Advertisement

Kunter, Transfer Çalışmaları İçin ABD Yolcusu

Beşiktaş Basketbol Şube Direktörü Erman Kunter, Beşiktaş İntegral Forex’in son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla Beko Basketbol Ligi’nde istenilen seviyelere doğru ilerlediğini söyledi.

Kunter, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, ligde Pınar Karşıyaka’dan sonra Trabzonspor Medical Park’ı da yendiklerini belirterek, “Takımda taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başlıyor. Bütün oyunculardan verim almaya başladık. Ligde tahmin ettiğimiz yerlere doğru ilerlemeye başladık” dedi.

Üst üste zor karşılaşmalara çıktıklarını dile getiren Kunter, ”Zor maçlarının ardından ligde fikstür avantajı yakaladık. Derbi maçlarının büyük bir kısmını bitirdik. Derbi diyebileceğimiz bir Anadolu Efes ve Banvit maçı kaldı. Takım daha uyumlu olmaya başladı. Ümitliyiz. Bu sezon uzun süreli sakatlık sorunumuz oldu. İstenilen takımı bir türlü sahaya süremedik. Bazı talihsizlikler yaşadık. Özellikle son dönemde arka arkaya oynadığımız maçlar takımın hedeflerini yükseltti ve buna paralel olarak beklentiler de yükseldi” diye konuştu.

Erman Kunter, ULEB Eurocup Sekizli Final turu ilk maçında 4 Mart Salı günü Rusya’nın Nizhny takımıyla yapacakları karşılaşmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Nizhny ile bu sezon en önemli maçlarımızdan birisini oynayacağız. Bir sayılık galibiyet bile bizim için çok önemli. Çünkü bizim takım deplasmanda baskı olmasına rağmen daha iyi oynayıp, iyi neticeler alıyor. Biz buradaki maçı kazanırsak, rakibi de baskı altına almış oluruz. Deplasmanda kazanma ihtimalimiz de olur. Hedef bir sayı da olsa galip gelmek. Burada taraftarımıza çok büyük iş düşüyor. Çünkü onlar işe ağırlıklarını koydukları zaman takımımızı yenmek kolay olmaz. Son saniyeye kadar destek bekliyoruz. Nizhny iyi bir takım ama ben şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum.”

Kunter, oyuncuları Brad Buckman’ın uzun bir sakatlık döneminin ardından takıma katıldığını, ABD’li basketbolcunun vereceği katkının kendileri için önemli olacağını vurguladı.

Erman Kunter, gelecek sezon için transfer çalışmalarını sürdürdüklerini, oyuncu izlemek için 5 Mart Çarşamba günü ABD’ye gideceğini ifade etti.

Herhangi bir sakatlık sorunu olmadığı taktirde bu sezon kadroda bir değişiklik yapmayı düşünmediklerini anlatan Kunter, şunları kaydetti: “Önümüzdeki sezon için çalışmalarımız devam ediyor. Projelerimiz var. Bir de önümüzdeki sezon ligin statüsünde bir değişiklik bekliyoruz. Bu değişiklikle sahada oynayan yabancı oyuncu sayısının artması söz konusu olursa, o zaman oyuncu seçimleri de önem kazanacak. Oyuncu izlemek için çarşamba günü ABD’ye gideceğim. Orada üniversitelerin kendi aralarındaki final maçları var. Oradan çok ilginç oyuncular çıkıyor. Hedefimiz, gelecek vadeden yabancı oyuncuları bulup, uzun süreli kontratlar yapmak.”
Kunter, Transfer Çalışmaları İçin ABD Yolcusu Kunter, Transfer Çalışmaları İçin ABD Yolcusu Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:07 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.