Advertisement

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gerald Fitch'i Kadrosuna Kattı

Beko Basketbol Ligi'nde 23. hafta geride kalmak üzereyken düşme hattından uzaklaşamayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, hücumda yaşadığı sıkıntıları çözme adına bir hamle daha gerçekleştirdi. Güney ekibi, ligimizde daha önce Galatasaray, Aliağa Petkim ve Kepez Belediyesi formaları giymiş deneyimli skorer Gerald Fitch ile sezon sonuna kadar anlaşma sağladı..

Sezon içerisinde kadrosuna Jordan Theodore ve Kenny Hasbrouck gibi iki önemli guard katmasına rağmen istediği sonuçları bir türlü elde edemeyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, NBA patenti combo-guard Gerald Fitch'i kadrosuna kattı. Sağlık kontrolünden de geçen 32 yaşındaki ve 1.91 boyundaki Gerald Edwind Fitch, gelecek hafta oynanacak Beşiktaş İntegral Forex maçında sahada yer alabilecek..

Kentucky mezunu olan Fitch, 2005-2006 sezonunda bir süre Miami Heat forması da giymişti. Başarılı şutör, 2006-2007 sezonunda Galatasaray, 2008-2009 sezonunda Kepez Belediyesi ve 2010-2011 sezonunda da Aliağa Petkim formalarıyla Beko Basketbol Ligi'nde görev yapmıştı. Cibona Zagreb ve Unicaja Malaga formaları giydiği dönemde Turkish Airlines Euroleague deneyimi de yaşayan Fitch, 2005 yılında Cibona Zagreb formasıyla Anadolu Efes'e karşı ürettiği 22 sayıyla da Euroleague'deki kişisel rekorunu kırmıştı. 

Bu sezona Çin Ligi ekiplerinden Foshan Long Lions'da başlayan tecrübeli skorer, bu sezon Çin Ligi'nde oynadığı 24 maçta ortalama 27.4 dakika sahada kalarak; 16.2 sayı, 4.6 ribaund ve 2.7 asist ortalamaları tutturmuştu.

Öte yandan, Gerald Fitch transferini ve takımın durumunu değerlendiren Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin deneyimli baş antrenörü Mete Babaoğlu, yeni oyuncularının bu hafta içinde antrenmanlara başlayacağını söyledi: “Gerald Fitch dün (24 Mart) Mersin’e geldi. Bugün bir iki sağlık kontrolünden geçecek. Bir yandan da lisans çıkarmak için gereken prosedürleri yerine getiriyoruz. Yarın Mersin’e döndüğümüzde takımla birlikte antrenmanlara başlayacak.”

Babaoğlu, takımın önemli oyuncularından Kenny Hasbrouck’un sakatlığı döneminde çok zorlandıklarını ifade ederken, sezon sonuna kadar başka bir sürpriz yaşamak istemedikleri için kadrolarına takviye yapma yoluna gittiklerini belirtti: “Şu an kadromuzda dört yabancı oyuncu var. Fitch beşinci yabancı oyuncu olarak geldi. Oyuncuların durumuna bakacağız. İyi olanı kadromuza alacağız, diğerini tribünde oturtacağız. Kadromuz biraz dar. Sakatlıklardan canımız yandı. Kenny Hasbrouck’un sol kolunda geçici bir felç oldu ve dört hafta oynayamadı. Bu bizi kritik maçlarda çok zorladı. Artık son dönemece girildi. Bugün (Anadolu Efes maçı) ile beraber yedi maçımız kaldı. Herhangi bir riske girmemek için Gerald Fitch ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladık.”

Ligden düşme olasılığı bulunan beş takımdan biri olduklarının altını çizen baş antrenör, sıralama üzerine konuşmanın ise erken olduğu görüşünde: “Ligin alt sıralarındaki beş takımın ikisi küme düşecek. Biz o beşli grubun içinde olduğumuzun bilincindeyiz. İçeride kazanacağımız maçlar var; deplasmanda kazanmamız gereken maçlar var. Ama şu an konuşmak, bir sıralama yapmak için çok erken.”

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gerald Fitch'i Kadrosuna Kattı Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gerald Fitch'i Kadrosuna Kattı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:51 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.