Advertisement

Milli Takım İçin İlk Hedef Obradovic

Hürriyet'te bugün Tolga Yenigün imzasıyla yayınlanan haberde, A Milli Erkek Basketbol takımımızın baş antrenörlüğü için Fenerbahçe Ülker'in Sırp teknik adamı Zeljko Obradovic'in ilk hedef olarak belirlendiği iddia edildi. Haberin içeriği şu şekilde;

Sarı-Lacivertli kulübün izniyle yapılan görüşme sonrası Zeljko Obradovic’in tek takım çalıştırmayı istemesi ve 6 ila 10 yıla uzanan sözleşme talebi şimdilik tek pürüz... ‘NBA’den teklif gelirse giderim’ restiyle masaya gelen Messina ise Obra’nın plasesi. Ataman ve Sarıca ihtimalleri zayıf da olsa var.

Türkiye Basketbol Federasyonu, İspanya’da düzenlenecek 2014 Dünya Basketbol Şampiyonası öncesi ay yıldızlıları çalıştırması için Fenerbahçe Ülker’in Sırp koçu Zeljko Obradovic’te ısrar ediyor. Sarı lacivertlilerden koçlarıyla görüşmek için izin alan Basketbol Federasyonu’nun teklifine Obra ilk etapta ‘tek kulüp çalıştırmak’ istediğini söyleyerek soğuk baksa da TBF pes etmedi.

Federasyonun, 12 Dev Adam’ı ısrarla emanet etmek istediği Sırp koçtaki bir pürüz de Obradovic’in, menajeri Alexander Raskovic aracılığıyla Milli Takım’dan 6 ile 10 yılı kapsayacak uzun soluklu bir kontrat istemesi... Bu talebe olumlu yaklaşan TBF’nin bir numaralı adayı olan Obra’nın 12 Dev Adam’a ilişkin durumunun birkaç haftaya netleşmesi bekleniyor.

Milli Takım için Obra’nın en önemli plasesi ise Ettore Messina... İtalyan koçun kontratına, ‘NBA’den teklif gelmesi halinde giderim’ maddesini eklemek istemesi ise görüşmeleri tıkıyor... Başkan Turgay Demirel ve ekibi böyle bir maddeye karşı çıktığı için Messina ismi geri planda kalıyor. Kulislerde dile getirelen, Maccabi Tel Aviv’in koçu Davit Blatt ise kesinlikle gündemde değil... 

Federasyonda ay yıldızlıların Türk koçla çalışmasını isteyen hatırı sayılır bir grup var. Yerli koç denilince ilk isim Ergin Ataman olsa da Galatasaray’ın başarılı çalıştırıcısı ile Turgay Demirel’in arasının açık olması bu ihtimali zayıflatıyor. Milli Takım için bir diğer yerli aday da Pınar Karşıyaka ile harikalar yaratan Ufuk Sarıca... Ama ikiliden birinin 12 Dev Adam’ın başına geçmesi sürpriz dahilinde... Öte yandan Bu ay sonuna kadar Milli Takım’ın başına gelecek koçun belirleneceği öğrenilirken, hoca işinin ağırdan alınması da Türkiye’yi bilen bir koçla yola devam edileceği iddiasını kuvvetlendiriyor.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Şube Sorumlusu Ahmet Özokur Obra'ya ay yıldızlılardan gelen teklif için, "Türk Milli Takımı söz konusu olunca 'hayır' demek mümkün değil. Şubenin de kulübün e görüşü budur" diye konuştu. TBF'nin diğer alternatif koçlarla da görüştüğüne dikkat çeken Özökür, "Son karar Obradovic'indir. Fenerbahçe'ye gelirken de büyük hedeflerle geldi. Bu yıl Final Four seneye ise Euroleague şampiyonluğunu hedefliyoruz. Sonuç ne olur bilmiyorum. Biz taraf değiliz. Milli Takım'ın geleceği için koçumuz Obradovic de teklifi kabul ederse neden olmasın" ifadesini kullandı.
Milli Takım İçin İlk Hedef Obradovic Milli Takım İçin İlk Hedef Obradovic Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:17 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.