal Halı Gaziantep'te Bremer'in üçlük sayılık atışına, Galatasaray Liv Hospital kullandığı iki serbest atışı sayıya çevirerek cevap verdi. Galatasaray Liv Hospital'in çabası sonuç vermeyince ev sahibi takım, ilk devreyi 40-39 önde kapattı.
      
Üçüncü periyotta çaldığı topları baskete çeviren ve ribauntlarda başarı gösteren Gaziantep ekibi ilk beş dakikada 48-45 üstünlük yakaladı. Periyodun ortalarında karşılıklı top kayıplarının yaşanmasına rağmen Royal Halı Gaziantep üst üste bulduğu basketlerle farkı bir ara 11 sayıya çıkardı. Üstün oyununu sürdüren Gaziantep ekibi, üçüncü periyodu da 58-49 önde bitirdi. Maçın son periyodunun ilk beş dakikasında Galatasaray Liv Hospital'in çabalarına rağmen Gaziantep ekibi kullandığı serbest atışları sayıya çevirerek skorda 64-56 üstünlük elde etti. Bu dakikalarda iki takımın da top kayıpları yaşadığı oyunda Sinan Güler ve Arroyo'nun isabetli üçlükleriyle Galatasaray Liv Hospital son dakika içinde farkı 2 sayıya kadar indirdi. Buna rağmen oyundan düşmeyen Royal Halı Gaziantep, maçı 69-65 kazandı.


Royal Halı Gaziantep Başantrenörü Jurij Zdovc, oyuncularının Galatasaray Liv Hospital gibi Euroleague takımlarından birini yenmeyi hak ettiğini söyledi. Zdovc, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuncularını kutladı, destek veren taraftarlara teşekkür etti. Çok özel bir oyun oynamadıklarını ifade eden Zdovc, şunları söyledi: " Oyuncularımız bugüni Euroleague takımlarından birini yenmeyi hak ettiler. Şu an için önümüzdeki hafta oynayacağımız maça hazırlanmamız gerekiyor. Hala çok maç var. Önümüzdeki hafta nerede bitireceğimizi göreceğiz."

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman da maçta 19 top kaybı yaptıklarını ve bir türlü hücumda organize olamadıklarını belirtti. Bunların  yanı sıra pivot bölgesinden sadece bir sayı bulabildiklerini ifade eden Ataman, hücumda çok ciddi sıkıntılar çektiklerini kaydetti. Royal Halı Gaziantep takımının tecrübeli ve iyi bir takım olduğunu dile getiren Ataman, "Rakibimiz, kötü performansımızı iyi değerlendirdi. Maalesef takımın Turkish Airlines Euroleague maçlarından, özellikle orada alınan önemli galibiyetlerden sonra lig maçlarına yeteri kadar konsantre olamadığını gördük. Bu, bizim için çok ciddi bir sorun. Bu konuda gerekli tedbirleri alacağız" ifadesini kullandı.


SALON: Karataş Şahinbey Spor Salonu

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Ali Serkan Emlek, İbrahim Altıntaş

ROYAL HALI GAZİANTEP (69): Erden Eryüz, Serhat Büker, Mutlu Akpınar (2 ribaund), Murat Göktaş (1 ribaund), Oliver Stevic 11 (8 ribaund- 1 asist), Barış Ermiş 4 (7 asist), Sertaç Şanlı 7 (4 ribaund), Domen Lorbek 12 (3 ribaund- 1 asist), Dejan Borovnjak 12 (3 ribaund), Mikko Koivisto 6 (2 ribaund), Ernest Bremer 17 (2 ribaund- 5 asist), Can Uğur Öğüt (3 ribaund- 1 asist).

GALATASARAY LIV HOSPITAL (65): Zoran Erceg 16 (8 ribaund- 1 asist), Göksenin Köksal 5 (1 asist), Malik Hairston (3 ribaund), Cenk Akyol 5, Furkan Aldemir 1 (6 ribaund- 2 asist), Pops Mensah-Bonsu 1 (8 ribaund), Carlos Arroyo 15 (1 ribaund- 4 asist), Sinan Güler 4 (2 ribaund- 1 asist), Ender Arslan 10 (2 asist), Henry Domercant 8 (3 ribaund).

1.PERİYOT: 14-17
2.PERİYOT: 26-22
3.PERİYOT: 18-10
4.PERİYOT: 11-16

Royal Halı Gaziantep'ten Galatasaray Liv Hospital'e Geçit Yok (69-65) Royal Halı Gaziantep'ten Galatasaray Liv Hospital'e Geçit Yok (69-65) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:14 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.