Advertisement

Fenerbahçe Ülker, Konya'da Çok Rahat (55-80)

Beko Basketbol Ligi'nin 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, Konya'da konuk olduğu Torku Konya Selçuk Üniversitesi'ni 55-80 mağlup ederek 18. galibiyetini aldı ve ikinci sıradaki yerini koruyarak geçtiğimiz hafta mağlup olduğu lider Banvit'i takibini sürdürdü. İkinci periyotta sadece 6 sayı üreterek farkın açılmasını önleyemeyen Torku Konya Selçuk Üniversitesi ise 6 galibiyette kalarak yine düşme hattından uzaklaşamadı..

Hücumda zorlanmadan sonuca giden ve oyunda büyük üstünlük kuran Fenerbahçe Ülker, rakibine; ribaundlarda 37-31, asistlerde ise 12-11'lik üstünlükler kurmayı başardı. Çok kötü bir yüzdeyle hücum eden Torku Konya Selçuk Üniversitesi; 12/44 ikilik, 7/17 üçlük ve 10/20 serbest atış isabeti kaydederken, özellikle pota altında yüksek bir yüzde yakalayan Fenerbahçe Ülker ise; 21/35 ikilik, 8/19 üçlük ve 14/16 serbest atış isabeti kaydetti. 

2.02'lik Hırvat forvet Bojan Bogdanovic, 6/11 saha içi isabetiyle 18 sayı üreterek takımının galibiyetinde baş mimar olurken, bir başka Hırvat oyuncu 2.11'lik pivot Luka Zoric ise 5/6 şut isabetiyle 10 sayı ve 11 ribaund ile double-double yapmayı başardı. Makedon milli takımının da formasını giyen yıldız guard Bo McCalebb, 4/6 saha içi isabetiyle 12 sayı kaydederken, 28 dakika sahada kalan genç forvet İzzet Türkyılmaz ise 3/8 şut isabetiyle 10 sayı ve 7 ribaund kaydetti. Sarı-Lacivertlilerde ayrıca, lig lisansı çıkartılarak ilk lig maçına çıkan guard Pierre Jackson, 3/6 şut isabetiyle 6 sayıyla maçı tamamlarken, 2.09'luk Sırp power forvet Nemanja Bjelica ise kadroda yer almasına rağmen bu maçta süre almadı. Ev sahibi Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nde 1.92'lik skorer guard Yunus Akçay, 3/8 saha içi isabetiyle, 2.09'luk power forvet Cem Coşkun ise 4/10 saha içi isabetiyle 10'ar sayı üreterek takımlarının en skorer isimleri oldular. Sakatlanarak oyuna devam edemeyen 32 yaşındaki Litvanyalı guard Tomas Delininkaitis 2/6 üçlük isabetiyle 8 sayı kaydederken, ABD'li power forvet Troy Gillenwater da 8 sayı üretmesine rağmen 4/13 ile şut isabeti bulabildi. Konya ekibinin diğer iki ABD'lisinden Sean Williams 1/7 ile 5 sayı, Derrick Low ise 2/9 ile 7 sayı ürettiler.

32 yaşındaki ABD'li şutör Troy DeVries ve Valentin Pastal'ın kadroda yer almadığı Torku Konya Selçuk Üniversitesi, mücadeleye; Derrick Low, Tomas Delininkaitis, Burak Selen, Cem Coşkun ve Sean Williams beşiyle başlarken, konuk ekip Fenerbahçe Ülker ise; Bo McCalebb, Melih Mahmutoğlu, Emir Preldzic, İzzet Türkyılmaz ve Luka Zoric beşiyle parkeye çıktı. Sarı-Lacivertlilerde sakatlıkları süren; Kenan Sipahi, Gasper Vidmar ve İlkan Karaman ile birlikte, yabancı kontenjanı nedeniyle Linas Kleiza ve lig lisansı iptal edilen Blagota Sekulic de maç kadrosunda yer almadı.

Karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı basketlerle geçilirken, Torku Konya Selçuk Üniversitesi; Williams, Cem ve Gillenwater'ın sayılarıyla 5. dakikayı 9-8 önde bitirdi. Bu dakikadan sonra Bogdanovic, Preldzic, Zoric ve Oğuz ile sayılar bulan Fenerbahçe Ülker ilk periyotu 18-16 önde geçti. İkinci yarıya etkili başlayan sarı-lacivertliler sayı farkını açmaya başladı. Ömer, İzzet, Oğuz ve Zoric'in sayılarıyla 17. dakikada farkı 9 sayıya (20-29) çıkaran konuk ekip, defansta da katı savunmasını sürdürdü. Periyodun sonuna kadar etkili oyunun sürdüren Fenerbahçe Ülker periyodu 39-22 önde tamamladı. 6 sayı üretebilen ev sahibi ekibin basketleri ise Delininkaitis, Cem ve Gillanwater'dan geldi.

