Advertisement

Galatasaray Liv Hospital'e Manu Etkisi (66-67)

Turkish Airlines Euroleague TOP-16 Turu F Grubu'ndaki 10. maçında Rus ekibi Lokomotiv Kuban Krasnodar'a konuk olan temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital, son saniyelere kadar büyük çekişme içinde geçen mücadelede rakibini 66-67'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla birlikte, gruptaki dördüncülük yarışında 5 galibiyetli Bayern Münih ile çekişen her iki takım da haftayı 4 galibiyette kapattı..

Lokomotiv Kuban, bu mücadelede temsilcimize; ribaundlarda 39-30, asistlerde ise 20-15'lik üstünlükler kurmayı başardı vardı. Hücumda Brown ve Kalnietis'in sürüklediği Lokomotiv Kuban, mücadeleyi; 26/47 ikilik, 3/15 üçlük ve 5/7 serbest atış isabetiyle tamamlarken, özellikle Manuchar Markoishvili ile etkili olan Sarı-Kırmızılı temsilcimiz ise; 18/40 ikilik, 8/22 üçlük ve 7/9 serbest atış isabeti buldu. Yaklaşık 5 aylık bir sakatlık sürecinin ardından bu maçla birlikte yeniden parkelere dönen Manuchar Markoishvili, 5/8 üçlük isabeti bularak ürettiği 19 sayıyla galibiyette baş mimar olurken, yine kritik isabetler kaydeden Carlos Arroyo da 6/12 saha içi isabetiyle 14 sayı, 4/8 ile şut atan Malik Hairston ise 10 sayıyla maçı tamamladı. Zoran Erceg ise 0/10 ile şut atarak felaket bir maç çıkarttı. Ev sahibi Rus ekibinde Derrick Brown, 9/13 saha içi isabetiyle 19 sayı üretirken, 7/15 ile şut isabeti bulan Litvanyalı guard Mantas Kalnietis de 14 sayı kaydetti.

Sarı-Kırmızılı temsilcimizde uzun süreli sakatlığı süren; Jamont Gordon, Ersin Dağlı ve Nathan Jawai ile birlikte, Engin Atsür de bu maçta da kadroda yer almazken, temsilcimiz mücadeleye; Carlos Arroyo, Malik Hairston, Manuchar Markoishvili, Zoran Erceg ve Furkan Aldemir beşiyle başladı. Ev sahibi Lokomotiv Kuban ise; Mantas Kalnietis, Anton Ponkrashov, Simas Jasaitis, Derrick Brown ve Aleks Maric beşiyle parkeye çıktı. 

Maça iyi başlayan taraf Galatasaray Liv Hospital oldu. Top paylaşmını iyi yapan ve uzun süre sonra parkelere dönen Manuchar Markoishvili'nin skorer oyunuyla farkı bir anda çift hanelere çıkaran temsilcimiz, ilerleyen dakikalarda duraklasa da ilk çeyreği 22-15 önde kapatmayı başardı. İkinci çeyrekte skor üstünlüğünün verdiği avantajı kullanan sarı-kırmızılılar, oyun temposunu kendi oyunlarına göre şekillendirdi. Ancak çeyrek sonuna doğru hareketlenen ve sahibi Kuban temsilcimizin boş döndüğü hücumları fırsat bilerek hızlı hücumlarla farkı eritti. Takımın skorer ismi Derrick Brown'ın sürüklediği Rusya ekibi, oyuna ortak oldu ve devre arasına 32-29 Galatasaray üstünlüğüyle girildi.

Lokomotiv Kuban, üçüncü çeyreğin başında pota altında Maric'i kullanarak öne geçmek isterken temsilcimiz rakibine Malik Hairston ile cevap verdi. Çeyreğin ortalarında düşen tempoda boyalı alandaki üstünlüğü zaman zaman rakibine kaptıran Galatasaray'da Arroyo sorumluluk alarak temsilcimizin skor üstünlüğünü elinde tutmasını sağladı. Çeyrek sonunda skora ortak olan Kuban temsilcimizi yakaladı ve son 10 dakikaya 48-48 eşitlikle geçildi. Son çeyreğin başında rakibine sete setlerde yenilmeyen Galatasaray, hücumdan boş döndüğü bölümde Kuban'ın hızlı çıkışlarına engel olamadı ve ev sahibi takım ilk öne geçmeyi başardı. Rakibine teslim olmayan sarı-kırmızılı temsilcimiz  Markoishvili ve Arroyo ile cevap verdi. Son saniyeleri büyük bir heyecana olan maçta daha az hata yapan taraf temsilcimiz oldu ve parkeden 67-66 galip ayrıldı.


SALON: Krasnodar Basket Hall

HAKEMLER: Paolo Taurino (İtalya), Sasa Pukl (Slovenya), Damir Javor (Slovenya)

LOKOMOTIV KUBAN KRASNODAR (66): Derrick Brown 16 (4 ribaund- 1 asist), Marcus Williams 8 (3 ribaund- 2 asist), Richard Hendrix 5 (5 ribaund- 3 asist), Mantas Kalnietis 13 (2 ribaund- 2 asist), Sergey Bykov 8 (1 ribaund- 4 asist), Valeriy Likhodey 3, Simas Jasaitis (1 ribaund), Maxim Kolyushkin, Andrey Zubkov, Alexey Zhukanenko, Aleks Maric 8 (5 ribaund- 3 asist), Krunoslav Simon 2 (4 ribaund- 1 asist).

GALATASARAY LIV HOSPITAL (67): Zoran Erceg 8 (3 ribaund- 2 asist), Göksenin Köksal, Engin Atsür, Malik Hairston 9 (5 ribaund- 3 asist), Cenk Akyol 2 (4 ribaund- 2 asist), Furkan Aldemir 4 (5 ribaund), Pops Mensah-Bonsu 10 (7 ribaund), Milan Macvan 7 (3 ribaund), Carlos Arroyo 19 (2 ribaund- 6 asist), Sinan Güler (1 ribaund), Ender Arslan, Henry Domercant 3.

1.PERİYOT: 14-11
2.PERİYOT: 19-19
3.PERİYOT: 13-19
4.PERİYOT: 23-18
Galatasaray Liv Hospital'e Manu Etkisi (66-67) Galatasaray Liv Hospital'e Manu Etkisi (66-67) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:55 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.