Üçüncü periyoda Burak ve Delininkaitis'in sayılarıyla etkili başlayan Torku Konya Selçuk Üniversitesi rakibine pota altında sert savunma uyguladı. Üçüncü periyodun ilk 6 dakikasında 13 sayı atan Konya ekibi, rakibi Fenerbahçe Ülker'e 6 sayı imkanı tanıdı. Fenerbahçe Ülker'in sayıları McCalebb'ten geldi. Bu dakikadan sonra hücumlardan sayı üretmeye başlayan sarı-lacivertliler 3. periyotu 15 sayı fark ile (39-54) önde bitirdi. Final periyoduna Cem'in sayısıyla başlayan Torku Konya Selçuk Üniversitesi, etkili olmaya çalışsa da Fenerbahçe Ülker'den Bogdanovic basketlerine engel olamadı. 35. dakikaya sayı farkını 22'ye çıkaran sarı-lacivertliler, ev sahibi karşısında rahat bir oyun sergiledi. Jackson, İzzet, Bogdanovic ve Zoric'in sayılarıyla farkı 25 sayıya çıkaran (80-55) Fenerbahçe Ülker, maçı bu skorla kazandı.


Torku Konya Selçuk Üniversitesi'nin başantrenörü Aziz Bekir, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iyi bir takıma karşı zor bir maç oynadıklarını söyledi. Takım olarak iyi mücadele ettiklerini dile getiren Bekir, "Hem Galatasaray Liv Hospital hem de Fenerbahçe Ülker karşısında bireysel performansımız çok düşüktü. Bu maça ortak olabilirdik. Özellikle maçın başında pota altından ve faul çizgisinden sayılar kaçırdık. Bu atışları kaçırmamız bizim dengemizi bozdu. Bireysel performanslarımızı üst seviyeye çıkartıp, önümüzdeki maçları kazanmamız lazım. Bizim hedefimiz ligde kalmak. Ligde kalmak için önümüzdeki maçlarda elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic ise Torku Konya Selçuk Üniversitesi maçına Panathinaikos'a karşı oynanan kötü bir müsabakadan sonra genel fotoğrafı değiştirmek için çıktıklarını ifade etti. Fotoğrafı değiştirmek için yapılması gereken ilk şeyin defansı değiştirmek olduğunu vurgulayan Obradovic, "Bugün gerçekten iyi savunma yaptık. Böyle savunma yaptığınız sürece bu tarz maçlarda daha fazla açık alanda boş atış imkanı bulup, skor yapma şansınız oluyor. Ancak biz maçta bu şansları bazen kullanabildik. Böyle bir savunma yapıp, rakibinizi 2 sayı yüzdesinde tutmak ve 12 asistle oynamak aslında iyi işler yapmadığımızı gösteriyor. Doğrusunu söylemek gerekiyorsa problemimiz, fazla oyuncuyla yakaladığımız pozisyonlarda doğru atışları, pasları ve kararları veremeyip daha fazla skor yaratamamış olmamız. Önümüzde THY Euroleague'de çok önemli ve kritik bir maça çıkacağız. Umarım taraftarlarımız bu maçın önemini anlar ve bizim yanımızda olurlar" diye konuştu.


SALON: Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu

HAKEMLER: Zafer Yılmaz, Ahmet Ersan Ergüler, Erman Erdemli

TORKU KONYA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (55): Derrick Low 7 (4 ribaund- 5 asist), Murat Yolcu (1 ribaund), Ali Furkan Yarar, Tomas Delininkaitis 8 (1 ribaund- 2 asist), Yunus Akçay 10 (1 ribaund- 3 asist), Fatih Solak 5 (2 ribaund), Cem Coşkun 10 (4 ribaund), Burak Selen 2 (2 ribaund), Ömer Eren Özteke, Troy Gillenwater 8 (6 ribaund- 1 asist), Sean Williams 5 (8 ribaund).

FENERBAHÇE ÜLKER (80): Bo McCalebb 12, Pierre Jackson 6 (2 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 8 (1 ribaund- 3 asist), Nemanja Bjelica, Melih Mahmutoğlu 2, İzzet Türkyılmaz 10 (7 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 6 (4 ribaund- 1 asist), Luka Zoric 10 (11 ribaund), Berk İbrahim Uğurlu (1 ribaund), James Metecan Birsen, Bojan Bogdanovic 18 (5 ribaund- 5 asist), Emir Preldzic 8 (4 ribaund- 1 asist).

1.PERİYOT: 16-18
2.PERİYOT: 6-21
3.PERİYOT: 17-15
4.PERİYOT: 16-26

Fenerbahçe Ülker, Konya'da Çok Rahat (55-80) Fenerbahçe Ülker, Konya'da Çok Rahat (55-80) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:21 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.